Για τη νίκη και την παραμονή στην κορυφή ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Ρεν

Παναθηναϊκός

i

© Intime

Για τη νίκη και την παραμονή στην κορυφή ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Ρεν

Κώστας Τσιακλής 08:45 - 26.10.2023 / Ανανεώθηκε: 08:56 - 26.10.2023

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ρεν και θέλει τη νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή του ομίλου.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται τη Ρεν στη Λεωφόρο (22:00) στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa League

Οι «πράσινοι» ξεκίνησαν καλά τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο αφού βρίσκονται στην κορυφή με τέσσερις βαθμούς. Υπενθυμίζουμε ότι ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 2-0 της Βιγιαρεάλ στο ΟΑΚΑ ενώ τη δεύτερη αγωνιστική είχε έρθει ισόπαλος 0-0 με τη Μακάμπι Χάιφα στο Ισραήλ, λίγες μέρες πριν ξεσπάσει ο πόλεμος. Ιδανικό σενάριο θα ήταν η νίκη απόψε που θα φέρει την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο +4 από την αντίπαλο της που ακολουθεί με τρεις βαθμούς, τους οποίους πήρε κόντρα στους Ισραηλινούς.

Στα αγωνιστικά, ο Γιοβάνοβιτς δεν θα έχει στη διάθεση του τον Χουάνκαρ που όπως είναι γνωστό τραυματίστηκε μετά από ρίψη κροτίδας στο ντέρμπι «αιωνίων» με τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή (26/10). Πέραν από τον Ισπανό, από το παιχνίδι θα απουσιάσουν επίσης οι Κλεϊνχέισλερ, Πάλμερ-Μπράουν, Μάγκνουσον και Ξενόπουλος.

Η πιθανή ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Μπρινιόλι - Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Αράο, Τσέριν, Μπερνάρ, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Ιωαννίδης.

Από την άλλη πλευρά, η Ρεν δεν βρίσκεται στα καλύτερα της αφού μετράει τρεις συνεχόμενες ήττες σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Συγκεκριμένα οι Γάλλοι ηττήθηκαν από τη Βιγιαρεάλ με 1-0 στη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων ενώ στη Ligue 1 γνώρισε την ήττα από Παρί Σεν Ζερμέν (3-1) και Λοριάν (2-1). Στόχος φυσικά για τη Ρεν είναι η νίκη, η οποία θα της δώσει το δικαίωμα να προσπεράσει τον Παναθηναϊκό πριν την επίσκεψη των «πρασίνων» στη Γαλλία σε δύο εβδομάδες.

Ο Μπρούνο Ζενεσιό δεν έχει να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα τραυματισμού αφού και ο Άρτουρ Τεάτε βρίσκεται στην αποστολή. Κάπως έτσι η πιθανή ενδεκάδα της Ρεν είναι η εξής: Μανταντά, Ασινιόν, Γου, Μπελοσιάν, Τριφέρ, Σανταμαρία, Ρίντερ, Ντουέ, Μπλας, Καλιμουεντό, Γκουιρί.

Κάπου εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο άλλος αγώνας του ομίλου μεταξύ της Βιγιαρεάλ και της Μακάμπι Χάιφα δεν θα διεξαχθεί λόγω του πολέμου στο Ισραήλ. Η συγκεκριμένη αναμέτρηση έχει οριστεί στις 06 Δεκεμβρίου.