«Ο Παναθηναϊκός θέλει τον Γεχεζκέλ» - Η άδεια της FIFA για τον Ισραηλινό επιθετικό, που φυλακίστηκε στην Τουρκία!

«Ο Παναθηναϊκός θέλει τον Γεχεζκέλ» - Η άδεια της FIFA για τον Ισραηλινό επιθετικό, που φυλακίστηκε στην Τουρκία!

Γιώργος Σακελλαρίου 17:53 - 18.01.2024 / Ανανεώθηκε: 18:04 - 18.01.2024

Στην Τουρκία υποστηρίζουν ότι ο Ισραηλινός επιθετικός Σαγκίβ Γεχεζκέλ είναι στο στόχαστρο του Φατίχ Τερίμ για τον Παναθηναϊκό.

Τα μεταγραφικά σενάρια στην Τουρκία από τη στιγμή που ανέβαλε τον Παναθηναϊκό ο Φατίχ Τερίμ δεν έχουν τελειωμό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ajansspor, το «τριφύλλι» ρώτησε για την περίπτωση του 29χρονου Ισραηλινού επιθετικού, ο οποίος παίζει και στα άκρα, Σαγκίβ Γεχεζκέλ. Ο συγκεκριμένος παίκτης ουσιαστικά αποχώρησε από την Αντάλιασπορ με την οποία είχε συμβόλαιο έως το 2026 και πρόσφατα προκάλεσε αναστάτωση στη χειτονική χώρα, όταν σκόραρε και πανηγύρισε με μήνυμα για τους ομήρους της Χαμάς, τη στιγμή που κοινή γνώμη στη γείτονα χώρα είναι υπέρ της Παλαιστίνης.

Αναλυτικά στο ρεπορτάζ αναφέρεται: «Ο Sagiv Jehezkel, ο οποίος έφυγε από την Αντάλιασπορ μετά από ένα δραματικό περιστατικό, έλαβε μια αξιοσημείωτη πρόταση κατά την επιστροφή του στη χώρα του, το Ισραήλ. Ο Παναθηναϊκός, με προπονητή τον Φατίχ Τερίμ, ενδιαφέρθηκε για τον Ισραηλινό ποδοσφαιριστή.

Ο Jehezkel έγινε παγκόσμια είδηση, όταν σημείωσε ένα γκολ στον αγώνα της Αντάλιασπορ με τη ν Τράμπζονσπορ. Ο Παναθηναϊκός, με προπονητή τον Φατίχ Τερίμ, ενδιαφέρθηκε για τον Ισραηλινό ποδοσφαιριστή, ο οποίος τέθηκε υπό κράτηση μετά την ανακοίνωση της Αντάλιασπορ ότι τον είχε αποκλείσει από την ομάδα για λόγους προπαγάνδας κι έφυγε από τη χώρα μετά την αποφυλάκισή του.

Ο Παναθηναϊκός έκανε επίσημη πρόταση στον Ισραηλινό ποδοσφαιριστή. Η ελληνική ομάδα έκανε προσφορά 500 χιλιάδων ευρώ για τον Jehezkel, ο οποίος έχει προτάσεις κι από τις ΗΠΑ.

Οι πηγές αναφέρουν ότι ο ποδοσφαιριστής δέχτηκε προτάσεις από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ καθώς και από τον Παναθηναϊκό κι επεσήμανε ότι ο Jehezkel πήρε μισθό 450 χιλιάδων ευρώ από την Αντάλιασπορ και το συμβόλαιό του είναι ακόμη σε εξέλιξη. Τονίστηκε ότι ο ποδοσφαιριστής δεν ήθελε να παίξει ποδόσφαιρο στο Ισραήλ και προτίμησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ευρώπη.

Απαιτείται ειδική άδεια από τη FIFA, ωστόσο, για να μεταγραφεί σε τρίτη ομάδα ο Sagiv Jehezkel, ο οποίος έπαιξε το περασμένο καλοκαίρι στη Χάποελ Μπερ Σεβά και στη συνέχεια αγωνίστηκε στην Αντάλιασπορ.

Διαφορετικά, ένας ποδοσφαιριστής δεν μπορεί να παίξει για περισσότερες από 2 ομάδες στην ίδια ήπειρο σε μια σεζόν. Ωστόσο, δεδομένου ότι βρίσκεται σε διαφορετική ήπειρο, ο Jehezkel έχει το δικαίωμα να παίξει στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ».

Ο Γεχεζκέλ αγωνίστηκε 13 φορές στην τουρκική Super League με την Αντάλιασπορ και είχε 6 γκολ και 2 ασίστ. Ο Ισραηλινός ποδοσφαιριστής. Στο Ισραήλ πριν μετακομίσει στην Τουρκία είχε 2 αγώνες στο πρωτάθλημα και 4 ματς στα προκριματικά του Europa League για τη Χάποελ Μπερ Σεβά, όπου μέτρησε μία ασίστ.

Ο ίδιος όταν σκόραρε κόντρα στην Τράμπζονσπορ έστειλε ένα μήνυμα στη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου κατά των Ισραηλινών από τη Χαμάς, με τον επίδεσμο που είχε στο χέρι του. Το μήνυμα ήταν το εξής: «100 μέρες. 7.10."

Εκτός αποστολής της Τράμπζονσπορ ο Μπακασέτας - Ετοιμάζεται να πιάσει δουλειά στον Παναθηναϊκό
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

17:23 - 18.01.2024

Εκτός αποστολής της Τράμπζονσπορ ο Μπακασέτας - Ετοιμάζεται να πιάσει δουλειά στον Παναθηναϊκό

Ο Τάσος Μπακασέτας είναι εκτός αποστολής της Τράμπζονσπορ για το ματς Κυπέλλου με τη Μανίσασπορ. Ετοιμάζεται τη Δευτέρα για να έρθει στην Αθήνα για τον Παναθηναϊκό.

Η διοίκηση της Αντάλιασπορ αντέδρα και ανέφερε στην ανακοίνωσή του: «Η ενέργειά του ήταν ενάντια στις εθνικές αξίες της χώρας μας. Το διοικητικό μας συμβούλιο δεν θα επιτρέψει ποτέ συμπεριφορά ενάντια στις ευαισθησίες της χώρας μας. Θα λύσουμε το συμβόλαιό του και θα χωρίσουμε μαζί του. Οι εθνικές μας αξίες προηγούνται».

Στη συνέχεια ο Γεχεζκέλ τέθηκε υπό κράτηση από την αστυνομία! Η Γενική Εισαγγελία της Αττάλειας ξεκίνησε δικαστική έρευνα εναντίον του ποδοσφαιριστή για «υποκίνηση του κοινού σε μίσος και εχθρικές πράξεις».