Τα... γρανάζια του «άξονα»: Τι γίνεται με Κουρμπέλη, Αλεξανδρόπουλο και Κρίστενσεν

Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος / Intime

i

Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος / Intime

Τα... γρανάζια του «άξονα»: Τι γίνεται με Κουρμπέλη, Αλεξανδρόπουλο και Κρίστενσεν

Μπάμπης Τσιμπίδας 10:15 - 11.05.2023 / Ανανεώθηκε: 10:16 - 11.05.2023

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης είναι ο επόμενος για νέο συμβόλαιο, ενώ σε Πορτογαλία και Δανία λένε πως ο Παναθηναϊκός ασχολείται ξανά με τους Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο και Γιάκομπ Κρίστενσεν.

Η τελευταία αγωνιστική των Play Offs έχει διαδικαστικό χαρακτήρα, τουλάχιστον σε ότι αφορά τον Παναθηναϊκό αφού ο τίτλος έχει χαθεί μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό. Το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Άρη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» να σχετίζεται κυρίως με τις εντυπώσεις και ένα νικηφόρο φινάλε, παρά με την ουσία. Άλλωστε, οι ιθύνοντες της ΠΑΕ και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχουν δρομολογήσει την «επόμενη μέρα», με όλα τα ανοιχτά θέματα του ρόστερ.

Ήδη, ο Φώτης Ιωαννίδης υπέγραψε νέο συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό, με την ευχάριστη εξέλιξη να ανακοινώνεται επίσημα το απόγευμα της Τετάρτης. Το οποίο θα έχει διάρκεια μέχρι τον Ιούνιο του 2027 και με υπερδιπλασιασμό αποδοχών για τον Έλληνα επιθετικό.

Επίσης, οι παράγοντες του Τριφυλλιού θα συνεχίσουν τις επαφές με τον Δημήτρη Κουρμπέλη. Ο αρχηγός της ομάδας μένει ελεύθερος στις 30 Ιουνίου και το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι πως θα ανανεώσει. Αυτό επιθυμεί ο διεθνής αμυντικός χαφ και αυτό θέλουν οι «πράσινοι». Με τις εναλλακτικές για τον Κουρμπέλη να είναι αρκετές, εφόσον οι συζητήσεις δεν ευοδωθούν.

Η Σπόρτινγκ «γυρίζει» τον Αλεξανδρόπουλο

Η πορτογαλική εφημερίδα «Record» έγραψε ότι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας παραχωρεί τον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο. Η απερχόμενη πρωταθλήτρια Πορτογαλίας κοστολογεί τον νεαρό μέσο στα 2 εκατομμύρια ευρώ, σε μία απόπειρα να περιορίσει τη ζημιά από τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ που τον αγόρασε από τον Παναθηναϊκό πριν ένα χρόνο.

Ο Αλεξανδρόπουλος, ο Λημνιός και τα άλλα ελληνικά ονόματα που συνδέονται μεταγραφικά με τον Παναθηναϊκό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

08:29 - 18.04.2023

Ο Αλεξανδρόπουλος, ο Λημνιός και τα άλλα ελληνικά ονόματα που συνδέονται μεταγραφικά με τον Παναθηναϊκό

Αλεξανδρόπουλος, Λημνιός και Βούρος έχουν συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό και θα μπορούσαν να τονώσουν το ελληνικό στοιχείο του ρόστερ. Ωστόσο, θα χρειαστεί να συντρέξουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να ασχοληθεί ο Γιοβάνοβιτς.

Το ίδιο ρεπορτάζ ανέφερε ότι ο ατζέντης του Αλεξανδρόπουλου, ο Πασχάλης Τουντούρης, έχει αρχίσει επαφές στην Ελλάδα για τον πελάτη του. Δεν προσδιοριζόταν εάν ο μάνατζερ συνομιλεί με τους ιθύνοντες του Τριφυλλιού για τον επαναπατρισμό του Αλεξανδρόπουλου, αλλά αυτό αφήνει να εννοηθεί το δημοσίευμα.

Υπό προϋποθέσεις, στον Παναθηναϊκό δεν θα ήταν αρνητικοί να ασχοληθούν με τον Αλεξανδρόπουλο. Ειδικά σε πιθανή αρνητική έκβαση των επαφών για την ανανέωση του Κουρμπέλη. Αρκεί να βρισκόταν μία φόρμουλα για την επιστροφή του ποδοσφαιριστή στο «Γεώργιος Καλαφάτης» με μόνιμη και όχι με προσωρινή μορφή. Το θέμα φέρεται να τελεί υπό συζήτηση σύμφωνα με τους Πορτογάλους…

Ξανά στο προσκήνιο ο Κρίστενσεν

Στο μεταξύ, στη Δανία επαναφέρουν στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό τον Γιάκομπ Κρίστενσεν. Πρόκειται για τον 22χρονο κεντρικό μέσο της Νόρτζελαντ, με τον οποίο είχαν ασχοληθεί ανεπιτυχώς οι «πράσινοι» τον προηγούμενο Σεπτέμβριο, πριν αποκτήσουν τον Ενίς Τσόκαϊ από τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Ο Κρίστενσεν διεκδικεί τον τίτλο στο δανέζικο πρωτάθλημα με τη Νόρτζελαντ, η οποία είναι πρώτη στη διαδικασία των Play Offs. Ταυτόχρονα, ο Δανός σκέφτεται το μέλλον του, με την επιλογή του Παναθηναϊκού να παρουσιάζεται ως πιθανή, σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα ρεπορτάζ στην πατρίδα του.

Πάντως, προς το παρόν από «πηγές» στο Τριφύλλι δεν επιβεβαιώνεται η επαναπροσέγγιση με τον Κρίστενσεν. Αντίθετα, οι φήμες μάλλον οφείλονται στο περιβάλλον του ποδοσφαιριστή, ο οποίος δεν έχει βρει τις προτάσεις που περίμενε και προσπαθεί να αναδείξει την παρουσία του. Έστω για να κλείσει μία πιο ευνοϊκή ανανέωση με τη Νόρτζελαντ.

«Αυτή τη στιγμή όλα είναι ανοιχτά, εξερευνώ τις προοπτικές μου σε όλη την Ευρώπη για να μάθω ποιοι ενδιαφέρονται για μένα. Έχω ανοιχτή γραμμή με τη Νόρτζελαντ, η οποία θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο του και δεν αποκλείω καμία επιλογή. Άλλωστε, πάντα μπορεί να προκύψει κάτι νέο. Δεν θα ήθελα να απορρίψω οτιδήποτε» δήλωσε ο Κρίστενσεν σε σχετική ερώτηση.