Δεν ρισκάρει με Γκάνεα ο Παναθηναϊκός και πάει για αριστερό μπακ - Τα ονόματα στη λίστα και η περίπτωση του Σταφυλίδη

Κώστας Σταφυλίδης

i

©Intime

Δεν ρισκάρει με Γκάνεα ο Παναθηναϊκός και πάει για αριστερό μπακ - Τα ονόματα στη λίστα και η περίπτωση του Σταφυλίδη

Μπάμπης Τσιμπίδας 15:50 - 06.06.2023 / Ανανεώθηκε: 11:08 - 08.06.2023

Παρά τη βελτίωση της υγείας του Κρίστι Γκάνεα, ο Παναθηναϊκός δεν έχει περιθώριο να περιμένει τον Ρουμάνο και θα ενισχύσει το αριστερό άκρο της άμυνας.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει μεριμνήσει για την αποκατάσταση της υγείας του Κρίστι Γκάνεα, ο οποίος παρουσίασε σοβαρές επιπλοκές από τον κορωνοϊό. Οι «πράσινοι» συμπεριφέρθηκαν με σεβασμό στον Ρουμάνο αριστερό μπακ και τον στήριξαν πλήρως.

Παράλληλα, όμως, οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού επιβάλλεται να φροντίσουν τα συμφέροντα της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός θα διεκδικήσει στον Β’ Προκριματικό Γύρο του Champions League, τη δυνατότητα να εξασφαλίσει πρόωρα την παρουσία του στην Ευρώπη μέχρι τον Δεκέμβριο.

Αυτή τη μάχη, πρέπει να τη δώσει με τις πιο ευνοϊκές προϋποθέσεις και με το πιο δυνατό ρόστερ. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού σε συνεννόηση με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αποφάσισαν να κινηθούν για έναν αριστερό μπακ.

Ο παίκτης θα έρθει με την προοπτική να ανταγωνιστεί ευθέως τον Χουάνκαρ στην ενδεκάδα και όχι για να αποτελέσει απλά τον αναπληρωματικό του. Ο Σέρβος προπονητής έκρινε ότι δεν έπρεπε να ρισκάρει αν και εφόσον επανέρθει εγκαίρως ο Γκάνεα.

Για τη συγκεκριμένη θέση, ο Γιάννης Παπαδημητρίου έχει ήδη αρχίσει την προεργασία, αφού τα δεδομένα ήταν γνωστά. Ωστόσο, η βελτίωση της υγείας του Γκάνεα προσωρινά προκάλεσε αμφιβολίες, οι οποίες ωστόσο διαλύθηκαν γρήγορα.

Μεταξύ των επιλογών που εξετάζουν οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού είναι ο Σέρβος, Φίλιπ Μλαντένοβιτς, ο οποίος κατά τα φαινόμενα, δεν θα ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Λέγκια Βαρσοβίας. Επίσης, όπως έχει αναφέρει το Sportal, ο Πορτογάλος Πέδρο Ρεμπότσο, ο οποίος ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τη Λεχ Πόζναν.

Ειδική συνθήκη αποτελεί ο Τιμοτέους Πούχατς. Ο Πολωνός άρεσε στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς τον Ιανουάριο και δεν έχει αλλάξει άποψη για τις δυνατότητες του. Ωστόσο, ο 23χρονος αμυντικός θα απασχολήσει σοβαρά μόνο υπό την προϋπόθεση πως θα αποδεσμευτεί από την Ουνιόν Βερολίνου.

Υπό συζήτηση θα τεθεί και ο Κώστας Σταφυλίδης. Ο 30χρονος αριστερός μπακ διέκοψε κοινή συναινέσει τη συνεργασία του με τη Μπόχουμ και το πλεονέκτημα πως είναι Έλληνας. Με τη διαφαινόμενη αποχώρηση και του Πούγγουρα μετά του Κουρμπέλη, ο Παναθηναϊκός δεν έχει αρκετούς γηγενείς για τη λίστα που θα δηλώσει στην UEFA και έχει ανάγκη από τέτοιους ποδοσφαιριστές.