Έκανε το «μπαμ» ο Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Τόνι Βιλένα! (vids)

Τόνι Βιλένα

Έκανε το «μπαμ» ο Παναθηναϊκός: Ανακοίνωσε τον Τόνι Βιλένα! (vids)

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:45 - 07.07.2023 / Ανανεώθηκε: 20:51 - 07.07.2023

Σούπερ ενίσχυση για τον Παναθηναϊκό! Χωρίς να έχει διαρρεύσει το παραμικρό, οι «πράσινοι» ανακοίνωσαν την απόκτηση του 28χρονου Ολλανδού κεντρικού χαφ, Τόνι Βιλένα από την Εσπανιόλ, με τον παίκτη να υπογράφει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

«Βόμβα» από το... πουθενά για τον Παναθηναϊκό, καθώς με συντονισμένες κινήσεις και υπό άκρα μυστικότητα, οι «πράσινοι» όχι απλά έκλεισαν, αλλά ανακοίνωσαν τη μεταγραφή του Ολλανδού, Τόνι Βιλένα από την Εσπανιόλ, με τον παίκτη να υπογράφει συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας.

Ο παίκτης αγωνίζεται ως κεντρικός χαφ, στο παρελθόν είχε απασχολήσει και τον Ολυμπιακό, με τον ίδιο να παραμένει τότε στη Φέγενορντ, ανανεώνοντας το συμβόλαιό του. 

Ο εν λόγω ήταν ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού για τη μεσαία γραμμή και μάλιστα, ο τεχνικός διευθυντής, Γιάννης Παπαδημητρίου, ταξίδεψε τις τελευταίες μέρες στη Βαρκελώνη για να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν τη συμφωνία, όπερ και εγένετο,

Τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε στη Σαλερνιτάνα με τη μορφή δανεισμού από την Εσπανιόλ, πραγματοποιώντας συνολικά 33 συμμετοχές και σκοράροντας τέσσερα γκολ, έχοντας μια πολύ γεμάτη παρουσία στη Serie A, στην οποία η ιταλική ομάδα κατάφερε να σωθεί με σχετική άνεση.

Ο Τόνι Βιλένα προέρχεται από τις Ακαδημίες της Φέγενορντ, το 2019 αποκτήθηκε από τη ρωσική Κράσνονταρ αντί 9 εκατ. ευρώ και τον Ιανουάριο του 2022 αποκτήθηκε από την Εσπανιόλ με τη μορφή δανεισμού και το καλοκαίρι της ίδιας χρονιάς τον απέκτησε με κανονική μεταγραφή, καταβάλλοντας 2,5 εκατ. ευρώ. 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ:

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση του Τόνι Βιλένα από την Εσπανιόλ. Ο Ολλανδός μέσος υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας τεσσάρων ετών. O Τόνι Βιλένα γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου 1995 στο Μαασλούις της Ολλανδίας. 

Έκανε τα πρώτα του βήματα στην ακαδημία της Φέγενορντ. Στα 16 του χρόνια υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ομάδα του Ρότερνταμ και έκανε τις πρώτες συμμετοχές του τη σεζόν 2011-12. Το καλοκαίρι του 2012 αγωνίστηκε στα προκριματικά του Champions League, ενώ το ίδιο διάστημα έγινε διεθνής αρχικά με την Κ19 και στη συνέχεια με την Κ21. 

Τα χρόνια που ακολούθησαν καθιερώθηκε ως βασικός στη Φέγενορντ και κάπως έτσι στα 21 του χρίστηκε διεθνής στην εθνική Ολλανδίας. Στη Φέγενορντ ο Βιλένα έπαιξε οκτώ χρόνια, καταγράφοντας σχεδόν 300 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις. Το 2019 ο Βιλένα πήρε μεταγραφή στη Ρωσία για λογαριασμό της Κράσνονταρ όπου έμεινε 2,5 χρόνια προτού δοθεί δανεικός στην ισπανική Εσπανιόλ. 

Στην ομάδα της Καταλονίας ο Βιλένα έμεινε ένα εξάμηνο. Το καλοκαίρι του 2022 η Εσπανιόλ τον παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού στην Σαλερνιτάνα. Στη Serie A κατέγραψε 33 συμμετοχές και 4 γκολ. 

Καλωσορίζουμε τον Τόνι στην οικογένεια του Παναθηναϊκού!