Ο Παναθηναϊκός φουλάρει για να «δέσει» και τον Παλάσιος
i

Σεμπάστιαν Παλάσιος / Intime

Ο Παναθηναϊκός φουλάρει για να «δέσει» και τον Παλάσιος

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:45 - 17.02.2023 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 17.02.2023

Ο Σεμπάστιαν Παλάσιος δεν είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας για τις ανανεώσεις, όμως στην πατρίδα του υποστηρίζουν ότι η σχετική διαδικασία έχει εκκινήσει.

Με τις μεταγραφές να έχουν τελειώσει, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν στρέψει την προσοχή τους στις ανανεώσεις. Tελευταίος ο οποίος ανανέωσε ήταν ο Αϊτόρ Κανταλαπιέντρα, ο οποίος αποτελούσε και μία πάρα πολύ σύνθετη περίπτωση. Επειδή ήταν ο παίκτης με το πιο δελεαστικό προφίλ για να προσελκύσει πρόταση από το εξωτερικό.

Με την ανακοίνωση της παραμονής του Καταλανού εξτρέμ, ένα πολύ δύσκολο κεφάλαιο έκλεισε για το Τριφύλλι. Φαινομενικά, ο επόμενος στη σειρά είναι ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Πράγματι, αυτό ισχύει γιατί ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μένει ελεύθερος τον Ιούνιο και είναι ο μόνος από το καρέ του βασικού «κορμού», ο οποίος δεν έχει υπογράψει για να μείνει στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Οι συζητήσεις με την πλευρά του διεθνούς αμυντικού μέσου έχουν προχωρήσει αρκετά. Όχι στο σημείο της επίτευξης καταρχήν συμφωνίας, αλλά οι ενδείξεις συγκλίνουν προς το «happy end». Από εκεί και πέρα, στην Αργεντινή υποστηρίζουν ότι τις πρώτες επαφές για την επέκταση του συμβολαίου του τις έχει πραγματοποιήσει και ο Σεμπάστιαν Παλάσιος.

Ο Τούκου δεσμεύεται με τον Παναθηναϊκό μέχρι τον Ιούνιο του 2024. Ωστόσο, το δίμηνο Δεκεμβρίου - Ιανουαρίου, ο εκπρόσωπος του Αργεντινού επιθετικού δέχτηκε κρούσεις από ομάδες της Αργεντινής και της Λατινικής Αμερικής. Με την Σαν Λορέντζο και την Κόλο-Κόλο να έχουν εμπράκτως προσεγγίσει τον παίκτη.

Παρότι ο μάνατζερ του Παλάσιος μπήκε στη διαδικασία ανταλλαγής απόψεων, η ενημέρωση που έλαβαν οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι ήταν πως ο ποδοσφαιριστής διαπραγματευόταν την υπογραφή ενός νέου συμβολαίου. Προς το παρόν, η πληροφορία δεν επιβεβαιώνεται από την Αθήνα αλλά δεν θα προκαλούσε εντύπωση με δεδομένο πως ο 31χρονος στράικερ είναι από τους πιο συνεπής σε προσφορά στην επίθεση και στην άμυνα.

Επιπλέον, ο Παλάσιος αποτελεί βασική επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς από το καλοκαίρι του 2021, όταν και ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Με τον Σέρβο προπονητή να εισηγείται τη διατήρηση του στο ρόστερ και να μην ληφθούν υπόψιν τυχόν προτάσεις για την παραχώρηση του, ακόμα και μετά την αύξηση του ανταγωνισμού με τις μεταγραφές των Βέρμπιτς και Μαντσίνι.