Προπόνηση με τεσσάρα κι επιστροφή Αϊτόρ, Ζέκα έπειτα από οκτώ μήνες - Σκόραραν Μπιλάλ, Καλοσκάμης, Γερεμέγεφ

Οι «πράσινοι» νίκησαν 4-0.

i

©intime

Προπόνηση με τεσσάρα κι επιστροφή Αϊτόρ, Ζέκα έπειτα από οκτώ μήνες - Σκόραραν Μπιλάλ, Καλοσκάμης, Γερεμέγεφ

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:01 - 26.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:57 - 26.06.2023

Στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι στην Αυστρία ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-0 τη Βιένερ Βικτόρια. Αγωνίστηκαν Αϊτόρ, Ζέκα, σκόραραν οι Μπιλάλ, Γερεμέγεφ, Καλοσκάμης.

Ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του φιλικό στην Αυστρία, το οποίο ήταν ουσιαστικά ξεμούδιασμα, αφού κράτησε δύο 35λεπτα, νίκησε άνετα 4-0 τη Βιένερ Βικτόρια, ομάδα τρίτης κατηγορίας της Αυστρίας.

Η είδηση, ωστόσο, είναι η επιστροφή έπειτα από οκτώ μήνες των Αϊτόρ και Ζέκα. Ο Ισπανός εξτρέμ και ο Ελληνοπορτογάλος διεθνής μέσος είχαν υποστεί ρήξη χιαστού τον Οκτώβριο του 2022 και απόψε αγωνίστηκαν ως αλλαγή για περίπου 15 λεπτά. Ο Αϊτόρ, μάλιστα, ο οποίος είναι εξαιρετικός στις στατικές φάσεις, είχε συμμετοχή στο τέταρτο γκολ. 

Στα θετικά η συμμετοχή του Γερεμέγεφ, ο οποίος στην πρώτη ανεπίσημη εμφάνιση με το «τριφύλλι» βρήκε δίχτυα, ενώ το ίδιο συνέβη και με τους νεαρούς Μπιλάλ, Καλοσκάμη. Το πρώτο τέρμα σημειώθηκε με αυτογκόλ Αυστριακού. 

Η διάταξη

Ο Παναθηναϊκός είχε στο τέρμα τον Λοντίγκιν, αφού ο νιόπαντρος Μπρινιόλι έχει άδεια. Δεξί μπακ έπαιξε ο Κώτσιρας, αριστερό ήταν ο Χουάνκαρ και στόπερ οι Σένκεφελντ, Σιδεράς. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Πέρεθ, Τσόκαϊ, δεξιά στην επίθεση ο Παλάσιος, αριστερά ο Μαντσίνι και ο Μπερνάρ πίσω από τον Γερεμέγεφ. Θυμίζουμε ότι εκτός είναι ακόμα οι διεθνείς Κλαϊνχάισλερ, Σπόραρ, Τσέριν, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Τζούρισιτς, Βέρμπιτς και οι τραυματίες Ιωαννίδης, Τρουιγέ, ενώ ο Γκάνεα αναρρώνει από τις επιπλοκές του κορονοϊού.

Αυτογκόλ

Στο 11’ έγινε το 1-0 για τον Παναθηναϊκό. Σε σέντρα του Χουάνκαρ, έγινε καραμπόλα μεταξύ Κναουσμίλνερ και ο Γκρόντζιτς υπό την πίεση και του Γερεμέγεφ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 13’ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το 2-0. Συνδυάστηκαν άψογα οι Γερεμέγεφ, Μαντσίνι, αλλά το πλασέ του Αργεντινού από το ύψος του πέναλτι έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο Γερεμέγεφ το 2-0

Στο 23’ ο Παναθηναϊκός σημείωσε το 2-0. Ο Μπερνάρ έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ κι αυτός με δεξί πλασέ πέτυχε το 2-0, στέλνοντας τη μπάλα στην αριστερή γωνία.

Στο επόμενο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός. Σε γύρισμα από αριστερά του Χουάνκαρ, ο Γερεμέγεφ έκανε την προβολή, αλλά δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα καλά και σε άδεια εστία αυτή κατέληξε άουτ.

Στο 30’ ο Παλάσιος μπήκε στη μεγάλη περιοχή κι έκανε το δεξί σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Βιένερ απέκρουσε σε κόρνερ. Στο 31’ ο Τσόκαϊ σούταρε από το όριο της μεγάλης περιοχής και μπλόκαρε ο γκολκίπερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με τις αλλαγές ο ρυθμός έπεσε. Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στον αγνωιστικό χώρο αρκετά παιδιά από την Ακαδημία, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι στο 56’ μπήκαν οι Αϊτόρ, Ζέκα, οι οποίοι είχαν να παίξουν από τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από τη ρήξη χιαστών που είχαν υποστεί.

