Η αποστολή του Παναθηναϊκού δείχνει ενδεκάδα με δύο «9άρια»

Ο Σπόραρ και ο Ιωαννίδης.

i

©intime

Η αποστολή του Παναθηναϊκού δείχνει ενδεκάδα με δύο «9άρια»

Μπάμπης Τσιμπίδας 11:45 - 14.04.2024 / Ανανεώθηκε: 14:07 - 14.04.2024

Η απόφαση του Φατίχ Τερίμ να ανακοινώσει 20άδα με τρεις επιθετικούς, είναι ένδειξη πως ο Τούρκος θα παρατάξει τον Παναθηναϊκό με 4-4-2 κόντρα στη Λαμία.

Η ανακοίνωση της ενδεκάδας του Παναθηναϊκού πριν από έναν αγώνα, έχει αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον. Επειδή ο Φατίχ Τερίμ είναι απρόβλεπτος και σε όσες δοκιμές και να προβεί στις προπονήσεις, ενδέχεται την τελευταία στιγμή να σκεφτεί κάτι άλλο και να το εφαρμόσει. Μέχρι τώρα, ο Τούρκος έχει εκπλήξει πολλές φορές και άλλοτε δικαιώθηκε και άλλοτε όχι για τις εμπνεύσεις του.

Με πιο κλασικό παράδειγμα τη χρησιμοποίηση του επιθετικού διδύμου των Φώτη Ιωαννίδη και Άντραζ Σπόραρ. Όλοι θεώρησαν ότι ο Τερίμ δεν θα το επιστρατεύσει ξανά, επειδή δεν λειτούργησε στην ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ. Ωστόσο, ο 71χρονος προπονητής δεν φοβάται να ρισκάρει ξανά, εάν θεωρεί πως μία απόφαση του είναι η σωστή.

Άντραζ Σπόραρ, o καλύτερος... αναπληρωματικός σκόρερ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

10:45 - 14.04.2024

Άντραζ Σπόραρ, o καλύτερος... αναπληρωματικός σκόρερ

Ο Άντραζ Σπόραρ όχι μόνο δεν γκρινιάζει επειδή δεν παίζει βασικός, αλλά αντιθέτως αποθεώνει τον Φώτη Ιωαννίδη και προσφέρει κρίσιμες λύσεις στους αγώνες του Παναθηναϊκού, όποτε τον καλέσει ο προπονητής.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Τερίμ χρησιμοποίησε μαζί τους Σπόραρ και Ιωαννίδη εναντίον του Άρη και δικαιώθηκε. Ο Τούρκος επιμένει στην ταυτόχρονα παρουσία τους στην ενδεκάδα, αφενός επειδή θεωρεί ότι ταιριάζουν και συμπληρώνουν ο ένας τον άλλο, αφετέρου διότι πιστεύει πως ο Ιωαννίδης δεν πρέπει να βγαίνει εκτός. Μάλιστα, το σενάριο του συστήματος 4-4-2 στο σημερινό ματς του Παναθηναϊκού με τη Λαμία, συγκεντρώνει πάρα πολλές πιθανότητες.

Επιπλέον, η γνωστοποίηση της 20άδας ενισχύει την περίπτωση του ντουέτου στη γραμμή κρούσης. Γιατί ο «αυτοκράτορας» έχει τρεις επιθετικούς, τους Ιωαννίδη, Σπόραρ και Γερεμέγεφ. Η εξίσωση σημαίνει δύο να παίξουν από την αρχή και ένας να υπάρχει στον πάγκο για να βοηθήσει. Αν ο Τερίχ είχε καταστρώσει σχέδιο με έναν «φουνταριστό» στην ενδεκάδα (ο Ιωαννίδης που δεν... βγαίνει), τότε θα ήταν αρκετός ο Σπόραρ ως αναπληρωματικός.

Προφανώς, ο Τερίμ δεν πρόκειται να παρατάξει τρεις στόπερ απόψε. Το επικρατέστερο ενδεχόμενο είναι να διατηρήσει τον Αράο στη μεσαία γραμμή και τους Ακαϊντίν και Γεντβάι στο κέντρο της άμυνας. Σε μία άλλη επιλογή, ο Αράο ίσως να οπισθοχωρήσει στα μετόπισθεν, για να υπάρχει ένας παίκτης με δημιουργικές ικανότητες και να συμμετέχει ως έξτρα λύση στην ανάπτυξη.

Οι Μπερνάρ, Τσέριν και Μπακασέτας θα αγωνιστούν στη μεσαία γραμμή, ανεξαρτήτως σχηματισμού. Αν ο Αράο μετατεθεί ως στόπερ, τότε ο Ρούμπεν Πέρεθ θα συμπληρώσει την τριάδα του “άξονα”. Ο Ντραγκόβσκι θεωρείται αμετακίνητος από την εστία, ενώ οι Κώτσιρας και Χουάνκαρ αναμένεται να αγωνιστούν βασικοί στα άκρα της άμυνας.

Αν ο Τερίμ επιλέξει να χρησιμοποιήσει κλασικό εξτρέμ, τότε ο Παλάσιος έχει το προβάδισμα. Αλλιώς, ο Σπόραρ θα πάρει θέση δίπλα στον Ιωαννίδη και ο Τσέριν θα βγαίνει δεξιά σε ένα είδος ρόμβου στη μεσαία γραμμή, αφού μιλάμε για σύστημα 4-4-2.