Παναθηναϊκός: Ο Ελ Γιαμίκ βλέπει... Μέση Ανατολή και ο Τροστ-Ένκονγκ στο προσκήνιο

Γουίλιαμ Τροστ-Ένκονγκ / watfordfc.com

i

Γουίλιαμ Τροστ-Ένκονγκ / watfordfc.com

Παναθηναϊκός: Ο Ελ Γιαμίκ βλέπει... Μέση Ανατολή και ο Τροστ-Ένκονγκ στο προσκήνιο

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:56 - 16.06.2023 / Ανανεώθηκε: 21:56 - 16.06.2023

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία για τον Ζουάντ Ελ Γιαμίκ, ενώ ο Νιγηριανός Γουίλιαμ Τροστ-Ένκονγκ εξετάζεται από το Τριφύλλι.

O Ζουάντ Ελ Γιαμίκ είναι ένας από τους παίκτες που απασχολούν τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού για το κέντρο της άμυνας. Ο Μαροκινός μουντιαλικός άσος ανήκει στη Βαγιαδολίδ, αλλά έχει ζητήσει να φύγει μετά τον υποβιβασμό στη Segunda Division.

Ο Ελ Γιαμίκ έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2024 και θα χρειαστεί αντίτιμο για την απόκτηση του. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός έχει να αντιμετωπίσει έντονο ανταγωνισμό από τη Μέση Ανατολή για τον 31χρονο στόπερ.

Η Ουμ Σαλάμ από το Κατάρ ήταν η πρώτη που εξέφρασε ενδιαφέρον για τον Ελ Γιαμίκ. Η «συμπατριώτισσα» της Αλ-Αραμπί ακολούθησε με δική της προσέγγιση στον Μαροκινό και εσχάτως, εμφανίζεται ως ενδιαφερόμενη η σαουδαραβική Αλ-Αχλί.

Είναι προφανές ότι πρόκειται για ομάδες με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, οι οποίες μπορούν να πληρώσουν περισσότερα τον Ελ Γιαμίκ και τη Βαγιαδολίδ, συγκριτικά με τον Παναθηναϊκό.

Το κίνητρο που έχει να αντιτάξει το Τριφύλλι είναι η παραμονή του Μαροκινού στην Ευρώπη και η προοπτική συμμετοχής στις διοργανώσεις της UEFA. Δέλεα που δεν αποδεικύνονται αρκετά για τον Ελ Γιαμίκ, τουλάχιστον για την ώρα.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τσεκάρουν και άλλον Αφρικανό κεντρικό αμυντικό: τον Γουίλιαμ Τροστ-Ένκονγκ της Γουότφορντ.

Ο Τροστ-Ένκονγκ έχει ύψος 1,91μ., γεννήθηκε την 1η Σεπτεμβρίου του 1993 στην ολλανδική πόλη Χάαρλεμ από Νιγηριανούς γονείς και έχει και τις δύο υπηκοότητες. Πάντως, επέλεξε τη χώρα καταγωγής του και έχει χριστεί 64 φορές Νιγηριανός διεθνής, έχοντας σκοράρει 4 γκολ.

Ο Τροστ-Ένκονγκ έχει συμβόλαιο με την Γουότφορντ μέχρι τις 30/6/2025, όμως δεν υπολογίζεται. Στις 24 Ιανουαρίου η Σαλερνιτάνα απέκτησε με δανεισμό τον θηριώδη στόπερ, ο οποίος έπαιξε σε 9 αναμετρήσεις στη Serie A με μόλις 441 λεπτά. Η ιταλική ομάδα είχε οψιόν αγοράς του Τροστ-Ένκονγκ ύψους 1,8 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά δεν θα την εξασκήσει.

Εδώ προστίθεται στην εξίσωση ο Παναθηναϊκός. Ο οποίος ψάχνει έναν παίκτη για τα μετόπισθεν με τα χαρακτηριστικά του Τροστ-Ένκονγκ (και του Ελ Γιαμίκ) και συζητά για τον Νιγηριανό ποδοσφαιριστή. Με την υπόθεση να θεωρείται δύσκολη, αφού η Γουότφορντ απαιτεί αρκετά χρήματα που ξεπερνούν τα 2 εκατομμύρια.