Παναθηναϊκός: Γιατί οι «πράσινοι» ψηφίζουν... Μλαντένοβιτς

Φιλίπ Μλαντένοβιτς / legia.com

i

Φιλίπ Μλαντένοβιτς / legia.com

Παναθηναϊκός: Γιατί οι «πράσινοι» ψηφίζουν... Μλαντένοβιτς

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:12 - 08.06.2023 / Ανανεώθηκε: 20:22 - 08.06.2023

To Sportal εξηγεί τους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού επέλεξαν τον Φιλίπ Μλαντένοβιτς για το αριστερό άκρο της άμυνας.

Ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Φιλίπ Μλαντένοβιτς έχει επιτευχθεί καταρχήν προφορική συμφωνία. Άρα, η υπόθεση μπορεί να θεωρηθεί πολύ προχωρημένη, αλλά όχι τελειωμένη. Ωστόσο, ο Σέρβος αριστερός μπακ συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να αποτελέσει τη δεύτερη μεταγραφή του Τριφυλλιού για το καλοκαίρι του 2023.

Η κύρια απορία είναι γιατί οι «πράσινοι» κατέληξαν στον Μλαντένοβιτς. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του 32χρονου άσου και είναι ο εκλεκτός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Το Sportal έχει τις απαντήσεις...

Η περίπτωση Μλαντένοβιτς και ο ανταγωνισμός που έχει ανάγκη ο Χουάνκαρ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

23:30 - 13.05.2023

Η περίπτωση Μλαντένοβιτς και ο ανταγωνισμός που έχει ανάγκη ο Χουάνκαρ

Η Λέγκια Βαρσοβίας έχει «παγώσει» τις επαφές με τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς και ο Σέρβος αριστερός μπακ παρουσιάζεται έτοιμος να έρθει στην Αθήνα. Πιθανή η προσθήκη στο αριστερό άκρο της άμυνας.

* O Μλαντένοβιτς προέρχεται από μία παραγωγική και γεμάτη σεζόν. Ο Σέρβος έπαιξε 26 παιχνίδια στο πολωνικό πρωτάθλημα, με 6 γκολ και 6 ασίστ. Είχε άλλες τέσσερις συμμετοχές στο Κύπελλο, με μία ασίστ και στέφθηκε Κυπελλούχος. Επίσης, ο Μλαντένοβιτς είχε 1 συμμετοχή στην αποτυχημένη παρουσία της Σερβίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ενώ αγωνίστηκε σε ένα ματς του Nations League (μία ασίστ) και σε ένα διεθνές φιλικό.

* Το «ψεγάδι» του ήταν ο καυγάς που πρωταγωνίστησε στον τελικό του Κυπέλλου Πολωνίας. Όταν χειροδίκησε σε βάρος τριών παικτών της φιναλίστ Ράκοβ, την ώρα των επινικίων. Πράξη που του κόστισε ποινή τρίμηνου αποκλεισμού.

* Γενικά, ο Μλαντένοβιτς έχει πάρα πολύ αγωνιστικό χρόνο στο βιογραφικό του. Το κοντέρ του έχει καταγράψει 381 ματς ανεξαρτήτως διοργάνωσης, με 31.321 λεπτά. Έχει φορέσει το σερβικό εθνόσημο σε 22 αναμετρήσεις και έχει σκοράρει ένα γκολ. Συνήθως καλείται από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, αλλά ουδέποτε καθιερώθηκε.

* Στις συνολικές επιδόσεις του, ο Μλαντένοβιτς έχει να παρουσιάσει 28 γκολ και 56 ασίστ. Νούμερα εντυπωσιακά, που παραπέμπουν σε εξτρέμ ή έστω χαφ και όχι τόσο σε αριστερό μπακ. Είναι αριθμοί που δικαιολογούνται για έναν ακραίο ο οποίος ανταποκρίνεται με επιτυχία σε ομάδες που διακρίνονται στον πρωταθλητισμό.

