Η πρωτοποριακή κίνηση του Φατίχ Τερίμ!

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Η πρωτοποριακή κίνηση του Φατίχ Τερίμ!

Σε μία εβδομάδα με δύο ντέρμπι και μία κρίσιμη ρεβάνς του Κυπέλλου, ο Φατίχ Τερίμ παραχώρησε δύο ρεπό στους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Το Sportal εξηγεί το σκεπτικό πίσω από την απόφαση του Τούρκου προπονητή.

Το κυριακάτικο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων, είναι το τέλος ενός πολύ δύσκολου κύκλου για τον Παναθηναϊκό, που άρχισε στις 3 Ιανουαρίου του 2024, με τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Ενδιάμεσα, υπήρξαν πυκνές υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο, με απανωτά ντέρμπι.

Για τη Stoiximan Super League, ο Παναθηναϊκός υποδέχτηκε εκτός από τον ΠΑΣ, τον Παναιτωλικό και τον Αστέρα, ενώ ενδιάμεσα αντιμετώπισε την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Για το Κύπελλο, το Τριφύλλι απέκλεισε στους «16» τον Ολυμπιακό, μετά από μία συγκλονιστική διαδικασία των πέναλτι στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ενώ στα προημιτελικά προκρίθηκε επί του Ατρόμητου, με νίκη 2-0 στο Περιστέρι και ανατροπή της ήττα με 2-1 στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Ο κύκλος κλείνει την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, με άλλη μία συνάντηση των αιωνίων αντιπάλων. Θα είναι το πέμπτο ντέρμπι που θα κοουτσάρει ο Φατίχ Τερίμ, ο οποίος ψάχνει την πρώτη επιτυχία του επί μεγάλού αντιπάλου στην Ελλάδα!

Σε αυτό τον μήνα, οι «πράσινοι» υπέστησαν πολλές απώλειες με τραυματισμούς, ενώ άλλοι παίκτες είναι στο όριο λόγω της κόπωσης. Ο Τούρκος τεχνικός γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους την αγωνιστική κατάσταση των ποδοσφαιριστών του και με γνώμονα την προστασία τους, έλαβε μία πρωτοποριακή απόφαση.

Είναι ίσως η πρώτη φορά που σε μία εβδομάδα με τρία παιχνίδια, ένας προπονητής δίνει δύο ρεπό στην ομάδα του. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έμειναν ελεύθεροι από τον Τερίμ τόσο τη Δευτέρα, όσο και την Παρασκευή!

Ο Τερίμ ήθελε να ξεκουράσει τους παίκτες του, για να έχουν ενέργεια για τα παιχνίδια, καθώς και να τους βοηθήσει να αποφορτιστούν και να ηρεμήσουν. Τα ματς εξελίχτηκαν έντονα και με συναισθηματική φόρτιση, ξεχωριστά από την κόπωση. Οπότε, ο Τερίμ έκρινε πως η ηρεμία ήταν πιο ωφέλιμη από μία δυνατή προπόνηση.