Τα σοβαρά προβλήματα στον άξονα δημιουργούν έναν δυνατό γρίφο στον Γιοβάνοβιτς ενόψει ΠΑΟΚ

Παναθηναϊκός

i

Μαντσίνι, Τσέριν, Μπερνάρ / Intime

Τα σοβαρά προβλήματα στον άξονα δημιουργούν έναν δυνατό γρίφο στον Γιοβάνοβιτς ενόψει ΠΑΟΚ

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:35 - 01.05.2023 / Ανανεώθηκε: 23:38 - 01.05.2023

Ο Κουρμπέλης τιμωρημένος, οι Ρούμπεν, Τσέριν και Τσόκαϊ ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών και ο Παναθηναϊκός κινδυνεύει να πάει στο οριακό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο χωρίς καθαρούς μέσους.

Ο Παναθηναϊκός άντεξε σε ένα βράδυ που δεν ήταν καλός και με την ισοπαλία 0-0 με την ΑΕΚ, διατήρησε το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας. Αυτό σημαίνει πως αν νικήσει στις τρεις εναπομείνασες αγωνιστικές των Play Offs, θα στεφθεί πρωταθλητής ότι και να κάνει η Ένωση.

Αρχής γενομένης από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» τη Τετάρτη, οι «πράσινοι» θέλουν να νικήσουν για να πάρουν το πρώτο «τρίποντο» που θα τους φέρει πιο κοντά στον τίτλο

Πάντως, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς αγωνιά για τις λύσεις που θα έχει στη μεσαία γραμμή. Μετά από τρία παιχνίδια που είχε όλους τους παίκτες στη διάθεση του, ο Σέρβος ενδέχεται να αντιμετωπίσει λειψανδρία για τον «άξονα».

Καταρχάς, ο Δημήτρης Κουρμπέλης συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής. Στα Play Offs οι ομάδες δεν επιλέγουν κάποιο από τα επόμενα τέσσερα ματς, αλλά ο παίκτης τιμωρείται στο αμέσως επόμενο. Άρα, ο αρχηγός δεν παίζει εναντίον του ΠΑΟΚ.

Ο Ρούμπεν Πέρεθ και ο Άνταμ Τσέριν δέχτηκαν σκληρά χτυπήματα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού με την ΑΕΚ και έπαιξαν με δεμένο πόδι. Ο Ρούμπεν ολοκλήρωσε το ματς, αλλά με ενοχλήσεις και ήταν εμφανές στις κινήσεις του. Ο Τσέριν αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο από τον Μαντσίνι. Ο Ισπανός έχει περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί την Τετάρτη, σε αντίθεση με τον Σλοβένο ο οποίος πονάει περισσότερο.

Ο Ενίς Τσόκαϊ αποχώρησε ελαφρώς ζαλισμένος από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, μετά το χτύπημα κεφάλι με κεφάλι που είχε με τον Ντομαγκόι Βίντα. Ο Αλβανός χαφ νοσηλεύτηκε προληπτικά το βράδυ της Κυριακή, πήρε εξιτήριο τη Δευτέρα και οι εξετάσεις του ήταν καθαρές. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Τσόκαϊ θα δοκιμάσει να προπονηθεί την Τρίτη και θα συμπεριληφθεί στην αποστολή.

Είναι προφανές ότι η βασική τριάδα του «άξονα» έχει λαβωθεί και ο αναπληρωματικός δεν είναι απολύτως υγιής. Ο Γιοβάνοβιτς έχει λίγες εναλλακτικές για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού και περιμένει ποιους θα υπολογίζει. 

Ο Μαντσίνι χρησιμοποιείται ως box-to-box εσχάτως, ο Μπερνάρ θα επιστρέψει στο «10» στο ενδεχόμενο απουσιών και υπό προϋποθέσεις, ο Κλάινχαϊσλερ και ο Σάντσες μπορούν να αγωνιστούν στο κέντρο. Ο Ούγγρος έχει παίξει αρκετά στο «8» στην καριέρα του και ο Σάντσες να λειτουργήσει ως υπηρεσιακός μέσος.