Ένα πράσινο «καρέ» που έχει σκοράρει στην Τούμπα!

Τάσος Μπακασέτας

i

Intime

Ένα πράσινο «καρέ» που έχει σκοράρει στην Τούμπα!

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:46 - 14.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 14.02.2024

Ο Φατίχ Τερίμ έχει να επιλέξει ανάμεσα σε τέσσερις μεσοεπιθετικούς του Παναθηναϊκού που έχουν σκοράρει εναντίον του ΠΑΟΚ στην Τούμπα! Μπακασέτας, Μπερνάρ, Παλάσιος και Μαντσίνι έχουν πανηγυρίσει γκολ στη Θεσσαλονίκη.

Τέσσερις ποδοσφαιριστές μπορούν να επανδρώσουν τη μεσοεπιθετική τριάδα πίσω από τον «φουνταριστό», στο σύστημα 4-2-3-1 που θα παρατάξει ο Φατίχ Τερίμ απόψε στη Θεσσαλονίκη. Ο Τάσος Μπακασέτας θα είναι το «δεκάρι» του Παναθηναϊκού απέναντι στον ΠΑΟΚ και οι Σεμπάστιαν Παλάσιος, Μπερνάρ και Ντάνιελ Μαντσίνι διεκδικούν τις θέσεις στα «φτερά» της επίθεσης.

Πρόκειται για ένα «καρέ» που έχει ένα κοινό χαρακτηριστικό: όλοι έχουν σκοράρει στην Τούμπα. Με πιο πρόσφατο σκόρερ τον Μπακασέτα, ο οποίος είχε ισοφαρίσει με εκτέλεση πέναλτι στην ήττα του Παναθηναϊκού με 2-1 επί του ΠΑΟΚ στις 28 Ιανουαρίου.

Προηγούμενος χρονικά είναι ο Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος άσος είχε πετύχει το 0-1 στις 23 Απριλίου 2023, όταν το Τριφύλλι επικράτησε 2-1 στην 3η αγωνιστική των Play Offs της Stoiximan Super League.  

O Σεμπάστιαν Παλάσιος είχε παραβιάσει την εστία του ΠΑΟΚ στις 6 Φεβρουαρίου του 2022, ανοίγοντας το σκορ. Εν τέλει, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 2-1 και το γκολ του Τούκου δεν αποδείχτηκε αρκετό.

O Ντάνιελ Μαντσίνι είχε σκοράρει στην Τούμπα ως παίκτης του Άρη, στις 5 Νοεμβρίου του 2022. Ήταν το μοναδικό και νικητήριο τέρμα στην αναμέτρηση, με τον ΠΑΟΚ να ηττάται 1-0 από τον μεγάλο αντίπαλο του στη συμπρωτεύουσα.

Επίσης, ο Μπακασέτας έχει σημειώσει δύο γκολ κατά του Δικεφάλου στη Νέα Σμύρνη, όταν έπαιζε στον Πανιώνιο. Παλάσιος και Μαντσίνι έχουν πετύχει άλλο ένα γκολ εναντίον του ίδιου αντιπάλου, αλλά σε αγώνες στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ο Παλάσιος στο 2-2 του πρώτου γύρου και ο Μαντσίνι στο 1-1 των περσινών Play Offs.

Από τους δύο «φουνταριστούς», ο Αλεξάντερ Γερεμέγεφ είναι ο μόνος που έχει χριστεί σκόρερ κόντρα στον ΠΑΟΚ. Είναι αυτός ο οποίος είχε ισοφαρίσει στην τελευταία φάση των καθυστερήσεων, στο 2-2 του πρώτου γύρου. 

Ο Άντραζ Σπόραρ έχει κερδίσει πέναλτι στην Τούμπα, αλλά δεν έχει καταφέρει να πανηγύρισει γκολ. Ούτε και στο «Απόστολος Νικολαΐδης», οπότε ο Σλοβένος επιθετικός, αν τον χρησιμοποιήσει ο Φατίχ Τερίμ, έχει ένα έξτρα κίνητρο για προσθέσει το όνομα του στη λίστα με τους συμπαίκτες του.