Ανάρτηση με Κεμάλ Ατατούρκ από τον συνεργάτη του Φατίχ Τερίμ (pic)

Ανάρτηση με Κεμάλ Ατατούρκ από τον συνεργάτη του Φατίχ Τερίμ (pic)

Sportal newsroom 09:39 - 30.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:44 - 30.12.2023

Ο Μερτ Τσετίν, συνεργάτης του τεχνικού του Παναθηναϊκού Φατίχ Τερίμ, ανέβασε φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ, με αφορμή την ματαίωση του τουρκικού σούπερ καπ ανάμεσα στη Φενέρμπαχτσε και τη Γαλατασαράι.

Στην Τουρκία έχει ξεσπάσει σάλος με την ματαίωση του τελικού του σούπερ καπ μεταξύ της Φενέρμπαχσε και της Γαλατασαράι.

Ο τελικός επρόκειτο να διεξαχθεί στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας το βράδυ της Παρασκευής. Η κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν επέτρεψε στις ομάδες να φορέσουν μπλούζες με το πρόσωπο του Κεμάλ Ατατούρκ, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του νέου τουρκικού κράτους, ούτε και να σηκωθούν πανό ή εθνικά σύμβολα με ανάλογο περιεχόμενο. Επίσης, τη στιγμή που οι Τούρκοι τραγουδούσαν τον εθνικό ύμνο της χώρας τους, τα μεγάφωνα έπαιζαν δυνατά μουσική.

Αυτό δεν το δέχθηκαν οι δύο σύλλογοι κι αποφάσισαν να αποχωρήσουν. Ο τελικός ματαιώθηκε στη Σαουδική Αραβία, οι αποστολές επέστρεψαν στην Κωνσταντινούπολη και πολλοί σύλλογοι της χώρας τους προσκάλεσαν στα γήπεδά τους για τον τελικό, αλλά είναι άγνωστο αν θα διεξαχθεί, αφού πολλοί στη γειτονική χώρα υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να γίνει, ώστε να μείνει ως ανάμνηση ο λόγος για τον οποίο ακυρώθηκε το ματς. Στις ανακοινώσεις, ακόμα και σε αναρτήσεις παικτών, δέσποζε ο Κεμάλ Ατατούρκ.

Φενέρ και Γαλατά εξέδωσαν ανακοίνωση για το γεγονός στην οποία αναφερόταν: «Για να γιορτάσουμε τα 100 χρόνια της τουρκικής δημοκρατίας, η ποδοσφαιρική ομοσπονδία με τους συλλόγους μας διοργανώσαμε γιορτή στο εξωτερικό με τέτοιο τρόπο που θα συνεισέφερε στην εικόνα και τις αξίες του τουρκικού ποδοσφαίρου και των συλλόγων μας.

Το Süper Kupa που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2023 στις 20:45 αναβλήθηκε σε μεταγενέστερη ημερομηνία, ως αποτέλεσμα κοινής απόφασης που λάβαμε με τους συλλόγους, λόγω κάποιων προβλημάτων στη διοργάνωση.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ποδοσφαιρική ομοσπονδία και τους σχετικούς φορείς και διοργανωτές της οικοδέσποινας χώρας για τις προσπάθειες που έγιναν για τη διεξαγωγή του Süper Kupa. Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Τουρκίας, Φενέρμπαχτσε, Γαλατασαράι».

Το πρόσωπο του Μουσταφά Κεμάν, όμως, δέσποζε και στην ανάρτηση του Μερτ Τσετίν. Ο άμεσος συνεργάτης του τεχνικού του Παναθηναϊκού Φατίχ Τερίμ, ο οποίος είναι συνεχώς στο πλάι του κι εκτελεί και χρέη μεταφραστή, ανέβασε στον λογαριασμό του, φωτογραφία του ιδρυτή του νέου τουρκικού κράτους χωρίς κάποιο σχόλιο.

Δείτε την ανάρτηση: