Ο επόμενος ελληνικός στόχος μετά τον Μπάλντοκ και τι ισχύει με τον Αντώνη Παπαδόπουλο

Δημήτρης Γιαννούλης

i

Intime

Ο επόμενος ελληνικός στόχος μετά τον Μπάλντοκ και τι ισχύει με τον Αντώνη Παπαδόπουλο

Μπάμπης Τσιμπίδας 09:26 - 07.05.2024 / Ανανεώθηκε: 17:07 - 19.05.2024

Οι ιθύνοντες του Παναθηναϊκού προχωρούν στην ελληνοποίηση του ρόστερ όπως έχει ζητήσει ο Γιάννης Αλαφούζος και έκλεισαν τον Τζορτζ Μπάλντοκ. Ο Δημήτρης Γιαννούλης παραμένει δυνατά στο κάδρο, ενώ δεν απασχολεί ο ομογενής στόπερ Αντώνης Παπαδόπουλος.

O Τζωρτζ Μπάλντοκ θα είναι ο τρίτος παίκτης της Εθνικής ομάδας που θα φορέσει τα πράσινα τους τελευταίους μήνες. Είχαν προηγηθεί ο Δημήτρης Λημνιός παραμονές της Πρωτοχρονιάς και ο Τάσος Μπακασέτας προς τα τέλη Ιανουαρίου, στο πλαίσιο της ελληνοποίησης του ρόστερ, που αποφάσισαν ο Γιάννης Αλαφούζος και η διοίκηση του Παναθηναϊκού.

Η στροφή στο ελληνικό στοιχείο σχετίζεται με την επιθυμία του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ να βλέπει περισσότερους γηγενείς στην ενδεκάδα και έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο του. Το οποίο εν όψει του καλοκαιριού δεν θα εξαντληθεί στον Μπάλντοκ, αλλά θα συνεχιστεί με κρούσεις και σε άλλους πρωτοκλασάτους παίκτες της Ελλάδας.

Ασφαλώς, δεν θα έρθουν στο «Γεώργιος Καλαφάτης» μόνο Έλληνες στη θερινή μεταγραφική περίοδο, αλλά και ικανοί ξένοι. Πάντως, η ντιρεκτίβα του Αλαφούζου προς τους παράγοντες του Παναθηναϊκού, είναι να προσεγγιστούν όσοι ποιοτικοί διεθνείς είναι διαθέσιμοι στην αγορά.

Το οξύμωρο είναι πως η συμφωνία με τον Μπάλντοκ, καθώς και η απόκτηση του Σέρβου μέσου, Νεμάνια Μαξίμοβιτς από τη Χετάφε, έχουν επιτευχθεί παρά τη ρευστότητα στην τεχνική ηγεσία. Γιατί με τα τωρινά δεδομένα, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Φατίχ Τερίμ θα συνεχίσει στο πόστο του την επόμενη σεζόν, παρότι έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2025.

Όποιος και να βρεθεί στον πάγκο του Τριφυλλιού από το καλοκαίρι και έπειτα, πρέπει να αποδεχτεί την κεντρική πολιτική του club. Ο Αλαφούζος μοιάζει αποφασισμένος να μην δώσει «λευκή επιταγή» σε κανέναν από εδώ και στο εξής και θα επιβάλλει τις γενικές κατευθύνσεις, με τις οποίες ο προπονητής θα συναινέσει να εργαστεί.

Κατά συνέπεια, οι ιθύνοντες του Τριφυλλιού συνεχίζουν με τον προγραμματισμό τους, για να μην χρονοτριβούν. Άλλωστε, σε συγκεκριμένες θέσεις εκ των πραγμάτων το ρόστερ χρήζει ενίσχυσης, όπως στο αριστερό άκρο της άμυνας, όπου ο Χουάνκαρ πολύ δύσκολα θα ανανεώσει το συμβόλαιο του.

Ο μεγάλος στόχος για την αναπλήρωση του Ισπανού, είναι ο Δημήτρης Γιαννούλης. Ο 29χρονος άσος της Νόριτς μένει ελεύθερος, είναι επίσης βασικός στην Εθνική ομάδα, έχει παρεμφέρες background με τον Μπάλντοκ προερχόμενος από την Championship και η αξία του δεν αμφισβητείται. Με αυτά τα πλεονεκτήματα, ο Γιαννούλης είναι περιζήτητος και θα προκύψει σοβαρός ανταγωνισμός.

Στον αντίποδα, οι αναφορές από τη Γερμανία για τον 24χρονο στόπερ της Ντόρτμουντ, Αντώνη Παπαδόπουλο, δεν ευσταθούν. Η φημολογία για τον ομογενή κεντρικό αμυντικό αναπαράγεται κάθε εξάμηνο, αλλά δεν έχει ρεαλιστική βάση μέχρι σήμερα.