O Γιοβάνοβιτς καλείται να αξιολογήσει τα «βαριά» συμβόλαια του Παναθηναϊκού

Μπερνάρ, Γιοβάνοβιτς / Intime

i

Μπερνάρ, Γιοβάνοβιτς / Intime

O Γιοβάνοβιτς καλείται να αξιολογήσει τα «βαριά» συμβόλαια του Παναθηναϊκού

Μπάμπης Τσιμπίδας 17:05 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 17:06 - 11.05.2023

Ο Παναθηναϊκός ξόδεψε πολλά χρήμστα για τους Μπερνάρ, Σπόραρ και Βέρμπιτς, προσδοκώντας την αναβάθμιση της επιθετικής λειτουργίας. Μία επιλογή που δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και ο Γιοβάνοβιτς πρέπει να την αξιολογήσει.

Μία από τις κρίσιμες αποφάσεις που καλείται να λάβει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, σχετίζεται με τη διαχείριση των πιο ακριβοπληρωμένων του ρόστερ. Τους τρεις παίκτες οι οποίοι αποκτήθηκαν από τον Παναθηναϊκό με πολλά χρήματα το καλοκαίρι του 2022, για να αναβαθμίσουν την επιθετική λειτουργία.

Ο λόγος για τους Μπερνάρ, Άντραζ Σπόραρ και Μπέντζαμιν Βέρμπιτς. Ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός αμείβεται με σχεδόν 1,8 εκατομμύρια ευρώ καθαρά. Ο Σλοβένος στράικερ έχει αποδοχές που αγγίζουν το ένα εκατομμύριο ευρώ ετησίως και ο συμπατριώτης του εξτρέμ εισπράττει 850.000 ευρώ.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μία δαπάνη που δεν εκπλήρωσε τον σκοπό της. Η ΠΑΕ πλήρωσε πάνω από 3,6 εκατομμύρια ευρώ για τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Ο Μπερνάρ «ξύπνησε» κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, όμως τώρα καλείται να λειτουργήσει ως ηγέτης
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:35 - 25.04.2023

Ο Μπερνάρ «ξύπνησε» κόντρα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό, όμως τώρα καλείται να λειτουργήσει ως ηγέτης

Ο Μπερνάρ αμφισβητήθηκε τόσο έντονα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, μετά το πρόσφατο 0-0 του Παναθηναϊκού με τον ΝΠΣ Βόλο. Κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, ο Βραζιλιάνος μπορεί σήμερα να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί.

Ο Μπερνάρ και ο Σπόραρ έδωσαν λύσεις στο σκοράρισμα και στη δημιουργία. O Σπόραρ πέτυχε 14 γκολ και μοίρασε 6 ασίστ σε 36 συμμετοχές, μία επίδοση που δεν είναι αμελητέα, αλλά σίγουρα δεν είναι επαρκής, εάν αναλογιστεί κανείς ότι η αγορά του από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας κόστισε άλλα 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Ο Μπερνάρ με δύο γκολ και έξι ασίστ σε 34 εμφανίσεις, επίσης δεν δικαίωσε τις προσδοκίες για τη διαφορά στην οργανωτική λειτουργία. O δε Βέρμπιτς ήταν η απόλυτη απογοήτευση, αφού τα 2 γκολ και οι 3 ασίστ σε 30 ματς, κολακεύουν την εικόνα που είχε ο ποδοσφαιριστής στη διάρκεια της σεζόν.

Συνεπώς, ο Γιοβάνοβιτς ως ο αρμόδιος για την έλευση τους στο «Γεώργιος Καλαφάτης», θα κρίνει εάν οι τρεις παίκτες θα παρουσιαστούν πολύ βελτιωμένοι την επόμενη σεζόν ή θα αναζητήσει μία άλλη λύση. Το ζήτημα δεν είναι απλό, αφού ο καθένας καταλαμβάνει ένα σημαντικό κομμάτι του μπάτζετ. Ούτε είναι εύκολο η ΠΑΕ να προσθέσει πολλά επιπλέον υψηλά συμβόλαια στον ισολογισμό της.

Ο Γιοβάνοβιτς έχει αποδείξει ότι μπορεί να αναγεννήσει παίκτες. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα τον Αϊτόρ, ο οποίος μεταμορφώθηκε σε MVP δουλεύοντας με τον Σέρβο προπονητή. Οπότε, ο Ιβάν θα αποφασίσει πως θα διαχειριστεί τους Μπερνάρ, Βέρμπιτς και Σπόραρ.