Η αντίφαση στη δήλωση Τερίμ και στη μεταγραφή Λημνιού

Φατίχ Τερίμ και Γιάννης Παπαδημητρίου

i

Intime

Η αντίφαση στη δήλωση Τερίμ και στη μεταγραφή Λημνιού

Ο Φατίχ Τερίμ δήλωσε πως πρώτα θα αξιολογήσει ρόστερ και μετά θα εισηγηθεί μεταγραφές, όμως λίγη ώρα αργότερα ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε την απόκτηση του Δημήτρη Λημνιού από την Κολωνία. Το Sportal εξηγεί γιατί δεν υπάρχει αντίφαση στις δύο θεωρητικά αντικρουέμενες εξελίξεις.

Η απόκτηση του Δημήτρη Λημνιού από τον Παναθηναϊκό είχε πολύ θετικό αντίκτυπο. Μόνο το τάιμινγκ της ανακοίνωσης φάνηκε παράξενο, ακριβώς λίγη ώρα μετά την παρουσίαση του Φατίχ Τερίμ στο αμφιθέατρο «Ίδρυμα Ωνάση» στην Εθνική Πινακοθήκη. Επειδή ο Τούρκος προπονητής όταν ρωτήθηκε για ενισχύσεις, απάντησε πως προέχει η αξιολόγηση του ρόστερ και μετά θα εισηγηθεί για μεταγραφές. 

«Κάνουμε συζητήσεις, ακόμα δεν έχουμε καταλήξει κάπου. Θέλω να γνωρίσω τους παίκτες, τους εμπιστεύομαι. Πριν δεν θα κάνω μεταγραφή. Είμαι τρεις μέρες εδώ, δεν είναι λογικό να ζητήσω παίκτες. Παίρνω τις πληροφορίες που πρέπει από τον κύριο Παπαδημητρίου. Μην ανησυχείτε, όπου θέλουμε παίκτη, θα πάρουμε» ήταν τα λόγια του Τερίμ.

Αναμφίβολα, όταν ένας προπονητής ουσιαστικά δηλώνει πως δεν επίκεινται άμεσα μεταγραφές και αργότερα, η ΠΑΕ εκδίδει ανακοίνωση για την ένταξη του Λημνιού στο ρόστερ του Παναθηναϊκού, προκαλούνται απορίες.

Βέβαια, η πραγματικότητα είναι απλή και δεν σχετίζεται με παρεξηγήσεις, παρανοήσεις ή άλλου είδους θεωρίες. Η συμφωνία του Παναθηναϊκού με την Κολωνία για τον Λημνιό ανακοινώθηκε την Παρασκευή, αλλά είχε επιτευχθεί αρκετές ημέρες.

Παναθηναϊκός: Ο Λημνιός έρχεται χωρίς αντίτιμο, κρατάει ποσοστό η Κολωνία
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

20:38 - 29.12.2023

Παναθηναϊκός: Ο Λημνιός έρχεται χωρίς αντίτιμο, κρατάει ποσοστό η Κολωνία

Η Κολωνία επιβεβαίωσε την παραχώρηση του Δημήτρη Λημνιού στον Παναθηναϊκό, σε ένα deal που αποδεικνύεται ιδιαίτερα συμφέρον για το «Τριφύλλι». Ο Λημνιός αποχαιρέτησε με ευχές τη γερμανική ομάδα.

Ο Γιάννης Παπαδημητρίου είχε ολοκληρώσει τις συζητήσεις με τους Γερμανούς παράγοντες και τους εκπροσώπους του διεθνή εξτρέμ πριν μερικά 24ώρα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν ενήμερος και είχε εγκρίνει την έλευση του Λημνιού, έχοντας επίγνωση πως ο παίκτης χρειάζεται χρόνο για να βοηθήσει, μετά από μόλις μία συμμετοχή στη φετινή σεζόν.

Η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Τριφυλλιού, καθυστέρησε τις εξελίξεις. Ωστε να μην αντιμετωπιστεί ως «καπέλωμα» στον νέο προπονητή. Η διοίκηση προτίμησε να έρθει ο Τερίμ στην Αθήνα, να αρχίσει προπονήσεις και μετά να ανακοινωθεί ο Λημνιός.

Ο Τερίμ ενημερώθηκε εξαρχής ότι οι διοικούντες είχαν κλείσει παίκτη πριν την πρόσληψη του και δεν έφερε αντίρρηση. Για εκείνον δεν αλλάζει κάτι και θα λειτουργήσει με τον Λημνιό, όπως με τους συμπαίκτες του: θα τους κρίνει από μηδενική βάση. Εφόσον ένας ποδοσφαιριστής είχε υπογράψει πριν την άφιξη του στο «Γεώργιος Καλαφάτης», στην ουσία είναι παλιότερος του Τερίμ.