Παναθηναϊκός: Η αντίδραση του Σπόραρ στον «κανιβαλισμό» και η στήριξη της ομάδας

Άντραζ Σπόραρ

i

Intime

Παναθηναϊκός: Η αντίδραση του Σπόραρ στον «κανιβαλισμό» και η στήριξη της ομάδας

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:26 - 25.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:26 - 25.08.2023

Ο Άντραζ Σπόραρ βρίσκεται για άλλη μία φορά το φετινό καλοκαίρι στο επίκεντρο της κριτικής, αλλά η στάση του Σλοβένου επιθετικού είναι μία και απαράλλαχτη...

Ο Άντραζ Σπόραρ έχει μετατραπεί στον αποδιοπομπαίο τράγο του Παναθηναϊκού μετά την ήττα από τη Μπράγκα με 2-1 στην Πορτογαλία. Εξαιτίας την ανεπανάληπτης ευκαιρίας που έχασε ο Σλοβένος στράικερ στο δεύτερο ημίχρονο, όταν το σκορ ήταν 1-0 υπέρ των γηπεδούχων. 

Πράγματι, η ισοφάριση σε εκείνο το τάιμινγκ θα επηρέαζε την κατάληξη του ματς. Χωρίς κανένας να μπορεί να την προδικάσει με ασφάλεια, αφού όλα τα σενάρια είναι υποθετικά. Με αυτό να μην αναιρεί πως ο Σπόραρ σπατάλησε μία φάση προ κενής εστίας.

Ο πρώτος ο οποίος ασκεί κριτική στον εαυτό του είναι ο ίδιος ο 29χρονος στράικερ. Άλλωστε, δεν κρύφτηκε στις δηλώσεις του και ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου την ευθύνη, χωρίς να αναζητήσει το παραμικρό άλλοθι

Από την άλλη, ο ποδοσφαιρικός κανιβαλισμός δεν δικαιολογείται και στερείται λογικής βάσης. Ο Σπόραρ έχει ένα αξιόλογο βιογραφικό και με στατιστικά που αποδεικνύουν πως έχει συχνότητα στο σκοράρισμα. Δεν είναι ο πιο δεινός σκόρερ, ούτε είναι και «άσφαιρος».

Παρόμοια κριτική δέχτηκε ο Σπόραρ πριν τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού με τη Ντνίπρο, για χαμένες ευκαιρίες στα φιλικά, με αποκορύφωμα το ματς με τη Χαποέλ Μπερ Σεβά στη Λεωφόρο. Ο Σλοβένος ξέρει τι λέγεται και τι γράφεται στο Διαδίκτυο, αλλά έχει την προσωπικότητα να μην επηρεάζεται. 

Μετά τα τρία γκολ που πέτυχε κατά των Ουκρανών, ο Σπόραρ είχε δηλώσει ότι η δουλειά του είναι να σκοράρει και όχι να απαντάει στις επικρίσεις. Ανάλογη στάση τηρεί και τώρα, ξέροντας πως εξαρτάται από εκείνον και τις επιδόσεις του για να κερδίσει ξανά την εκτίμηση του κόσμου.

Όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται: Κριστιάνο, Νεϊμάρ, Ροναλντίνιο, Τόρες είχαν αστοχήσει πριν τον Σπόραρ (vid)
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

09:30 - 25.08.2023

Όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται: Κριστιάνο, Νεϊμάρ, Ροναλντίνιο, Τόρες είχαν αστοχήσει πριν τον Σπόραρ (vid)

Ο Άντραζ Σπόραρ έγινε ο πρωταγωνιστής μίας απίστευτης χαμένης ευκαιρίας στο ματς του Παναθηναϊκού με την Μπράγκα στην Πορτογαλία. Κορυφαία ονόματα του παγκοσμίου ποδοσφαίρου έχουν αστοχήσει πριν τον Σλοβένο επιθετικό του Τριφυλλιού.

Πάντως, ο Σπόραρ έχει αναμφίβολα την εμπιστοσύνη και τη στήριξη του Γιοβάνοβιτς. Ο 61χρονος προπονητής εκφράζει προς πάσα κατεύθυνση την πεποίθηση του στην αξία του Σπόραρ και δεν αλλάζει γνώμη. Μετά το ματς, ο Γιοβάνοβιτς είχε τετ-α-τετ με τον ποδοσφαιριστή του και τον εμψύχωσε, ενώ ο Σλοβένος άκουσε λόγια ενθάρρυνσης και από τους συμπαίκτες του.

Σε ότι αφορά τη διαχείριση του Σπόραρ, θα την αποφασίσει ο Γιοβάνοβιτς. Ο οποίος θα κρίνει εάν ήρθε η ώρα για αλλαγή στην κορυφή της επίθεσης του Παναθηναϊκού, με τον Φώτη Ιωαννίδη να παίρνει τη σκυτάλη. Ότι και να συμβεί, ο Σπόραρ θα συνεχίσει να δουλεύει και θα απομονώσε το μυαλό τους από την ισοπέδωση και την ανθρωποφαγία.