Ο Γιοβάνοβιτς αμφιταλαντεύεται για τα πρόσωπα του «άξονα» στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Τσέριν, Κουρμπέλης

i

Τσέριν, Κουρμπέλης / Intime

Ο Γιοβάνοβιτς αμφιταλαντεύεται για τα πρόσωπα του «άξονα» στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

Μπάμπης Τσιμπίδας 23:10 - 04.04.2023 / Ανανεώθηκε: 17:33 - 05.04.2023

Η απόδοση του Μπερνάρ έχει προβληματίσει τον Γιοβάνοβιτς για την ενδεκάδα που θα παρατάξει εναντίον του Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Μία πιο σφιχτή μεσαία γραμμή σκέφτεται να παρατάξει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο αυριανό (4/4) παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη. Η μέτρια απόδοση του Μπερνάρ τον τελευταίο μήνα, σε συνδυασμό με τις ανάγκες της αναμέτρησης στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ωθούν τον Σέρβο προπονητή σε αναθεώρηση του πλάνου, που εφάρμοσε στο παιχνίδι με τον Βόλο.

Βάσιμο λόγο για να πράξει κάτι τέτοιο δίνει τον Γιοβάνοβιτς και η καλή αγωνιστική κατάσταση πού βρίσκονται ο Δημήτρης Κουρμπέλης και ο Άνταμ Τσέριν. Αμφότεροι, έχουν πολύ καλή απόδοση σε αυτή τη χρονική περίοδο και ο Γιοβάνοβιτς έχει κάθε λόγο να σκέφτεται ότι πρέπει να τους έχει ταυτόχρονα στην εντεκάδα.

Η κοινή παρουσία του Κουρμπέλη με τον Τσέριν δυναμώνει τη «ραχοκοκαλιά» του Παναθηναϊκού και προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια στην άμυνα. Επίσης, προστίθεται ύψος στις στατικές φάσεις, τόσο στην άμυνα, όσο και στην επίθεση. Εφόσον ο Μπερνάρ τώρα δεν παρέχει φαντασία και δημιουργία, για να ισοσκελίσει ότι χάνεται σε φυσικά προσόντα, ορθώς ο Γιοβάνοβιτς προσανατολίζεται να αφήσει εκτός τον Βραζιλιάνο.

Οι δύο κεντρικοί μέσοι του Τριφυλλιού αναμένεται μαζί με τον Ρουμπέν Πέρεθ να σχηματίσουν την τριάδα στον «άξονα» του Παναθηναϊκού. Για τις υπόλοιπες θέσεις του συστήματος 4-3-3, δεν αναμένονται ιδιαίτερες εκπλήξεις εκτός από τις αναγκαστικές αλλαγές. 

Ο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί την εστία, Σένκεφελντ και Μάγκνουσον θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, Ο Βαγιαννίδης θα καλύψει το δεξιό άκρο αντί του τραυματία Κώτσιρα που έμεινε στην Αθήνα και ο Χουάνκαρ θα καλύψει το αριστερό άκρο. Στην επίθεση, ο Παλάσιος θα είναι ο δεξιός εξτρέμ, ο Μαντσίνι θα είναι ο αριστερός εξτρέμ και ο Ιωαννίδης θα αγωνιστεί στην κορυφή.