Η Μαρσέιγ ηττήθηκε και αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της πριν τον Παναθηναϊκό - Πλήγμα με Εντιαγέ, αμφίβολος για Λεωφόρο!

Η Μαρσέιγ ηττήθηκε και αποδοκιμάστηκε από τους οπαδούς της πριν τον Παναθηναϊκό - Πλήγμα με Εντιαγέ, αμφίβολος για Λεωφόρο!

Γιώργος Σακελλαρίου 23:46 - 02.08.2023 / Ανανεώθηκε: 10:00 - 03.08.2023

Η Μαρσέιγ ηττήθηκε 2-1 στο Βελοντρόμ από τη Μπάγερ Λεβερκούζεν στην πρόβα τζενεράλε για τα ματς με τον Παναθηναϊκό. Βγήκε με πρόβλημα στη γάμπα ο Εντιαγέ.

Η Μαρσέιγ στην πρόβα τζενεράλε για το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, έβγαλε όλες τις αδυναμίες της.

Η γαλλική ομάδα υποδέχθηκε στο Βελοντρόμ τη Μπάγερ Λεβερκούζεν και ηττήθηκε 2-1, μία εβδομάδα πριν από τον πρώτο αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League κόντρα στον Παναθηναϊκό. Για τους Μασσαλούς, μάλιστα, αποτελεί πλήγμα ο τραυματισμός του Ιλιμάν Εντιαγέ. Ο Σενεγαλέζος εξτρέμ αποκτήθηκε 15 εκατ. ευρώ από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ κι ανακοινώθηκε χθες, αλλά στο ντεμπούτο του ένιωσε ενοχλήσεις στη γάμπα κι έγινε αλλαγή στο 57’. Η Μαρσέιγ που έχανε 2-0 στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε ανέτοιμη και σφυρίχτηκε από τον κόσμο της. Ευθύνη στα γκολ, πάντως, έχει ο γκολκίπερ Πάου Λόπες. 

Η Μαρσέιγ του Μαρθελίνιο ξεκίνησε με τον Πάου Λόπες στο τέρμα, τους Κλάους, Μπαλέρντι, Ζιγκό, Σογκλό στην άμυνα και τους Κοντόγκμπια, Βερετούτ στα χαφ. Δεξιά έπαιξε ο Εντιαγέ, αριστερά ο Ουναχί και ο Σαρ πίσω από τον Ομπαμεγιάνγκ, σε διάταξη 4-2-3-1.

Η Μαρσέιγ ξεκίνησε με ενθουσιασμό και στο 7’ σε εκτέλεση κόρνερ η κεφαλιά του Λεό Μπαλέρντι έφυγε άουτ.

Στο 14’ η Λεβερκούζεν έκανε το 0-1. Από εκτέλεση κόρνερ, ο Τζόναθαν Ταχ εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Πάου Λόπες, που συγκρούστηκε και με τον συμπαίκτη του τον Τζέφρι Κοντογκμπία κι άνοιξε το σκορ.

Αποχώρησε με πρόβλημα στη γάμπα ο Εντιαγέ.

Στο 22’ ο Εντιαγέ σούταρε, αλλά η μπάλα κόντραρε σε αντίπαλο. Στο 30’ η Μαρσέιγ δημιούργησε φάση. Ο Ουναχί σούταρε έπειτα από απομάκρυνση της μπάλας από τη γερμανική άμυνα, αλλά δεν ανησύχησε ο γκολκίπερ της Λεβερκούζεν.

Στο 40’ έγινε το 0-2. Ο Αμίρι εκτέλεσε απευθείας κόρνερ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα! Ο Πάου Λόπες έκανε κακή εκτίμηση της πορείας της μπάλας και είχε ευθύνη στο γκολ.

Στο 43’ ο Αμίρι απείλησε ξανά για τους Γερμανούς και ο Πάου Λόπες μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Στο 45’+2’ η Λεβερκούζεν είχε νέα ευκαιρία. Ο Τσάκα εξαπέλυσε μακρινό σουτ και ο Πάου Λόπες απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 52’ το αριστερό σουτ του Κοντόγκμπια έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 57’ η Μαρσέιγ είχε μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Ουναχί σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 60’ και μετά την αποχώρηση του Εντιαγέ, ο Μαρσελίνο γύρισε τον σχηματισμό σε 4-4-2. Οι Βιτίνια και Ομπαμεγιάνγκ ήταν στην επίθεση, ο Ουναχί αριστερά και ο Σαρ δεξιά.

Με τις αλλαγές των δύο ομάδων, όπως ήταν λογικό, ο ρυθμός έπεσε, ωστόσο, η Μαρσέιγ βρήκε γκολ. Στο 77’ σε σέντρα του Γκουεγέ, η μπάλα κόντραρε πήρε ύψος και ξεγέλασε τον γκολκίπερ με τον Μουγκέ απλά να τη σπρώχνει στα δίχτυα για το 1-2.

Στο 90’ ο Μουγκέ νικήθηκε από τον γκολκίπερ και στο 92’ ο Βιτίνια επίσης δεν βρήκε δίχτυα από καλή θέση.

Μαρσέιγ (Μαρθελίνιο): Πάου Λόπες (46’ Μπλάνκο), Κλάους (74’ Νεγκουαϊ), Μπαλέρντι, Ζιγκό (64’ Τουρέ), Σογκλό (64’ Λοντί), Κοντόγκμπια (64’ Γκουεγέ), Βερετούτ (46’ Ρονγκιέρ), Ουναχί (74΄Χαρίτ), Εντιαγέ (57’ Βιτίνια), Σαρ (74’ Μουγκέ), Ομπαμεγιάνγκ (74’ Γκεντουζί).