Παναθηναϊκός: Το backstage από την παρουσίαση της νέας φανέλας

Λιβαθηνός, Γιοβάνοβιτς, Παπαδημητρίου / Intime

i

Λιβαθηνός, Γιοβάνοβιτς, Παπαδημητρίου / Intime

Παναθηναϊκός: Το backstage από την παρουσίαση της νέας φανέλας

Το Sportal καταγράφει τα… παρασκήνια από την εκδήλωση που διοργάνωσαν Παναθηναϊκός και Adidas στο Ζάππειο Μέγαρο για να επισημοποιήσουν τη συνεργασία τους.

Η Τετάρτη ήταν μία μέρα γεμάτη για τον Παναθηναϊκό. Έμαθε τον αντίπαλο του στον Β’ Προκριματικό Γύρο του Champions League, ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Φίλιπ Τζούρισιτς και παρουσίασε τις εμφανίσεις για τη σεζόν 2023-2024.

Η εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο ήταν και το highlight της βραδιάς, αφού σηματοδότησε και την προσπάθεια του Τριφυλλιού για να επιστρέψει στην κανονικότητα του. Όπως κάθε σημαντική βραδιά, είχε και το backstage της, αυτά που συνέβησαν πίσω ή μακριά από τις κάμερες. Και το Sportal καταγράφει ότι ξέφυγε… από τη μετάδοση.

* Ο χώρος που επιλέχτηκε για την παρουσίαση των νέων εμφανίσεων, ήταν ιδανικός. Το Ζάππειο Μέγαρο είναι ένα τοπόσημο της Αθήνας, ένα κτίριο με μεγάλη ιστορία και συνδυάζει το μήνυμα πως η πρωτεύουσα έχει άμεση σχέση με τον Σύλλογο. Παναθηναϊκός = Αθήνα και το αντίστροφο.

* Ο Παναθηναϊκός είχε συνεργαστεί για 20 χρόνια (1995-2015) με την Adidas και έζησε μαζί της τις μεγάλες Glory Days στην Ευρώπη. Όσο καλές και αν ήταν οι συνεργασίες με την Puma, τη Nike και τη Robe Di Kappa, για τους «πράσινους» η Adidas δεν αναπληρώθηκε. Οπότε, αυτή η ολική επαναφορά μόνο θετική χαρακτηρίζεται.

* Το μότο της εκδήλωσης, το «Return to Glory», σε μετάφραση «Επιστροφή στη Δόξα», συμβολίζει την αναγέννηση του Παναθηναϊκού, μετά τη δύσκολη πενταετία που πέρασε. Είναι το σύνθημα για να επανακτήσει ο Σύλλογος το πραγματικό μέγεθος του.

* Ήταν σημαντική η πρωτοβουλία της διοίκησης να βραβεύσει οχτώ οπαδούς, οι οποίοι στήριξαν την ομάδα στην πιο δύσκολη περίοδο της σύγχρονης ιστορίας της. Όσοι αγόραζαν διαρκείας στη σεζόν του Μαρίνου Ουζουνίδη, στη διετία του Γιώργου Δώνη, δικαιούνται αναγνώρισης. Σαφώς, δεν υπάρχει… παναθηναϊκόμετρο, αλλά έδειξαν με πράξεις το σύνθημα «Μαζί σου και στα δύσκολα».

* Ο ποδοσφαιριστής ο οποίος εμφανίστηκε πρώτος με τη νέα εμφάνιση, ο άτυπος πρωταγωνιστής της βραδιάς, ήταν ο Αϊτόρ. Επιλογή με μήνυμα από τους «πράσινους», για να στηρίξουν έμπρακτα τον πιο άτυχο παίκτη της προηγούμενης σεζόν, ο οποίος ήταν ο ηγέτης της ομάδας πριν τη ρήξη χιαστού.

* Εκ διαμέτρου αντίθετη η κατάσταση με τον Μπερνάρ, ο οποίος παρέστη στην εκδήλωση, χωρίς να έχει κεντρικό ρόλο. Εάν δεν είχε προηγηθεί η καθυστέρηση και το πειθαρχικό παράπτωμα, ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού θα συμμετείχε με κάποιο τρόπο στο event. Ο Μπερνάρ έκατσε στην τρίτη σειρά και πέρασε απαρατήτητος.

* Ο Ζέκα Ροντρίγκες ήταν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο Πορτογάλος δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα προσαρμογής, εμφανίστηκε δεύτερος επί σκηνής και πήρε το νούμερο «6», το οποίο δεν είχε κάτοχο. Ο Ζέκα ήταν και το μόνο νέο πρόσωπο, αφού οι Τζούρισιτς και Μλαντένοβιτς έχουν άδεια, όπως όλοι οι διεθνείς.

* O Γιάννης Αλαφούζος δεν ήταν παρών στο Ζάππειο Μέγαρο. Μοιάζει οξύμωρο ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ, εκείνος ο οποίος πληρώνει, να μην παραβρίσκεται στην παρουσίαση της νέας φανέλας, αλλά ο Αλαφούζος για επαγγελματικούς λόγους, δεν μπόρεσε να προσέλθει.

* Με μία γρήγορη γύρα στα social media, επικρατεί η διαπίστωση πως ο αντίκτυπος της νέας φανέλας ήταν θετικός. Το σχέδιο και τα χρώματα άρεσαν στους οπαδούς, ενώ βοηθάει και η Stoiximan με το λογότυπο της, το οποίο προσαρμόζεται και δεν έχει… σταθερή απόχρωση.

* Η κλήρωση με τη Ντνίπρο για τον Β’ Προκριματικό Γύρο του Champions League, μονοπώλησε τη συζήτηση. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις για τον αντίπαλο του Παναθηναϊκού, αλλά ο Σέρβος… ντρίμπλαρε τους πάντες και απέφυγε τις εκτιμήσεις.

* Πρώτη παρουσία για τον Γιάννη Παπαδημητρίου, με την ιδιότητα του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού. Υπήρχε μία μικρή αμηχανία στην αρχή, αλλά ο Παπαδημητρίου - ο οποίος συνοδευόταν από τη σύζυγο του - προσαρμόστηκε άμεσα.

* O Διευθυντής Επικοινωνίας της ΠΑΕ, Νικόλας Βασιλαράς εξέφρασε με τον πιο εμφατικό τρόπο το μήνυμα που εξέπεμψε συνολικά η βραδιά: «Ο Παναθηναίκός επέστρεψε και αυτό το βλέπουν εχρθροί και φίλοι». Πολλά συγχαρητήρια δέχτηκε ο Υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ, Σταμάτης Γαρρής για την οργάνωση και την παρουσίαση της εκδήλωσης. Σύσσωμο το διοικητικό προσωπικό δούλεψε εντατικά, ώστε όλα να κυλήσουν στην εντέλεια στο Ζάππειο Μέγαρο.