Μέσα Αϊτόρ και Ζέκα

Ο Ελληνοπορτογάλος μέσος ουσιαστικά είχε να αγωνιστεί τόσα λεπτά από τον Οκτώβριο, αν και μπήγκε για δύο λεπτά τιμής ένεκεν στο τελευταίο ματς με τη Κοπεγχάγη κόντρα στη Ράντερς.

Νωρίτερα, στο 51’ σουτ του Τσόκαϊ δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 60’ σουτ του Μπιλάλ κατέληξε στα χέρια του γκολκίπερ.

Στο 64’, όμως, ο Καλοσκάμης από κοντά εκτέλεσε για το 3-0.

Μετά τις αλλαγές δεν άλλαξε η διάταξη του Παναθηναϊκού, η οποία ήταν 4-2-3-1. Ο Ξενίοπουλος στο τέρμα, ο Βαγιαννίδης δεξί μπακ, στόπερ οι Κάτρης, Σιδεράς κι αριστερά ο Φικάι. Στα χαφ ήταν οι Ζέκα, Φρόκου, δεκάρι ο Καλοσκάμης, δεξιά ο Αϊτόρ, αριστερά ο Καμπετσής και στην κορυφή ο Μπιλάλ.

Στο 72’ ο Αϊτόρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Καμπετσής στην κίνηση σούταρε, ο γκολκίπερ απέκρουσε και στην επαναφορά ο Μπιλάλ διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν (36’ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (56’ Αϊτόρ), Χουάνκαρ (49’ Φικάι), Σένκεφελντ (49’ Κάτρης), Σιδεράς, Πέρεθ (49’ Καλοσκάμης), Τσόκαϊ (56’ Ζέκα), Μπερνάρ (49’ Φρόκου), Μαντσίνι (49’ Καμπετσής), Παλάσιος (49’ Βαγιαννίδης), Γερεμέγεφ (49’ Μπιλάλ).

Βιένερ Βικτόρια: Αρνμπέργκερ, Σάμανεκ, Γκρόζντιτς, Κνασμιούλνερ, Βέσελι, Σίετζ, Λόφλερ, Γιοβάνοβιτς, Γκουστάβο, Μπανγκάι, Γιαβολένκο. Στο δεύτερο 35λεπτο αγωνίστηκαν οι Φρανκ, Χόμπλινγκ, Γκολοπέντα, Κοπρίβιτσα, Τσίτσεκ, Ρότερ, Βοζένιλεκ, Σράμελ.

  • Τέλος του αγώνα
  • 72' σουτ του Καμπετσή απέκρουσε ο τερτματοφύλακας και ο Μπιλάλ στην επαναφορά έκανε το 4-0.
  • 64' 3-0 ο Παναθηναϊκός με τον Καλοσκάμη!
  • 60' Σουτ του Μπιλάλ στα χέρια του γκολκίπερ.
  • 56' Μέσα και οι Ζέκα, Αϊτόρ!
  • Έχουν βγει Μπερνάρ, Χουάνκαρ, Παλάσιος, Μαντσίνι, Πέρεθ, Γερεμέγεφ
  • 51' Σουτ του Τσόκαϊ χωρίς καλή ισορροπία, άουτ η μπάλα
  • 49' Μπήκαν Κάτρης, Φικάι, Καμπετσής, Βαγιαννίδης, Μπιλάλ, Καλοσκάμης, Φρόκου
  •  Ετοιμάζει πολλές αλλαγές ο Παναθηναϊκός
  • Δείτε το 2-0 του Παναθηναϊκού με τον Γερεμέγεφ
  • Μία αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, ο Ξενόπουλος στη θέση του Λοντίγκιν.
  • Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.
  • Δείτε το 1-0 του Παναθηναϊκού με το αυτογκόλ του Γκρόντζιτς.
  • 35' Τέλος πρώτου ημιχρόνου. Παναθηναϊκός-Βιένερ 2-0. Θυμίζουμε ότι το ματς θα διαρκέσει δύο 35λεπτα
  • 31' ο Τσόκαϊ σούταρε από το όριο της μεγάλης περιοχής και μπλόκαρε ο γκολκίπερ.
  • 30' Ο Παλάσιος από δεξιά έκανε το δεξί σουτ κι ο τερματοφύλακας της Βιένερ απέκρουσε σε κόρνερ.
  • Μεγάλη ευκαιρία ο Παναθηναϊκός. Στο 24' σε γύρισμα από αριστερά, ο Γερεμέγεφ έκανε την προβολή, αλλά δεν κατάφερε να βρει τη μπάλα καλά και σε άδεια εστία αυτή κατέληξε άουτ.
  • Ο Μπερνάρ έκανε εξαιρετική ασίστ στον Αλεξάντερ Γερεμέγεφ κι αυτός με δεξί πλασέ πέτυχε το 2-0.
  • 23' Ο Παναθηναϊκός έκανε το 2-0
  • Στο 16' εκτέλεση φάουλ του Μαντσίνι δεν βρήκε στόχο.
  • Στο 13' συνδυάστηκαν οι Γερεμέγεφ, Μαντσίνι, αλλά το σουτ του Αργεντινού από καλή θέση ήταν άστοχο.
  • Στο 11', λοιπόν, Παναθηναϊκός-Βιένερ 1-0.
  • Γκολ ο Παναθηναϊκός με αυτογκόλ του Γκρότζιτς, υπό την πίεση του Γερεμέγεφ!
  • Στο γήπεδο είναι και περίπου 50 οπαδοί του Παναθηναϊκού, οι οποίοι έχουν αναρτήσει και πανό. Σ' ένα απ' αυτά αναφέρεται «λευτεριά στην ΠΑΕ». Συνολικά στο γήπεδο οι θεατές είναι κοντά στους 300
  • Σέντρα στο φιλικό, που θα έχει διάρκεια δύο 35λεπτα.
  • Εκτός είναι οι διεθνείς που έχουν άδεια Κλαϊνχάισλερ, Σπόραρ, Τσέριν, Μάγκνουσον, Μλαντένοβιτς, Τζούρισιτς, Βέρμπιτς και οι τραυματίες Ιωαννίδης, Τρουιγέ, ο Γκάνεα που αναρρώνει από κορονοϊό και ο νιόπαντρος Μπρινιόλι.
  • Στον πάγκο είναι οι Ξενόπουλος, Μαργκόνο, Βαγιαννίδης, Ζέκα, Αϊτόρ, Καμπετσής, Μπιλάλ, Καλοσκάμης, Κάτρης, Φικάι, Φρόκου.
  • Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Σιδεράς, Πέρεθ, Τσόκαϊ, Μπερνάρ, Μαντσίνι, Παλάσιος, Γερεμέγεφ.
  • Θυμίζουμε την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού
  • Μαζί θα παρακολουθήσουμε τη φιλική αναμέτρηση Παναθηναϊκός-Βιένερ Βικτόρια.
  • Καλησπέρα σας από την Αυστρία και το Μπαντ Έρλαχ

