Ο Μπακασέτας έρχεται και ντύνεται «φουνταριστός»

Τάσος Μπακασέτας

i

Intime

Ο Μπακασέτας έρχεται και ντύνεται «φουνταριστός»

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:00 - 22.01.2024 / Ανανεώθηκε: 13:00 - 22.01.2024

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται να υποδεχτεί τον Τάσο Μπακασέτα, αλλά και για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Όπου εξαιτίας των ειδικών συνθηκών, ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας ίσως να ντεμπουτάρει νωρίτερα του αναμενομένου και σε ιδιαίτερο ρόλο!

Η Δευτέρα ανήκει εξ' ορισμού στον Τάσο Μπακασέτα. Ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας έρχεται στην Αθήνα, με την πτήση του να προσγειώνεται στις 20:15 από την Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιο του με τον Παναθηναϊκό. Ένα πλουσιοπάροχο deal, που θα τον μετατρέψει στους πιο ακριβοπληρωμένους του ρόστερ.

Ο Μπακασέτας έπαιξε για 26 λεπτά την Κυριακή στην ήττα της Τραμπζονσπόρ με 5-1 από τη Γαλατάσαραϊ και αποχαιρέτησε το φίλαθλο κοινό της Τραπεζούντας. Ο διεθνής Έλληνας συμπλήρωσε μία τριετία στην τουρκική πόλη, αφού είχε εγκατασταθεί τον Ιανουάριο του 2021.

Ο Μπακασέτας προέρχεται από πλήρη αγωνιστική δράση και θα ενσωματωθεί αμέσως στις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού. O 30χρονος μεσοεπιθετικός έχει παίξει φέτος σε 19 αναμετρήσεις στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο Τουρκίας, με συνολικό χρόνο 1.458 λεπτά. Με απολογισμό πέντε γκολ και τρεις ασίστ.

Το προηγούμενο δεκαήμερο ο Μπακασέτας ταλαιπωρήθηκε από έναν μικροτραυματισμό στο γόνατο, αλλά τον έχει ξεπεράσει. Άλλωστε, αυτό επικαλέστηκε και ο προπονητής της Τραμπζονσπόρ, Αμπντουλάχ Αβτσί, για να εξηγήσει την παραμονή του ποδοσφαιριστή στον πάγκο, πριν το ντέρμπι με τη Γαλατάσαραϊ.

Το συγκινητικό αντίο του Μπακασέτα στην Τράμπζονσπορ: «Ελαβα αγάπη και σεβασμό στην Τουρκία» (vid)
REST OF THE WORLD

09:19 - 22.01.2024

Το συγκινητικό αντίο του Μπακασέτα στην Τράμπζονσπορ: «Ελαβα αγάπη και σεβασμό στην Τουρκία» (vid)

Μετά το τέλος του ντέρμπι με την Γαλατασαράι, ο Τάσος Μπακασέτας που αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη φανέλα της Τράμπζονσπορ έστειλε το δικό του «αντίο» στην ομάδα της Τραπεζούντας.

Σε κανονικές συνθήκες, ο Μπακασέτας θα ετοιμαζόταν για ντεμπούτο με τα πράσινα στην Τούμπα. Ούτως ώστε να έχει λίγες μέρες προσαρμογής στο «Γεώργιος Καλαφάτης», για να γνωρίσει τους συμπαίκτες του και να συζητήσει με τον προπονητή του.

Ωστόσο, εξαιτίας της... επιδημίας τραυματισμών, ο Παναθηναϊκός διανύει μία ειδική συγκυρία, στην οποία κάθε βοήθεια είναι πολύτιμη. Ο Φατίχ Τερίμ έχει ξεμείνει από επιθετικούς, αφού δεν υπολογίζει για το Περιστέρι ούτε τους τρεις κανονικούς Ιωαννίδη, Σπόραρ και Γερεμέγεφ, αλλά ούτε και τους υπηρεσιακούς Παλάσιος και Βέρμπιτς.

Πως μεταφράζονται αυτές οι ελλείψεις στο «9»; Πως ο Τάσος Μπακασέτας συγκεντρώνει πιθανότητες να συμπεριληφθεί στην αποστολή του Παναθηναϊκού για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, με μόλις μία προπόνηση. Καθώς και να χρησιμοποιηθεί για ένα διάστημα ως «φουνταριστός», για να βοηθήσει το Τριφύλλι.

Ούτε εύκολο, ούτε συνηθισμένο. Από την άλλη, ο Μπακασέτας είναι ένας έμπειρος παίκτης, με προσωπικότητα και μπορεί να ανταποκριθεί για λίγο σε τέτοια καθήκοντα. Ο Παναθηναϊκός θέλει σκορ πρόκρισης και ο Τερίμ έχει καλέσει κάθε εφεδρεία στην πρώτη γραμμή.