Οριστικό: Τελειώνει από τον Παναθηναϊκό ο Μπερνάρ!

Οριστικό: Τελειώνει από τον Παναθηναϊκό ο Μπερνάρ!

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:27 - 03.02.2024 / Ανανεώθηκε: 17:30 - 03.02.2024

Είναι πλέον οριστικό: Ατλέτικο Μινέιρο και Μπερνάρ θα συνεργαστούν ξανά από την 1η Ιουλίου. Η «Γκάλο» ενημέρωσε τον Παναθηναϊκό για τη συμφωνία και η εξέλιξη επιβεβαιώνεται από το περιβάλλον του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού.

Η πληροφορία που μεταφέρθηκε από Βραζιλιάνο δημοσιογράφο το βράδυ της Παρασκευής, περί οριστικής συμφωνίας του Μπερνάρ με την Ατλέτικο Μινέιρο, επιβεβαιώνεται πλέον και από επίσημα κανάλια! Ο διεθνής άσος με τη «σελεσάο» αποφάσισε να επαναπατριστεί μετά τη λήξη της συνεργασίας; του με τον Παναθηναϊκό και να φορέσει τη φανέλα της «Γκάλο» με την οποία ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά.

Με βάση τους κανονισμούς της FIFA, ένας παίκτης που διανύει το τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του, έχει το δικαίωμα να υπογράψει με άλλη ομάδα, χωρίς να χρειάζεται συγκατάθεση. Η μόνη υποχρέωση που έχει είναι να στείλει μία τυπική έγγραφη ενημέρωση για τη συμφωνία, με την Ατλέτικο Μινέιρο να ενημερώνει τον Παναθηναϊκό ότι συμφώνησε με τον Μπερνάρ και θα συνεργαστούν από την 1η Ιουλίου.

Επίσης, από το περιβάλλον του 30χρονου μεσοεπιθετικού επιβεβαιώνεται πως έλαβε την απόφαση να γυρίσει στο Μπέλο Οριζόντε το καλοκαίρι. Διότι ο Μπερνάρ εκτιμά πως ο κύκλος του μακριά από την πατρίδα του έκλεισε και θέλει να εγκατασταθεί στη γενέτειρα του, μαζί με την οικογένεια του.

Ασφαλώς, ο Μπερνάρ ικανοποιήθηκε από την πρόταση της Ατλέτικο Μινέιρο και δεν αποφάσισε μόνο με συναισθηματικά κριτήρια. Ο Βραζιλιάνος παίκτης θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας 3,5 ετών, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2027. Άρα, θα αισθάνεται ασφαλής για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, με μία χρονική ισχύ που δεν θα την έβρισκε στην Ευρώπη. Επιπροσθέτως, θα έχει αμοιβή που θα ξεπερνάει το ένα εκατομμύριο ετησίως. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επικοινωνία που είχε προ ημερών ο ατζέντης του Μπερνάρ με στέλεχος του Παναθηναϊκού, σχετιζόταν με την υπόθεση. Στο Τριφύλλι έμαθαν για την απόφαση του 30χρονου μεσοεπιθετικού να επιστρέψει και πως παρά τις συζητήσεις για πιθανή ανανέωση που αναφέρθηκαν στον βραζιλιάνικο Τύπο, διαπιστώθηκε ότι οι εξελίξεις ήταν μη αναστρέψιμες.

Πάντως, ο Μπερνάρ θέλει να φύγει πρωταθλητής από την Ελλάδα και θα δώσει το 100% των δυνατοτήτων του για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να τερματίσει πρώτος. Ο Βραζιλιάνος συμπεριφέρεται άψογα και με επαγγελματισμό και μέχρι τα τέλη Μαΐου, θα είναι απολύτως αφοσιωμένος στις υποχρεώσεις του με τους «πράσινους».