Ο Παναθηναϊκός αφίχθη το βράδυ της Κυριακής στην Αυστρία και συγκεκριμένα στο προπονητικό κέντρο στο Μπαντ Έρλαχ.

Οι «πράσινοι» γυμνάστηκαν το πρωί και στις 19.30 θα δώσουν το πρώτο τους φιλικό ματς με αντίπαλο τη Βιένερ Βικτόρια, ομάδα τρίτης κατηγορίας στην Αυστρία.

Το ιατρικό δελτίο του Παναθηναϊκού, παράλληλα, δεν είναι λευκό. Οι Ζέκα, Αϊτόρ, Τρουγιέ, Φρόκου και Γκάνεα ταξίδεψαν στην Αυστρία με την αποστολή του Παναθηναϊκού, όμως προέρχονται από πολύμηνη απραξία. Οι τέσσερις έχουν αποθεραπευτεί από ρήξη χιαστού, ενώ ο Ρουμάνος αριστερός μπακ αναρρώνει από επιπλοκές του κορωνοϊού.

Αρχίζοντας από τον Γκάνεα, θεωρείται απίθανο να τον δούμε αγωνιζόμενο επί αυστριακού εδάφους. Ο Ρουμάνος θα συνεχίσει το ατομικό πρόγραμμα και ο ορίζοντας επιστροφής του παραμένει άγνωστος.

Ο Αλέξις Τρουιγέ δεν θα αγωνιστεί εναντίον της Βιένερ Βικτόρια, αφού το πρωί ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα. Ο Γάλλος χαφ ένιωσε ενοχλήσεις στο αριστερό γόνατο και προληπτικά γυμνάζεται πιο χαλαρά.

Αντίθετα, οι Αϊτόρ, Ζέκα και Φρόκου ενδέχεται να πάρουν χρόνο στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας. Μετά το τέλος της πρωινής προπόνησης, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είχε τετ α τετ με τους τρεις και ρώτησε πως αισθάνονται κι αν θέλουν να παίξουν.

Ασφαλώς, η τελική απόφαση ανήκει στον Σέρβο προπονητή. Ο οποίος θα τσεκάρει την ένταση της αναμέτρησης και τον τρόπο παιχνιδιού των αντιπάλων, πριν αποφασίσει εάν θα χρησιμοποιήσει τους τρεις παίκτες.

Πάντως, οι Αϊτόρ, Ζέκα και Φρόκου έπαιξαν κανονικά στο πρωινό δίτερμα και δεν έδειξαν φόβο ή επιφυλακτικότητα στις κινήσεις τους. Δείγμα ότι έχουν αυτοπεποίθηση και σύντομα θα είναι πανέτοιμοι.

Στο φιλικό δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Φώτης Ιωαννίδης, ο οποίος συνεχίζει την αποθεραπεία από τη θλάση που είχε υποστεί με την Εθνική Ελλάδας.