Η Μπράγκα νίκησε την Μπάτσκα Τόπολα κι ετοιμάζεται για τα playoffs του Champions League και... Παναθηναϊκό (vid)

Ο Μπρούμα πανηγύρισε α λα Ενκουνκού, με μπαλόνι.

i

©printscreen

Η Μπράγκα νίκησε την Μπάτσκα Τόπολα κι ετοιμάζεται για τα playoffs του Champions League και... Παναθηναϊκό (vid)

Γιώργος Σακελλαρίου 23:56 - 08.08.2023 / Ανανεώθηκε: 00:09 - 09.08.2023

Η Μπράγκα που είναι πιθανή αντίπαλος του Παναθηναϊκού, αν περάσει το εμπόδιο της Μαρσέιγ, νίκησε 3-0 τη σερβική Μπάσκα Τόπολα και είναι με το ένα πόδι στα playoffs της διοργάνωσης.

Ο Παναθηναϊκός θα πρέπει ν’ αποκλείσει τη Μαρσέιγ για να βρεθεί στα playoffs του Champions League.

Εκεί, εφόσον ξεπεράσει το εμπόδιο των ισχυρών Γάλλων, θα συναντήσει τον νικητή του ζευγαριού Μπράγκα-Μπάτσκα Τόπολα.

Εκτός απροόπτου, θα είναι οι Πορτογάλοι. Η Μπράγκα νίκησε στο «λατομείο» του Pedreira με 3-0 την ομάδα έκπληξη του σερβικού πρωταθλήματος. Η Τόπολα τερμάτισε δεύτερη ισόβαθμη με την Τσουκαρίτσκι (22 βαθμούς πίσω από τον πρωταθλητή Ερυθρό Αστέρα), αλλά υπερτερούσε στην ισοβαθμία. Η Μπράγκα με τη στήριξη 22.186 οπαδών της, όπως ανακοινώθηκε στα μεγάφωνα του γηπέδου, πέτυχε δύο γκολ σε τρία λεπτά στο ξεκίνημα του ματς κι ένα ακόμα στο φινάλε και μετέτρεψε τη ρεβάνς σε τυπική διαδικασία.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν φουριόζοι και στο 8’ σουτ του Μπρούμα απέκρουσε ο Ίλιτς. Στο 17’ έγινε το 1-0. Ο Μπρούμα απέφυγε δύο αντιπάλους και σούταρε με το δεξί για το 1-0.

Στο 19’ έγινε το 2-0. Ο Καρβάλιο έδωσε στον Άμπελ Ρουίζ, αυτός βρήκε τον Πίτσι κι ο έμπειρος μεσοεπιθετικός εκτέλεσε για το 2-0.

Η Μπάτσκα προσπάθησε να απαντήσει και στο 21’ σουτ του Πάντοβιτς δεν βρήκε στόχο. Στο 22’ σουτ του Ρουίζ κόντραρε σε αντίπαλο και στο 24’ σουτ του Πίτσι πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 25’ την ίδια κατάληξη είχε για τους Σέρβους η κεφαλιά του Ρακόνιατς. Σ’ εκείνο το σημείο μπήκε τέλος στον ξέφρενο ρυθμό. Στο 25’ ο Ίλιτς είχε απάντηση στο σουτ του Φόντε.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπράγκα κυρίως διαχειρίστηκε το σκορ και επειδή είναι κι ανέτοιμη ακόμα δεν είχε μεγάλη ένταση. Στο 51’ κεφαλιά του Καρβάλιο έφυγε ψηλά άουτ και στο 57’ ο Ίλιτς μπλόκαρε σουτ του Μπρούμα. Οι Πορτογάλοι, ωστόσο, βρήκαν και τρίτο γκολ στο 89’. Ακόμα ένα αμυντικό λάθος των Σέρβων, η μπάλα έφτασε στον Αλ Μουσράτι που είδε τον Τζαλό μόνο του κι αυτός διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Γιοβάνοβιτς: «Θέλουμε να είμαστε στο Χόλιγουντ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου» - Το μήνυμα για τον αδικοχαμένο Μιχάλη
CHAMPIONS LEAGUE

17:33 - 08.08.2023

Γιοβάνοβιτς: «Θέλουμε να είμαστε στο Χόλιγουντ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου» - Το μήνυμα για τον αδικοχαμένο Μιχάλη

Ο Σέρβος τεχνικός του Παναθηναϊκού Ιβάν Γιοβάνοβιτς αναφέρθηκε στο όνειρο της ομάδας του και στις πιθανότητες πρόκρισης με τη Μαρσέιγ, αλλά και στον θάνατο του αδικοχαμένου οπαδού της ΑΕΚ.

Μπράγκα: Ματέους, Βίκτορ Γκόμεζ (90’ Μέντες), Μπόρχα, Νιακατέ, Φόντε, Καρβάλιο (77’ Ζαλαζάρ), Αλ Μουσράτι, Ρικάρντο Όρτα (90’ Μπάνζα), Πίτσι (67’ Τζαλό), Μπρούμα, Ρουίζ (77’ Αντρέ Όρτα).

Μπάτσκα Τόπολα: Ίλιτς, Τσβέτκοβιτς, Πέτροβιτς, Στόγιτς, Κάλουσιτς, Τζόρτζεβιτς, Γιοβάνοβιτς, Πάντοβιτς (59’ Τσίρκοβιτς), Τζακόβατς (87’ Αντόνιτς), Κουβέλιτς (80’ Στάνιτς), Ρακόνιατς (46’ Ράντιν).

Περίπατο Αϊντχόφεν και Γαλατά

Στα υπόλοιπα ματς η Γαλατά νίκησε 3-0 στη Σλοβενία την Ολίμπια Λουμπλιάνας και είναι ουσιαστικά στα playoffs, όπως και η Αϊντχόφεν, η οποία διέλυσε 4-1 την αυστριακή Στουρμ Γκρατς.

Το παραμύθι συνεχίζεται επίσης για την Κλάκσβικ, από τα Νησιά Φερόες, που νίκησε 2-1 με ανατροπή τη νορβηγική Μόλντε. Η Ράκοβ των βασικών Σβάρνα, Παπανικολάου, λύγισε 2-1 εντός τον Άρη Λεμεσού, ενώ ισόπαλες χωρίς σκορ ήρθαν Κοπεγχάγη και Σπάρτα Πράγας.