Φιλικό με τη Χάποελ Μπερ Σεβά έκλεισε ο Παναθηναϊκός

Τη Χάποελ Μπερ Σεβά σε φιλικό θ' αντιμετωπίσει το «τριφύλλι».

i

©intime

Φιλικό με τη Χάποελ Μπερ Σεβά έκλεισε ο Παναθηναϊκός

Γιώργος Σακελλαρίου 14:42 - 08.06.2023 / Ανανεώθηκε: 14:51 - 08.06.2023

Ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί στις 14 Ιουλίου τη Χάποελ Μπερ Σεβά.

Το πρώτο του φιλικό ανακοίνωσε ο Παναθηναϊκός για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας.

Συγκεκριμένα, στις 14 Ιουλίου θα υποδεχθεί στο «Απόστολος Νικολαϊδης» τη Χάποελ Μπερ Σεβά. Φυσικά ενδέχεται η ομάδα του Ισραήλ να μην είναι η πρώτη αντίπαλος σε φιλικά παιχνίδια και ίσως να γίνει και κάποιο νωρίτερα. Θυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός θα παίξει το πρώτο του ευρωπαϊκό ματς στις 25-26 Ιουλίου και σίγουρα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θα ήθελε να γίνουν 3-4 φιλικά ματς για να δοκιμάσει το σχήμα που θα κληθεί να αγωνιστεί στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Η Χάποελ Μπερ Σεβά είναι ισχυρός αντίπαλος και μάλιστα τη σεζόν που ολοκληρώθηκε τερμάτισε δεύτερη, επτά βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Μακάμπι Χάιφα. Θα παίξει στα προκριματικά του Conference League, ενώ στο ρόστερ της μεταξύ άλλων ανήκουν παίκτες που αγωνίστηκαν στην Ελλάδα. Ο στόπερ Μιγκέλ Βίτορ του ΠΑΟΚ, ο αριστερός μπακ Έλντερ Λόπες της ΑΕΚ και ο χαφ του Ολυμπιακού Αντρέ Μάρτινς.

Ο Παναθηναϊκός, παράλληλα, προχωράει τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Όπως έχουμε τονίσει, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ότι όντως ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς έχει απασχολήσει τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού. Τον έχουν ξεχωρίσει από το καλοκαίρι του 2022 και πέρυσι είχαν επαφές για την απόκτηση του.

Βέβαια, στο ενδιάμεσο, άλλα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι ο Σέρβος αριστερός μπακ είχε αποφασίσει να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τη Λέγκια Βαρσοβίας. Μέχρι σήμερα, αμφότερα δεν επιβεβαιώθηκαν.

Που βρίσκεται η πραγματικότητα; Ο Μλαντένοβιτς δεν θα μείνει στην Πολωνία και ψάχνει μία νέα πρόκληση στην καριέρα του. Με περισσότερα χρήματα και σε πιο ανταγωνιστικές συνθήκες.

Η Αθήνα του παρέχει και τις δύο προϋποθέσεις. Ο Παναθηναϊκός διεκδικεί τίτλους και θα παίξει στην Ευρώπη, με ένα deal που περιλαμβάνει υψηλότερες αποδοχές από αυτές που έλαβε ο 31χρονος αμυντικός στην Elektralasa.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportal, μεταξύ των ιθυνόντων του Τριφυλλιού και του Μλαντένοβιτς έχει επιτευχθεί καταρχήν προφορική συμφωνία, για συνεργασία 2 ετών και με ετήσια αμοιβή 420.000 ευρώ, όπως ανέφεραν τα πολωνικά ΜΜΕ.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δώσει την έγκριση του για τη μεταγραφή, αφού είναι ένας παίκτης τον οποίο είχε ξεχωρίσει. Τα χαρακτηριστικά του βασικού με την Εθνική Σερβίας, ταιριάζουν στην ποδοσφαιρική φιλοσοφία του 60χρονου προπονητή, ενώ ο Μλαντένοβιτς προέρχεται από γεμάτη σεζόν.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στους «πράσινους» και στον Μλαντένοβιτς θα συνεχιστούν, αφού εκκρεμούν ορισμένες λεπτομέρειες προς διευθέτηση. Αλλά με τα τωρινά δεδομένα, ο 31χρονος αμυντικός είναι stand by για να έρθει στην Αθήνα.

Η υπόθεση του Σέρβου αριστερού μπακ είναι προχωρημένη και ίσως να τελειώσει μέχρι το Σαββατοκύριακο. Στο Τριφύλλι επικρατεί μεγάλη κινητικότητα και φαίνεται πως η δεύτερη μεταγραφή είναι θέμα χρόνου.