Ο «εννιάλογος» των απουσιών του Τερίμ - Η αποστολή για Αστέρα

Φατίχ Τερίμ

i

© Intime

Ο «εννιάλογος» των απουσιών του Τερίμ - Η αποστολή για Αστέρα

Μπάμπης Τσιμπίδας 18:54 - 20.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:59 - 20.01.2024

Ο Φατίχ Τερίμ προετοιμάζει τον Παναθηναϊκό για το παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, χωρίς να υπολογίζει εννιά ποδοσφαιριστές στο πλάνο του. Διαβάστε ποιοι λείπουν και γιατί και ποιους υπολογίζει ο Τούρκος προπονητής. Με νέο πρόσωπο τον Ντραγκόβσκι η αποστολή του Τριφυλλιού.

Οι νίκες στα παιχνίδια στο «Απόστολος Νικολαΐδης» είναι υποχρεωτικές για τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να στεφθεί πρωταθλητής. Κάθε απώλεια βαθμών στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, ειδικά με τους μικρομεσαίους, συνιστά «πληγή» στη μάχη του τίτλου.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι «πράσινοι» υποχρεούνται να νικήσουν την Κυριακή τον Αστέρα Τρίπολης. Σε ένα παιχνίδι που δεν θα είναι ούτε εύκολο, όχι μόνο λόγω του αντιπάλου, αλλά και εξαιτίας των πολλών απουσιών.

Ο Φατίχ Τερίμ σχεδιάζει το κυριακάτικο ματς χωρίς να υπολογίζει σε εννιά ποδοσφαιριστές. Μεγάλος αριθμός, ακόμα και για ένα πλούσιο ρόστερ, όπως είναι του Παναθηναϊκού για τη σεζόν 2023-2024.

Καταρχάς, εδώ και μήνες απουσιάζουν ο Χόρντουρ Μάγκνουσον και ο Έρικ Πάλμερ-Μπράουν. Ο πρώτος δεν θα βοηθήσει φέτος και ο δεύτερος έχει άγνωστο ορίζοντα επιστροφής. 

Επίσης, δύο ποδοσφαιριστές έχουν δηλωθεί να εκτίσουν τις ποινές του σε αυτό το παιχνίδι: ο Τόνι Βιλένα και ο Φίλιπ Τζούρισιτς. Ο Σέρβος επιτελικός χαφ είναι και τραυματίας, εκτός των άλλων.

Στο ιατρικό δελτίο αναγράφονται επίσης τα ονόματα των Σεμπάστιαν Παλάσιος, Φώτη Ιωαννίδη, Χουάνκαρ, Άνταμ Τσέριν και Αλεξάντερ Γερεμέγεφ. Κανένας εξ’ αυτών δεν θα είναι σε θέση να προσφέρει την Κυριακή στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Αστέρα Τρίπολης.

Κέντρικ Ναν: Τα συμβόλαια που είχε στο ΝΒΑ και ο «παράδεισος» που έχει βρει στον Παναθηναϊκό!
EUROLEAGUE

11:15 - 20.01.2024

Κέντρικ Ναν: Τα συμβόλαια που είχε στο ΝΒΑ και ο «παράδεισος» που έχει βρει στον Παναθηναϊκό!

Ο Παναθηναϊκός AKTOR βαδίζει από νίκη σε νίκη στην Euroleague, με τον Κέντρικ Ναν να ανεβάζει επίπεδο το «πράσινο» ρόστερ και το Sportal εξηγεί τι είναι αυτό που έχει βρει στην Ελλάδα και τον έχει κάνει να βάζει στο τραπέζι το ενδεχόμενο παραμονής στην Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Άντραζ Σπόραρ, Μπέντζαμιν Βέρμπιτς και Ντάνιελ Μαντσίνι ναι μεν υπολογίζονται από τον Τερίμ, όμως αποχώρησαν με μικροτραυματισμούς από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Γιατί έπαθαν κράμπες στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, απόρροια της καταπόνησης. Οπότε, οι τρεις παίκτες θα παίξουν την Κυριακή, αλλά έχουν τα θέματα τους.

Οπότε, ο Τερίμ καταστρώνει τα σχέδια του με πολλές απουσίες και με περιορισμένες λύσεις. Με την προσδοκία ο Παναθηναϊκός να νικήσει τον Αστέρα και σταδιακά, το «οπλοστάσιο» του Τούρκου να γεμίσει με τις επιστροφές και με τις μεταγραφές. 

Στο μεταξύ, με απογευματινή προπόνηση στο «Γ. Καλαφάτης» ολοκληρώθηκε το Σάββατο η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον κυριακάτικο εντός έδρας αγώνα κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Αυτή ήταν η πρώτη προπόνηση του νεοαποκτηθέντα Πολωνού τερματοφύλακα, Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, ο οποίος πριν την έναρξη παρουσιάστηκε από το τεχνικό επιτελείο στους νέους συμπαίκτες του. 

Το πρόγραμμα περιελάμβανε προθέρμανση, rondo, ασκήσεις κυκλοφορίας μπάλας και τακτική. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Τσέριν, Τζούριτσιτς, Γερεμέγεφ, θεραπεία και ασκήσεις στο γυμναστήριο έκαναν οι Ιωαννίδης, Παλάσιος, Χουάνκαρ, ενώ το δικό τους πρόγραμμα συνέχισαν οι Μάγκνουσον, Πάλμερ – Μπράουν. 

Την αποστολή για το κυριακάτικο ματς του Τριφυλλιού επανδρώνουν οι Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Ντραγκόφσκι, Μαργκόνο, Βαγιαννίδης, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Μαντσίνι, Τσοκάι, Γεντβάι, Αϊτόρ, Μλαντένοβιτς, Φικάι, Κώτσιρας, Αράο, Βέρμπιτς, Ακαϊντίν. Με τον Ντραγκόβσκι να τίθεται άμεσα στη διάθεση του Τερίμ.