Παναθηναϊκός: Το νομικό «κώλυμα» για τον επαναπατρισμό του Μπερνάρ

Μπερνάρ Ντουάρτε

i

Intime

Παναθηναϊκός: Το νομικό «κώλυμα» για τον επαναπατρισμό του Μπερνάρ

Μπάμπης Τσιμπίδας 21:10 - 31.08.2023 / Ανανεώθηκε: 21:13 - 31.08.2023

Ο Μπερνάρ δεν μπορεί να επιστρέψει άμεσα στο βραζιλιάνικο πρωτάθλημα και θα χρειαστεί να περιμένει. Το Sportal εξηγεί τι ισχύει με τον 30χρονο μεσοεπιθετικό του Παναθηναϊκό.

Το ενδιαφέρον μεγάλων βραζιλιάνικων ομάδων για να επαναπατρίσουν τον Μπερνάρ, είναι καθ’ όλα υπαρκτό. Από την Παλμέιρας και τη Φλαμένγκο, μέχρι την Ατλέτικο Μινέιρο, η οποία ανέδειξε τον αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό από τις ακαδημίες της.

Ωστόσο, στην παρούσα φάση ο Μπερνάρ δεν πρόκειται να γυρίσει στην πατρίδα του. Αφενός, επειδή επιθυμεί να εξαντλήσει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό και να παίξει στους ομίλους του Europa League. Με την προοπτική να διακριθεί στην διοργάνωση περνώντας στη φάση των νοκ-άουτ.

Αφετέρου, η μεταγραφική περίοδος στη Βραζιλία έχει κλείσει. Οι ομάδες έχουν διαμορφώσει τα ρόστερ τους και δεν έχουν δικαίωμα να φέρουν άλλους ποδοσφαιριστές. 

Άρα, για να τεθεί ρεαλιστικό θέμα επαναπατρισμού, ο Μπερνάρ πρέπει να περιμένει μέχρι τον Δεκέμβριο ή αλλιώς το καλοκαίρι. Πριν την Πρωτοχρονιά, μοιάζει δύσκολο ο Παναθηναϊκός να συναινέσει στην παραχώρηση ένος από τους βασικούς του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Οι Πέμπτες της... κολάσεως - Γιατί στην ΕΛ.ΑΣ. «έτρεμαν» το ενδεχόμενο να παίξει η ΑΕΚ στο Europa League
EUROPA LEAGUE

11:17 - 31.08.2023

Οι Πέμπτες της... κολάσεως - Γιατί στην ΕΛ.ΑΣ. «έτρεμαν» το ενδεχόμενο να παίξει η ΑΕΚ στο Europa League

Η ΑΕΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στην Αντβέρπ στη ρεβάνς για τα Play-Offs του UEFA Champions League και έτσι συνεχίζει στους ομίλους του Europa League. Εκεί βρίσκεται ήδη ο Παναθηναϊκός, μετά τον αποκλεισμό από τη Μπράγκα και σύντομα ίσως να βρεθεί και ο Ολυμπιακός, αν καταφέρει φυσικά να αποκλείσει απόψε(31/8) την Τσουκαρίτσκι στη Σερβία. Σενάριο που όπως φαίνεται, δημιουργεί «πονοκέφαλο» στην ΕΛ.ΑΣ.

Αντιθέτως, στο τέλος της σεζόν θα συντρέχουν οι προϋποθέσεις για να επιστρέψει ο Μπερνάρ στη Βραζιλία. Ο άλλοτε διεθνής με τη «σελεσάο» έχει τονίσει δημοσίως πως πλησιάζει το πλήρωμα του χρόνου για να ξαναβρεθεί με την οικογένεια του. 

Η προτίμηση του Μπερνάρ είναι να φορέσει και πάλι τη φανέλα της Ατλέτικο Μινέιρο.   Εξυπακούεται υπό τον όρο πως θα συμφωνήσει στο οικονομικό. Σε διαφορετική περίπτωση, ο άσος του Παναθηναϊκού θα συζητήσει τις άλλες προτάσεις που έχει.

Τα ρεπορτάζ της Παλμέιρας αναφέρουν πως ο Άμπελ Φερέιρα έχει εισηγηθεί την απόκτηση του Μπερνάρ και ήδη, η διοίκηση έχει επαφές με τον εκπρόσωπο του, Αντριάνο Σπαντότο. Πάντα με ορίζοντα τον Ιούνιο του 2024.