Τι κάνει ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς όταν κερδίζει το πρώτο παιχνίδι στα προκριματικά του Champions League;

Παναθηναϊκός

i

Παναθηναϊκός/ ©Intime

Τι κάνει ο Παναθηναϊκός στη ρεβάνς όταν κερδίζει το πρώτο παιχνίδι στα προκριματικά του Champions League;

Κωνσταντίνος Ζήκος 15:28 - 28.07.2023 / Ανανεώθηκε: 15:30 - 28.07.2023

O Παναθηναϊκός έκανε το πρώτο βήμα για την πολύτιμη πρόκριση στον τρίτο προκριματικό του Champions League μετά από τη νίκη στη Σλοβακία απέναντι στην Ντνίπρο με 3-1 και τώρα καλείται να υπερασπιστεί το πλεονέκτημα που απέκτησε.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήγε στη Σλοβακία με ξεκάθαρο στόχο να επιστρέψει στην Αθήνα με ένα αποτέλεσμα που θα της έδινε τον τίτλο του φαβορί ενόψει της ρεβάνς. Νίκη και μάλιστα με δύο γκολ διαφορά σημείωσαν οι «πράσινοι» και μάλλον πέτυχαν τον παραπάνω αρχικό στόχο. Τώρα, καλούνται να διαχειριστούν το αποτέλεσμα και να προσπαθήσουν να παραμείνουν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, εκεί όπου τους περιμένει ήδη η Μαρσέϊγ στον 3ο προκριματικό Γύρο.

Όπως γίνεται αντιληπτό, επειδή το Champions League είναι αναμφισβήτητα το κορυφαίο επίπεδο, κάθε παιχνίδι έχει τη δυσκολία του και μπορεί να επιφυλάσσει παγίδες. Αυτές τις παγίδες καλείται να αποφύγει ο Παναθηναϊκός την Τρίτη το βράδυ. Σε παρόμοιες συνθήκες έχει αγωνιστεί ξανά στο παρελθόν ο σύλλογος και στις περισσότερες από αυτές ήξερε πως να βγεί κερδισμένος.

Οι ρεβάνς του Παναθηναϊκού μετά από νίκη στο πρώτο παιχνίδι προκριματικών του Champions League

Η πρώτη τέτοια εμπειρία συνέβη τη σεζόν 1996-1997, όπου υποδέχτηκε στην Αθήνα τη Ρόζεμποργκ. Νίκησε τους Νορβηγούς με σκορ 1-0 , αλλά το δεύτερο παιχνίδι εκτός έδρας ήταν σκληρό για το «τριφύλλι». Γνώρισε την ήττα με 3-0 και συνέχισε στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. 

Την σεζόν 2001-2002 ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι 2-1 εκτός έδρας τη Σλάβια Πράγας και στη ρεβάνς έκανε το 2/2, νικώντας με 1-0.  Πέρασαν περίπου επτά χρόνια μέχρι ο σύλλογος να ζήσει κάτι ανάλογο, μέχρι δηλαδή τη σεζόν  2008-2009. Εκεί αντιμετώπισε για τον 2ο προκριματικό την Ντιναμό Τιφλίδας , την οποία και κέρδισε με το εμφατικό 3-0 στο πρώτο παιχνίδι. Στη Γεωργία οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες χωρίς σκορ. Ο Παναθηναϊκός πήρε τη πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο όπου βρήκε στον δρόμο του  τη Σπάρτα Πράγας. Πρώτο ματς στη Τσεχία και νίκη 2-1 για τον Παναθηναϊκό, ενώ στην Αθήνα νίκη της Ελληνικής ομάδας με σκορ 1-0.              

Τη σεζόν 2012-2013 αντιμετώπισε την Μάδεργουελ, κερδίζοντας αρχικά 2-0 εκτός έδρας τους Σκωτσέζους και στη συνέχεια με 3-0 στην Ελλάδα. Την αμέσως επόμενη σεζόν κερδίζει με 4-1 την Μίντιλαντ και στη Δανία σημειώνει ακόμα μια μεγάλη νίκη με 2-1

Τελευταίο ζευγάρωμα της σχετικής λίστας, η συνάντηση του Παναθηναϊκού με την Κλάμπ Μπρίζ τη σεζόν 2015-2016. Στο πρώτο παιχνίδι «οι πράσινοι» επικράτησαν με 2-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου, αλλά γνώρισαν τον αποκλεισμό μετά την βαριά ήττα με 3-0 στο Βέλγιο.

Σε σύνολο 7 διπλών αναμετρήσεων για τα προκριματικά του Champions League στις οποίες ο Παναθηναϊκός κέρδισε το πρώτο παιχνίδι, μόλις δύο φορές γνώρισε τον αποκλεισμό στη ρεβάνς.