Οι πρώτες αποφάσεις Αλαφούζου - Τερίμ για τις μεταγραφές και οι ελληνικές περιπτώσεις

Φατίχ Τερίμ

i

Intime

Οι πρώτες αποφάσεις Αλαφούζου - Τερίμ για τις μεταγραφές και οι ελληνικές περιπτώσεις

Μπάμπης Τσιμπίδας 20:01 - 28.12.2023 / Ανανεώθηκε: 20:03 - 28.12.2023

Ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Φατίχ Τερίμ συμφώνησαν στην αναθεώρηση του μεταγραφικού πλάνου του Παναθηναϊκού και οι περισσότερες προσθήκες, θα φέρουν και... αφαιρέσεις. Στο τραπέζι και οι διαθέσιμοι Έλληνες στην αγορά.

Ο τουρκικός Τύπος έχει μία μοναδική ικανότητα να διογκώνει ή ακόμα και να εφευρίσκει μεταγραφικά σενάρια… Σχετικά πρόσφατο είναι το παράδειγμα της υποτιθέμενης μεταγραφής τους Σέρτζιο Ολιβέιρα στον Παναθηναϊκό

Ο Πορτογάλος μέσος δεν υπολογιζόταν από τον προπονητή της Γαλατασαράι και στις αρχές Σεπτεμβρίου, είχε έρθει στην Αθήνα για όλιγοήμερες διακοπές με τη σύζυγο του. Το ταξίδι του ποδοσφαιριστή παρουσιάστηκε από τουρκικές ιστοσελίδες ως μετακίνηση για την υπογραφή συμβολαίου με το Τριφύλλι. Χρειάστηκε να μιλήσει ο ίδιος ο Σέρτζιο Ολιβέιρα για να διαψεύσει τις φήμες και να εξηγήσει ότι συνεχίζει κανονικά στη Γαλατάσαράι…

Είναι προφανές ότι η εγκατάσταση του Φατίχ Τερίμ στο «Γεώργιος Καλαφάτης» θα πολλαπλασιάσει και τα σενάρια από την Τουρκία. Άλλωστε, ο Τερίμ είναι μία εμβληματική φιγούρα για το τουρκικό ποδόσφαιρο και πολλοί ατζέντηδες θα προωθήσουν στο κινητό του τους πελάτες τους.

Ήδη, από την Τετάρτη ο τουρκικός τύπος έπιασε δουλειά, κάνοντας λόγο για συμφωνία του Παναθηναϊκού με τον Τάσο Μπακασέτα, καθώς και για πιθανή επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη. Προς το παρόν, δεν επιβεβαιώνεται κάτι σχετικό με τους δύο διεθνείς άσοι της Τραμπζονσπόρ. Πάντως, αδιαμφισβήτητα ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει να τονώσει το ελληνικό στοιχείο στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και κάθε ποιοτικός Έλληνας, θα περάσει από εξέταση.

Ηχηρό μήνυμα του Τερίμ στους παίκτες: «Αυτά θα κάνουμε για ν' ακούσουμε τη μουσική του Champions League, μόνο η πρώτη θέση υπάρχει»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:36 - 27.12.2023

Ηχηρό μήνυμα του Τερίμ στους παίκτες: «Αυτά θα κάνουμε για ν' ακούσουμε τη μουσική του Champions League, μόνο η πρώτη θέση υπάρχει»

Ο Φατίχ Τερίμ μίλησε στους παίκτες του Παναθηναϊκού κι αμέσως ανέπτυξε τη φιλοσοφία του. Νέα ήθη κι έθιμα από τον Τούρκο. Οι ποδοσφαιριστές δεν θα διανυκτερεύουν πριν τους αγώνες.

Εξυπακούεται δεν θα ισχύσουν όλες οι πληροφορίες που θα μεταφέρουν οι τουρκικές ιστοσελίδες. Το βέβαιο είναι ότι κατά τη συνάντησή τους, ο Γιάννης Αλαφούζος και ο Φατίχ Τερίμ συμφώνησαν σε ένα συγκεκριμένο πλάνο για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού. Ο προηγούμενος σχεδιασμός που προέβλεπε την απόκτηση μόνο ενός κεντρικού αμυντικού έχει αναθεωρηθεί, όμως το πόσες κινήσεις θα γίνουν και σε ποιες θέσεις, ακόμα δεν έχει «διαρρεύσει». 

Αντίστοιχα, ο Γιάννης Παπαδημητρίου είχε αναλυτική συζήτηση με τον Τερίμ και υλοποιεί τις επιθυμίες του νέου προπονητή. Έχοντας και την έγκριση του Γιάννη Αλαφούζου για το οικονομικό. Επίσης, είναι σίγουρο ότι η άφιξη νέων προσώπων στο Κορωπί, θα σημάνει και περισσότερες αποχωρήσεις. Αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού, έχουν μειωθεί μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό από τη Μακάμπι Χάιφα.