Παίκτης του Παναιτωλικού και με τη... βούλα ο Φράνκο Μπαλντασάρα

Ο Φράνκο Μπαλντασάρα.

i

©panetolikos.gr

Παίκτης του Παναιτωλικού και με τη... βούλα ο Φράνκο Μπαλντασάρα

Δημήτρης Χούπης 18:57 - 10.08.2023 / Ανανεώθηκε: 19:56 - 10.08.2023

Ο Παναιτωλικός ανακοίνωσε τον δανεισμό του Φράνκο Μπαλντασάρα από την Πλατένσε.

Ο Φράνκο Μπαλντασάρα αποτελεί παίκτη του Παναιτωλικού κι επίσημα, όπως ανακοίνωσε η ομάδα του Αγρινίου, αλλά και η Πλατένσε. Ο Αργεντίνος μέσος αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού, με τον «Απάτσι» όπως είναι το παρατσούκλι του να περνάει με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και να τίθεται άμεσα στη διάθεση του Γκάμπριελ Σούρερ. 

Η συμφωνία αφορά δανεισμό μέχρι τις 30/6/2024, ενώ προβλέπεται ρήτρα αν ο Μπαλντασάρα δεν παίξει το 50% των αγώνων στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Τέλος, ορίστηκε οψιόν αγοράς του 50% των δικαιωμάτων του. Αυτή μπορεί να γίνει αποδεκτή σε δύο μεταγραφικά «παράθυρα»: στις 31/12/2023 ή πριν από τις 30/06/2024. Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται και η ανακοίνωση του Παναιτωλικού. 

Αξίζει να σημειωθεί πως ο σύλλογος της Αιτωλοακαρνανίας βρισκόταν αρκετό καιρό σε διαπραγματεύσεις με τη Πλατένσε και τελικά οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε όλα.

Η ανακοίνωση

Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναιτωλικός αναφέρεται: «Ο Φράνκο Μπαλντασάρα (Franco Baldassarra) αποκτήθηκε με ετήσιο δανεισμό από την Platense έως τον Ιούνιο του 2024 με οψιόν αγοράς. 

Γεννήθηκε στις 29.09.1998 στην Αργεντινή και αναδείχθηκε ποδοσφαιρικά από τα τμήματα υποδομής της Platense, κάνοντας την πρώτη εμφάνισή του στην επαγγελματική ομάδα το 2019. Έκτοτε έχει ξεπεράσει τις 90 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις».

Ποιος είναι ο Μπαλντασάρα

Ο Φράνκο Πέντρο Αουγκούστο Μπαλντασάρα, όπως είναι το πλήρες όνομα του, αποτελεί έναν Αργεντίνο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής που παίζει κυρίως ως μέσος. Ο ίδιος εντάχθηκε στις ακαδημίες της Πλατένσε από την Αργεντίνος Τζούνιορ το 2014. Ακολούθησε το άλμα στην πρώτη ομάδα τον Απρίλιο του 2019, όπου και έκανε το ντεμπούτο του με την Τεμπερλέι. 

Την περασμένη σεζόν ο ίδιος αγωνίστηκε σε 23 παιχνίδια με την ομάδα της πατρίδας του, αρκετά από αυτά ως βασικός, μάλιστα, πετυχαίνοντας συνολικά δύο γκολ και μία ασίστ. Η μεταγραφή του αυτή αποτελεί την πρώτη εκτός Αργεντινής, επομένως ο 24χρονος καλείται να αποδείξει πως μπορεί να αγωνιστεί και στο επίπεδο της Ευρώπης.

Επίσημο: Αναβλήθηκε το ΑΕΚ- Παναιτωλικός για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

13:30 - 09.08.2023

Επίσημο: Αναβλήθηκε το ΑΕΚ- Παναιτωλικός για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League

Η αναβολή του αγώνα της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ, για τον γ’ προκριματικό του Champions League, οδήγησε και στην αναβολή της αναμέτρησης της «Ένωσης» με τον Παναιτωλικό για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Νοvibet και Παναιτωλικός ξεκίνησαν συνεργασία για την επόμενη σεζόν

Μπορεί οι μεταγραφικές εξελίξεις για την ομάδα του Αγρινίου να «τρέχουν», ωστόσο άπαντες στον Παναιτωλικό θέλουν να είναι προετοιμασμένοι σε όλα τα επίπεδα ενόψει της νέας σεζόν. Συγκεκριμένα, οι Αγρινιώτες ανακοίνωσαν πως με το λογότυπο της Nobvibet στη φανέλα τους θα αγωνίζετονται από την ερχόμενη χρονιά, αφού ο σύλλογος και η στοιχηματική εταιρεία ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους κι επίσημα.