Κίνηση - έκπληξη: Κλείνει Σούρερ ο Παναιτωλικός!

Γκαμπριέλ Σούρερ

i

©intime

Κίνηση - έκπληξη: Κλείνει Σούρερ ο Παναιτωλικός!

Sportal newsroom 18:41 - 01.06.2023 / Ανανεώθηκε: 18:50 - 01.06.2023

Ο Γκαμπριέλ Σούρερ ενδέχεται να είναι ο νέος προπονητής του Παναιτωλικού, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος αποχώρησε πριν από λίγες ημέρες.

Εδώ και λίγες ημέρες ο Γιάννης Αναστασίου αποτελεί παρελθόν από τον Παναιτωλικό μετά από δύο χρόνια που βρισκόταν στο Αγρίνιο. Έπειτα από τη λύση συνεργασίας με τον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού, ο Παναιτωλικός ήταν στην αναζήτηση για νέο προπονητή

Οι άνθρωποι της ομάδας δεν ήθελαν Έλληνα προπονητή και γι' αυτό έστρεψαν τα βλέμματά τους το εξωτερικό. Στις προϋποθέσεις εκτός από το να παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο είναι και να έχει βιογραφικό του και σεζόν σε πάγκο που «έκαιγε», ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει υπό πίεση.

Κάπως έτσι ο κλήρος έπεσε στον Γκαμπριέλ Σούρερ. Λέγεται πως το μόνο που μένει για να γίνει οριστική η συμφωνία είναι οι υπογραφές. Ο 51χρονος τεχνικός ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα το 2009, αναλαμβάνοντας στην αρχή τη Λανούς. Κατά κύριο λόγο αναλάμβανε ομάδες από την πατρίδα του, αλλά και γενικά από τη Λατινική Αμερική. 

Συγκεκριμένα έχει κάτσει στον πάγκο της Αρχεντίνος Τζούνιορς, της Κρουσέρο, της Χιμνάσια, της Σαρμιέντο, της Ντεπορτίβο Κουένκα, της Ιντεπετιέντε (σσ. Εκουαδόρ), της Αούκας, της Μπλούμινγκ, της Μίτρε, της Τρίσταν Σουάρες και ξανά Ντεπορτίβο Κουένκα.

Ο Αργεντινός είχε περάσει ξανά από την Ελλάδα ως ποδοσφαιριστής, έχοντας παίξει με τη φανέλα του Ολυμπιακού για μία διετία από το 2004 μέχρι το 2006.