Παναθηναϊκός: Κώτσιρας, Σάντσες, Βαγιαννίδης και το παζλ της δεξιάς πλευράς

Κώτσιρας, Βαγιαννίδης / Intime

i

Κώτσιρας, Βαγιαννίδης / Intime

Παναθηναϊκός: Κώτσιρας, Σάντσες, Βαγιαννίδης και το παζλ της δεξιάς πλευράς

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:44 - 12.05.2023 / Ανανεώθηκε: 12:45 - 12.05.2023

Η πιο γεμάτη θέση στο ρόστερ της φετινής σεζόν είναι πάρα πολύ πιθανό να αδειάσει και να... χρειαστεί να γεμίσει από την αρχή. Ο σίγουρος Βαγιαννίδης, ο φευγάτος Σάντσες και οι σκέψεις του Κώτσιρα.

Το δεξιό άκρο της άμυνας ήταν μία από τις πιο γεμάτες θέσεις στο φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού. Γιάννης Κώτσιρας, Γιώργος Βαγιαννίδης και Φακούντο Σάντσες, τρεις ποδοσφαιριστές με διαφορετικά χαρακτηριστικά που έδιναν τη δυνατότητα στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επιλέξει ανάλογες με τις ανάγκες του παιχνιδιού.

Σε ορισμένα παιχνίδια, ο Σέρβος είχε στην 20άδα και τους τρεις δεξιούς μπακ, όταν σε άλλους χώρους δεν είχε τις ανάλογες λύσεις. Ωστόσο, ίσως η δεξιά πλευρά να υποστεί αρκετές ανακατατάξεις στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Καταρχάς, ο θεωρητικά βασικός Γιάννης Κώτσιρας, απασχολεί σοβαρά τη Ρέιντζερς. Το ενδιαφέρον ξεπερνά τα όρια της φημολογίας, αφού τα σκωτσέζικα ΜΜΕ επιβεβαίωσαν ότι ο βοηθός προπονητή των «Τζερς», παρακολούθησε δια ζώσης τον Κώτσιρα στα Play Offs.

Ο Γιοβάνοβιτς (δεν) θα περιμένει την κατάληξη των playoffs για το μέλλον των Σάντσες και Σάρλια
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

09:55 - 20.04.2023

Ο Γιοβάνοβιτς (δεν) θα περιμένει την κατάληξη των playoffs για το μέλλον των Σάντσες και Σάρλια

Ο Φακούντο Σάντσες και ο Ζβόνιμιρ Σάρλια διατάραξαν την ποδοσφαιρική ιεραρχία στον Παναθηναϊκό με τις εμφανίσεις τους και προκάλεσαν συζητήσεις για το μέλλον τους. Με τον τελικό λόγο να ανήκει στον Γιοβάνοβιτς.

Προς το παρόν, ο Παναθηναϊκός δεν έχει λάβει κάτι επίσημο ή συγκεκριμένο για τον Κώτσιρα. Με τον 30χρονο δεξιό μπακ να έχει συμβόλαιο για άλλον ένα χρόνο, μέχρι τις 30/6/2024. Άρα, μία πώληση θα συγκέντρωνε αρκετές πιθανότητες.

Τι σκέφτεται ο ποδοσφαιριστής; Άγνωστο. Σίγουρα, ο Κώτσιρας θα ήθελε ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο, αφού δεν είχε τις αποδοχές άλλων συμπαικτών του. Οπότε, εάν όντως η Ρέιντζερς καταθέσει πρόταση, τότε ο Αρκάς παίκτης θα την εξετάσει με μεγάλη προσοχή.

Αντίστοιχα, ο Φακούντο Σάντσες μετά από τρία χρόνια σε «Β’ ρόλο» στον Παναθηναϊκό, μάλλον ήρθε η ώρα να αποχωρήσει, με τη συνεργασία του να λήγει στις 30 Ιουνίου. Ο Αργεντινός ανταποκρίθηκε με επιτυχία ως «πιστός στρατιώτης», ο οποίος περίμενε υπομονετικά και έπαιζε όταν και όποτε τον χρειαζόταν ο Γιοβάνοβιτς.

Ο Τσάβι Ρόκα, ο οποίος έφερε τον Φακούντο στον Παναθηναϊκό, θέλει να τον πάρει στην ΑΕΚ Λάρνακας στην Κύπρο. Ο Σάντσες έχει μία δελεαστική προσφορά και μάλλον είναι έτοιμος να απαντήσει «ναι» στον Ισπανό τεχνικό διευθυντή.

Φαινομενικά, ο μόνος σίγουρος για την επόμενη σεζόν είναι ο Γιώργος Βαγιαννίδης. Ο ταλαντούχος αμυντικός του Τριφυλλιού, ο οποίος πέρασε φέτος τη σεζόν της ποδοσφαιρικής ενηλικίωσης, παίζοντας σε 24 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς και το παράδειγμα «Βαγιαννίδης» για τους μικρούς
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:03 - 29.01.2023

Παναθηναϊκός: Ο Γιοβάνοβιτς και το παράδειγμα «Βαγιαννίδης» για τους μικρούς

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δεν συνηθίζει να χρησιμοποιεί νεαρούς σε ηλικία παίκτες, αλλά στην πράξη αποδεικνύει πως το μοναδικό κριτήριο του σχετίζεται με το ταλέντο και την αξία ενός μικρού.

Ο «Βάγια» έδειξε τις αρετές του, ήταν μία πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα, όμως χρειάζεται να μάθει να αμύνεται και ο ίδιος. Υπέπεσε και στο σοβαρό λάθος στον προημιτελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, οπότε έμαθε και τη σκληρή πλευρά του αθλήματος.

Η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει επαφές με την πλευρά του Βαγιαννίδη για να επεκτείνει το συμβόλαιο του, που λήγει το 2025. Είναι πιθανόν στο προσεχές διάστημα να οριστικοποιηθούν οι εξελίξεις.