Παίκτης του Παναιτωλικού για έναν χρόνο ο Τορεχόν

Ο Πέδρο Σίλβα Τορεχόν.

i

©www.panetolikos.gr

Παίκτης του Παναιτωλικού για έναν χρόνο ο Τορεχόν

Δημήτρης Χούπης 18:04 - 19.07.2023 / Ανανεώθηκε: 18:09 - 19.07.2023

Ο Πέδρο Σίλβα Τορεχόν υπέγραψε στον Παναιτωλικό και πιάνει άμεσα δουλειά.

Μία ακόμα μεταγραφή ολοκλήρωσε ο Παναιτωλικός.

Ο Αργεντινός αριστερός μπακ Πέδρο Σίλβα Τορεχόν υπέγραψε για έναν χρόνο. Αποτελεί επιλογή του Γκαμπριέλ Σούρερ, ενώ στο παρελθόν φόρεσε και τη φανέλα της Μπόκα Τζούνιορς. Στην ανακοίνωση του Παναιτωλικού αναφέρεται:

«Στο έμψυχο δυναμικό της ομάδας μας εντάχθηκε ο Πέδρο Σίλβα Τορεχόν (Pedro Silva Torrejón) υπογράφοντας συμβόλαιο ενός έτους. Γεννήθηκε στις 25.01.1997 στην Αργεντινή και αγωνίζεται ως αριστερός ακραίος αμυντικός.

Άρχισε την καριέρα του στη Μπόκα Τζούνιορς και στη συνέχεια αγωνίστηκε με δανεισμό στη Μίντλεσμπρο και στην Ολίμπο. Από το 2019 ανήκε στη Μπόστον Ρίβερ της Ουρουγουάης».

Ο 26χρονος Αργεντινός μπακ έχει ισπανικό διαβατήριο. Αυτή είναι και η τρίτη φορά που βγαίνει από τα σύνορα της πατρίδας του, αφού το 2017 πήγε στην Αγγλία κι έπαιξε στην ομάδα Νέων της Μίντλεσμπρο και ακολούθησε η Ουρουγουάη.

Στις 2 Ιανουαρίου 2016, ο Τορεχόν έκανε το άλμα στην καριέρα του και υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Μπόκα Τζούνιορς. Έκανε το ντεμπούτο του στην εκτός έδρας ήττα 1-0 από την Αργεντίνος Τζούνιορς την 1η Μαϊου 2016. Αγωνίστηκε 13 λεπτά ως αλλαγή κι ακόμα 8 λεπτά μία εβδομάδα αργότερα στο εντός έδρας 0-0 με την Ουρακάν. Αυτές, ωστόσο, ήταν και οι δύο μοναδικές συμμετοχές του με τη Μπόκα.

Στις 2 Φεβρουαρίου 2017, ανακοινώθηκε ότι ο Τορεχόν θα ενταχθεί στη Μίντλεσμπρο ως δανεικός για το υπόλοιπο της σεζόν 2016-17 με οψιόν αγοράς. Έπαιξε μόλις σε τρία ματς με την ομάδα Νέων των Άγγλων και γύρισε στην Αργεντινή για την Ολίμπο, όπου μέτρησε επτά συμμετοχές.

Στις 24 Ιανουαρίου 2019, ο Τορεχόν μετακόμισε στην Ουρουγουάη για τη Μπόστον Ρίβερ. Εκεί έπαιξε σε 124 αγώνες, είχε ένα γκολ και 14 ασίστ κι έμεινε ελεύθερος για να έρθει ξανά στην Ευρώπη, αυτή τη φορά για να φορέσει τη φανέλα του Παναιτωλικού.