Παναθηναϊκός: Οι ειδικές αποστολές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
i

Μπερνάρ, Ρούμπεν, Χουάνκαρ / Intime

Παναθηναϊκός: Οι ειδικές αποστολές του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:59 - 25.02.2023 / Ανανεώθηκε: 16:59 - 25.02.2023

Σένκφελντ, Κουρμπέλης, Χουάνκαρ, Ρούμπεν και Μπερνάρ θα έχουν πιο σύνθετα καθήκοντα στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων.

Σε ένα ντέρμπι αιωνίων αντιπάλων, οι πρωταγωνιστές βρίσκονται στο χορτάρι. Οι ποδοσφαιριστές θα κληθούν να εφαρμόσουν τις οδηγίες των προπονητών και από τις δικές τους ενέργειες θα κριθεί ο νικητής.

Ο Παναθηναϊκός θέλει να φύγει ξανά νικητής από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και να μεγιστοποιήσει τις πιθανότητες για να στεφθεί πρωταθλητής. Για να τα καταφέρει, οι παίκτες του Γιοβάνοβιτς θα χρειαστεί να υπερισχύσουν απέναντι στους «ερυθρόλευκους».

Κάθε «πράσινος» έχει τα δικά του καθήκοντα, όμως μερικοί παίκτες θα επιφορτιστούν με πιο σύνθετες αποστολές. Θα απαιτηθεί να ανταποκριθούν σε αρκετούς τομείς, για να βοηθήσουν τον Παναθηναϊκό να επικρατήσει στην έδρα του Ολυμπιακού. Δεν θα είναι εύκολο, δεν είναι αδύνατο…

ΜΠΑΡΤ ΣΕΝΚΕΦΕΛΝΤ: Ο Ολλανδός στόπερ είναι αυτός ο οποίος θα κληθεί να περιορίσει τον Μπακαμπού. Κυρίως να αποτρέψει την κίνηση του Γάλλου επιθετικού στην πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού. Δύσκολη αποστολή, αφού ο Μπακαμπού έχει την ταχύτητα για να τρέξει στον κενό χώρο, οπότε η πρόκληση για τον Σένκεφελντ είναι μεγάλη. 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΡΜΠΕΛΗΣ: Με… γεωγραφική κριτήρια, ο Χάμες Ροντρίγκες θα κινείται στον χώρο ευθύνης του Ρούμπεν Πέρεθ. Ο Ισπανός αμυντικός χαφ θα επιτηρεί τον Κολομβιανό σταρ του Ολυμπιακού, όμως χρειάζεται βοήθεια, την οποία θα δώσει βάση εντολών ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Ο αρχηγός θα έχει έναν σύνθετο ρόλο, να υποστηρίξει τον Ρούμπεν στην αναχαίτιση του Χάμες και να ελέγξει τις προωθήσεις του Χουάνγκ.

ΧΟΥΑΝΚΑΡ: Ο Ισπανός αριστερός μπακ συνήθως παίζει πολύ επιθετικά και βοηθάει στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού. Στο «Καραϊσκάκης» η ειδοποιός διαφορά θα είναι η παρουσία στην ίδια πλευρά ενός εξίσου επιθετικογενούς μπακ, του Ροντινέι. Δύο παίκτες οι οποίοι έχουν πολλά ανεβάσματα και αναγκαστικά, ο ένας θα βρεθεί να κυνηγάει τον άλλο. Θα έχει ενδιαφέρον ποιος θα υπερισχύσει σε αυτή τη μονομαχία.

ΜΠΕΡΝΑΡ: Ο Βραζιλιάνος βοηθά συστηματικά τον Παναθηναϊκό, όμως δεν του έχει δώσει ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση, αντάξια της αξίας του. Το αποψινό ντέρμπι είναι το κατάλληλο μέρος, στο κατάλληλο τάιμινγκ. Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ρόστερ πρέπει να κρατήσει μπάλα, να κερδίσει φάουλ, να «παγώσει» τον ρυθμό και κυρίως, να κάνει τη διαφορά στον επιθετικό τομέα.

ΡΟΥΜΠΕΝ: Ο Ολυμπιακός θα επιδιώξει να απενεργοποιήσει τον Παναθηναϊκό με τον ίδιο τρόπο που το κατάφερε στο ντέρμπι του «Απόστολος Νικολαΐδης». Κομβικό ρόλο στην επιτυχία του εγχειρήματος θα έχει ο Ρούμπεν Πέρεθ. Ο Ισπανός παίρνει την πρώτη πάσα από τους αμυντικούς, οπότε θα δεχτεί τη μεγαλύτερη πίεση. Αν αντέξει και αντιδράσει σωστά, το πρέσινγκ θα «σπάσει» και θα εκδηλωθούν γρήγορες επιθέσεις. Αν όχι, τότε η άμυνα του Τριφυλλιού θα βρεθεί εκτεθειμένη.