Εξέλιξη στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με περιγραφή το ντέρμπι των «αιωνίων»

Ο Μασούρας και ο Μλαντένοβιτς

i

© Intime

Εξέλιξη στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός: Με περιγραφή το ντέρμπι των «αιωνίων»

Τζιοβάνι Ζάκαρη 16:43 - 03.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:19 - 04.02.2024

Νέα εξέλιξη υπήρξε σχετικά με το θέμα της μετάδοσης στο Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός, το οποίο θα έχει πλέον κανονικά περιγραφή μετά από αναστολή της απεργίας της Cosmote TV.

Το ντέρμπι Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός είναι το ματς εκείνο που ξεχωρίζει στην 21η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τις δύο ομάδες να τις χωρίζει κάτι παραπάνω από το γόητρο. Αυτό είναι το βαθμολογικό ενδιαφέρον στην εν λόγω αναμέτρηση, αφού το «τριφύλλι» βρίσκεται στο +3 από τον μεγάλο του αντίπαλο. 

Η αναμέτρηση αναμένονταν να διεξαχθεί δίχως περιγραφή, αφού την Παρασκευή (2/2) οι εργαζόμενοι της Cosmote TV εξήγγειλαν απεργία. Ωστόσο,, το Σάββατο (3/2) υπήρξαν νέες εξελίξεις, οι οποίες οδήγησαν στην αναστολή αυτής, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να έχει κανονικά σπικάζ. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως εντός της επόμενης εβδομάδας, ακόμα και στις αρχές της, θα υπάρξουν συναντήσεις μεταξύ των εργαζομένων και της ιδιοκτησίας, προκειμένου να συζητηθούν τα αιτήματα των πρώτων. Θυμίζουμε πως αυτά κοινοποίησε το βράδυ της Παρασκευής η ΠΟΕΣΥ, η οποία ανέφερε στην ανακοίνωσή της ότι: 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) σε έκτακτη συνεδρίαση την 1η/2ου/2024 αποφάσισε την προκήρυξη 24ώρης απεργιακής κινητοποίησης από τις 6:00 πμ την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024 έως τις 6:00 π.μ. την Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024 για όλους τους δημοσιογράφους, που απασχολούνται στην COSMOTE TV με αιτήματα:

- τον επανακαθορισμό των όρων των συμβάσεων εργασίας,

- την καταβολή αμοιβής για νυχτερινή απασχόληση και εργασία την Κυριακή, και τέλος

-  την καταβολή οικογενειακών επιδομάτων καθώς και αποζημίωσης για εργασία σε ημέρες εβδομαδιαίας ανάπαυσης και εργασία εκτός έδρας.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στην απεργία, αφού μόνο μέσα από συλλογικούς και οργανωμένους αγώνες μπορεί να δοθεί λύση σε χρονίζοντα προβλήματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο»

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ένωσης Συντακτών επέστρεψε με νέα ανακοίνωση όσον αφορά την αναστολή της απεργίας, η οποία ανέφερε πως: 

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε την αναστολή της απεργίας που προκήρυξε στην COSMOTE TV. Η απόφαση για την αναστολή ελήφθη μετά την προφορική δέσμευση της εργοδοσίας για άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων με θέμα τη νέα σύμβαση εργασίας με τους δημοσιογράφους του καναλιού».