Τι συμβαίνει με τα κρούσματα στον Παναθηναϊκό 24 ώρες πριν το ντέρμπι - Ενημέρωσε τη Super League

Προπόνηση του Παναθηναϊκού.

i

©intime

Τι συμβαίνει με τα κρούσματα στον Παναθηναϊκό 24 ώρες πριν το ντέρμπι - Ενημέρωσε τη Super League

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:04 - 07.05.2023 / Ανανεώθηκε: 21:07 - 07.05.2023

Αμετάβλητος παραμένει στον Παναθηναϊκό ο αριθμός των νοσούντων με κορονοϊό, μία μέρα πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Αμετάβλητη παραμένει στον Παναθηναϊκό η κατάσταση με το ιατρικό δελτίο για τον κορονοϊό. Ο έλεγχος της Κυριακής έδειξε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι σε ότι αφορά τα κρούσματα.

Συνολικά, περισσότεροι από 15 παίκτες εξακολουθούν να νοσούν. Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί ή με ελαφρά συμπτώματα.

Μάλιστα ένα 24ωρο πριν από το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, ο Παναθηναϊκός φρόντισε να ενημερώσει εγγράφως τη Super League για τον αριθμό των κρουσμάτων.

Οι πράσινοι έστειλαν επίσημο έγγραφο με το οποίο καταγράφουν επακριβώς τα αποτελέσματα του ελέγχου, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη διεξαγωγή του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό.

Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση από τη Λίγκα, ωστόσο είναι σαφές πως η ευθύνη έχει περάσει στη διοργανώτρια αρχή.

Όπως είχαμε αναφέρει νωρίτερα, το ερώτημα είναι σε τι κατάσταση θα παρουσιαστούν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Αφού 17 έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ άλλα 12 μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος νοσούν επίσης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στους 29 στο «Γεώργιος Καλαφάτης».

Tweet με νόημα από τον Γιάννη Αλαφούζο πριν το ντέρμπι «αιωνίων»: «Ήθος και Ψυχή, Παναθηναϊκός»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:36 - 07.05.2023

Tweet με νόημα από τον Γιάννη Αλαφούζο πριν το ντέρμπι «αιωνίων»: «Ήθος και Ψυχή, Παναθηναϊκός»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος έκανε μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter λίγες ώρες πριν το ντέρμπι των «πράσινων» με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.

Το πρώτο δεδομένο είναι ότι οι «πράσινοι» ουσιαστικά δεν έχουν πραγματοποιήσει προετοιμασία για το ματς με τον Ολυμπιακό. Την Πέμπτη είχαν ρεπό και την Παρασκευή προπονήθηκαν μόλις εννιά. Οι υπόλοιποι έφυγαν από το Κορωπί, αφού ο μοριακός έλεγχος έδειξε ότι έχουν Covid-19.

Στο δεύτερο δεδομένο, οι πιο πολλοί παίκτες έχουν καταπονηθεί από τον Covid-19. Το ένα 24ωρο θα τους βοηθήσει σε ένα μικρό βαθμό, αλλά σίγουρα δεν μεταβάλλει δραματικά την κατάσταση. Οπότε, είναι βέβαιο ότι οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού θα έχουν λιγότερη ενέργεια.

Μόνο δύο έχουν νοσήσει πιο βαριά, ένας θεωρούμενος βασικός κι άλλος ένας με μικρότερο χρόνο συμμετοχής. Η συμμετοχή των δύο είναι αμφίβολη για το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων. Οι υπόλοιποι, αφού είναι απαραίτητο κι έχουν καταργηθεί τα πρωτόκολλα, θα παίξουν κανονικά, χωρίς βέβαια να είναι 100% έτοιμοι, με τον Γιοβάνοβιτς να επιλέγει πριν τη σέντρα όσους βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση.

Σίγουρα δεν θα αγωνιστεί ο Μπαρτ Σένκεφελντ, ο οποίος αποβλήθηκε στην ισοπαλία του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Ο Ολλανδός θα εκτίσει την ποινή του, ενώ αντίθετα ξεχρέωσε ο Δημήτρης Κουρμπέλης, ο οποίος είχε συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες.