Το πλάνο ενδεκάδας του Τερίμ για τον Παναιτωλικό

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Το πλάνο ενδεκάδας του Τερίμ για τον Παναιτωλικό

Μπάμπης Τσιμπίδας 12:25 - 07.01.2024 / Ανανεώθηκε: 12:31 - 07.01.2024

Διαβάστε στο Sportal για τα τελευταία δεδομένα που διαμορφώνονται για την ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Φατίχ Τερίμ στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό.

Ο μικρός μήνας του μέλιτος για τον Φατίχ Τερίμ τελειώνει σήμερα… Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται (17:00, CS1) τον Παναιτωλικό στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με στόχο τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη, τρεις ημέρες πριν ακολουθήσουν τα τρία συνεχόμενα ντέρμπι με Ολυμπιακό για τους «16» του Κυπέλλου και ενδιάμεσα με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα.

Ο Τερίμ θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει μερικές σκέψεις και να ολοκληρώσει τη σύντομη αξιολόγηση του υλικού του. Με τα πραγματικά δύσκολα να έπονται, ο Τούρκος προπονητής δεν θα έχει άλλα περιθώρια.

Το αποψινό εμπόδιο είναι πιο δυνατό από τον ΠΑΣ Γιάννινα, στο ντεμπούτο του Τερίμ. Ο Παναιτωλικό με τον Γιάννη Πετράκη στον πάγκο, έχει μετατραπεί σε ένα σκληροτράχηλο και δυσκολοκατάβλητο σύνολο. Δεν είναι σοφτ όπως στον πρώτο γύρο και έχει πρόσφατο παράσημο την ισοπαλία 2-2 με την ΑΕΚ στο Αγρίνιο, από ανατροπή στο 0-2.

Για την ενδεκάδα, ο Τερίμ δεν θα μεταβάλλει πολύ τις επιλογές του, απόρροια και των απουσιών. Η υποχρεωτική αλλαγή θα αφορά τη θέση του αμυντικού χαφ, αφού ο Ρούμπεν Πέρεθ θα εκτίσει ποινή μιας αγωνιστικής επειδή έχει συμπληρώσει τέσσερις κίτρινες. 

Με δεδομένο πως ο Αράο θα αγωνιστεί στο κέντρο της άμυνας εξαιτίας της απουσίας του Σένκεφελντ (με τις μακροχρόνιες των Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν), οι επιλογές του Τερίμ είναι ο Ζέκα ή η μετάθεση του Τσέριν. Ο Τσοκάι δεν φαίνεται να αποτελεί μέρος της εξίσωσης.

Ο Μπρινιόλι προβάλλει ως το φαβορί για να υπερασπιστεί την εστία, εκτός και αν ο Τερίμ προτιμήσει να τσεκάρει τον Λοντίγκιν. Στο κέντρο της άμυνας θα αγωνιστούν οι Αράο και Γεντβάι, ο Βαγιαννίδης θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Μλαντένοβιτς το αριστερό άκρο. Ο Χουάνκαρ συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αλλά με τόσες χαμένες προπονήσεις, ίσως να περάσει ως αλλαγή.

Εκτός από τον αμυντικό χαφ, στις άλλες δύο θέσεις της τριάδας της μεσαίας γραμμής, αναμένεται να διατηρηθούν ο Βιλένα ως “οχτάρι” και ο Μπερνάρ ως επιτελικός μέσος. Ο Τζούρισιτς δεν ήταν καλός εναντίον του ΠΑΣ και δύσκολα θα παίξει βασικός. Στην επίθεση, ο Μαντσίνι και ο Αϊτόρ θα αγωνιστούν στα άκρα. Τέλος, ο Ιωαννίδης θα είναι ο «φουνταριστός».

Εκτός από τον Ρούμπεν, τιμωρημένος είναι και ο Βέρμπιτς. Στο ιατρικό δελτίο παραμένουν οι Σένκεφελντ, Παλάσιος, Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν. Στην αποστολή συμμετέχει για πρώτη φορά ως παίκτης του Τριφυλλιού ο Δημήτρης Λημνιός.