* Η Λέγκια Βαρσοβίας παρατασσόταν κατά κύριο λόγο φέτος με σύστημα 3-5-2 και ο Μλαντένοβιτς είχε υπό την ευθύνη του όλη την πλευρά. Ωστόσο, είναι εμφανές πως ο Σέρβος είναι επιθετικογενής παίκτης. Αρέσκεται να δημιουργεί και να πατάει περιοχή.

* Έχει πολύ καλή σέντρα εν κινήσει και αναλαμβάνει εκτελέσεις στατικών φάσεων. Άρα, είναι δημιουργός, όπως επιβεβαιώνουν οι ασίστ του. Έχει ταχύτητα, ένταση και πολύ καλή φυσική κατάσταση. Φυσικά προσόντα που του επιτρέπουν να έχει γρήγορες επιστροφές και να μην εκτίθεται, εφόσον παίζει ψηλά.

Παναθηναϊκός: Ο «Ιανός» Παλάσιος, το συμβόλαιο, η φήμη στη Λατινική Αμερική και υποψήφιος... αντί-Τούκου
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

11:59 - 07.06.2023

Παναθηναϊκός: Ο «Ιανός» Παλάσιος, το συμβόλαιο, η φήμη στη Λατινική Αμερική και υποψήφιος... αντί-Τούκου

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος έχει αφήσει διττές εντυπώσεις για την αξία του. Ο Παναθηναϊκός θα τον χρειαστεί άμεσα το καλοκαίρι και ο Αργεντινός εξτρέμ έχει την ευκαιρία να στείλει μηνύματα... προς πάσα κατεύθυνση!

* Δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός αμυντικός του κόσμου, παρότι με την πάροδο των ετών έχει βελτιωθεί και με την εμπειρία του παίρνει καλύτερες τοποθετήσεις. Αντίστοιχα, στις εναέριες διεκδικήσεις δεν είναι ο πιο δυνατός ή κυριαρχικός ποδοσφαιριστής.

* Ο τρόπος που αγωνίζεται ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία του Γιοβάνοβιτς. Είναι ένας αριστερός μπακ με πρωτοβουλίες στην επίθεση, ο οποίος περνά ασίστ και απειλεί με σουτ και προωθήσεις, ενώ σκοράρει συχνά.  Επίσης, ο Σέρβος θα πιέσει τον Χουάνκαρ και θα συγκροτήσουν ένα ανταγωνιστικό δίδυμο στα αριστερά.

* O Παναθηναϊκός χρειάζεται παίκτες με παραστάσεις πρωταθλητισμού. Ο Μλαντένοβιτς τις έχει σε πλεόνασμα... Ο Σέρβος έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα (2013-14) και Κύπελλο (2011-12) στην πατρίδα του με τον Ερυθρό Αστέρα, έχει στεφθεί πρωταθλητής (2013-14, 2014-15) και Κυπελλούχος (2014-15) στη Λευκορωσία με τη Μπάτε Μπορίσοβ, καθώς και δύο Σούπερ Καπ (2014, 2015), ενώ στην Πολωνία στέφθηκε πρωταθλητής με τη Λέγκια Βαρσοβίας τη σεζόν 2020-21, πήρε δύο Κύπελλα, ένα με τη Λέγκια Γκντασκ το 2018-2019 και ένα με τη Λέγκια πριν λίγες μέρες, ενώ έχει και ένα Σούπερ Καπ Πολωνίας το 2020. Συνεπώς, μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με έντεκα τίτλους στο παλμαρέ του. 

* Γενικότερα, έχει εμπειρία έχοντας περάσει από αρκετές χώρες και έχει μάθει να συνυπάρχει με διάφορες κουλτούρες. Ειδικά στη Λέγκια Βαρσοβίας, ασκούσε επιρροή στα αποδυτήρια και ήταν ηγετική φυσιογνωμία, διανύοντας την πιο ώριμη περίοδο της ζωής του.

* Το οικονομικό πάντα επηρεάζει μία συμφωνία. Ο Μλαντένοβιτς έχει κασέ value for money και δύσκολα ο Παναθηναϊκός θα εντοπίσει ποδοσφαιριστή με αυτά το προφίλ, στην τιμή των 430.000 ευρώ ετησίως.