Τα πράσινα «κλειδιά» του ντέρμπι και η πιθανότερη ενδεκάδα

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού

i

Intime

Τα πράσινα «κλειδιά» του ντέρμπι και η πιθανότερη ενδεκάδα

Μπάμπης Τσιμπίδας 16:12 - 10.03.2024 / Ανανεώθηκε: 16:14 - 10.03.2024

Ο Φατίχ Τερίμ έχει πάρει αποφάσεις για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού εναντίον του Ολυμπιακού, με το ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων να κρίνεται σε ορισμένα κρίσιμα κομμάτια για το Τριφύλλι.

H προετοιμασία του Παναθηναϊκού για την αποψινή αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ολοκληρώθηκε το μεσημέρι με την τακτική ανάλυση από τον Φατίχ Τερίμ στους παίκτες. Ο Τούρκος προπονητής έχει καταλήξει στις αποφάσεις του για την ενδεκάδα και έχει μοιράσει εκτενείς οδηγίες. 

«Κλειδί» για τη λειτουργία του Παναθηναϊκού στο ματς, θα αποτελέσει η αριστερή πτέρυγα του. Το δίδυμο των Μλαντένοβιτς και και Μπερνάρ, που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ο Φατίχ Τερίμ έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα…

Ο Σέρβος αριστερός μπακ και ο Βραζιλιάνος μέσοεπιθετικός, είναι ποιοτικοί, μπορούν να συνεργαστούν και να προκαλέσουν ρήγματα στον Ολυμπιακό, εκμεταλλευόμενοι τα συχνά ανεβάσματα του Ροντινέι. Στον αντίποδα, ο Μλαντένοβιτς και ο Μπερνάρ είναι αδύναμοι ανασταλτικά και ευάλωτοι στις επιθέσεις των ερυθρολεύκων.

Ένα ακόμα «κλειδί» την επιτυχία στο Φάληρο, είναι η συμπεριφορά του Γιάννη Κώτσιρα. Ο δεξιός μπακ του Παναθηναϊκού, αναμένεται να έχει το δυσκολότερο έργο με την επιτήρηση του Ντάνιελ Ποντένσε. Αν ο Κώτσιρας καταφέρει να αναχαιτίσει τον Πορτογάλο εξτρέμ, ο Παναθηναϊκός θα έχει κάνει ένα καθοριστικό βήμα για να νικήσει τον Ολυμπιακό.

Sportal Sunday Live: Πράσινος θρίαμβος στο Φάληρο με ανατροπή, «αεράτη» και ξανά πρώτη η ΑΕΚ
SPORTAL ORIGINALS

22:28 - 10.03.2024

Sportal Sunday Live: Πράσινος θρίαμβος στο Φάληρο με ανατροπή, «αεράτη» και ξανά πρώτη η ΑΕΚ

Η Sportal Sunday Live μαζί σας για μια ακόμη Κυριακή, για την 1η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League. Θρίαμβος του Παναθηναϊκού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», παρέλαση της ΑΕΚ στη Λαμία, θρίλερ στο τελευταίο 20λεπτο στο ντέρμπι της Τούμπας (live ενημέρωση). Βερβελές, Τσίλης, Τσιμπίδας, Τσαλγατίδης και Σαββόπουλος στον αέρα της εκπομπής με όλο το ρεπορτάζ από τις αναμετρήσεις σε Φάληρο, Θεσσαλονίκη και «Αθανάσιος Διάκος». Παρουσιάζουν Βασίλης Μοιρώτσος και Γιώργος Περπερίδης.

Εξίσου σημαντική θα είναι η δουλειά του Γουίλιαν Αράο. Ο Βραζιλιάνος που αναμένεται να αγωνιστεί ως στόπερ και όχι στη μεσάια γραμμή, θα επιφορτιστεί με το μαρκάρισμα του φορμαρισμένου Αγίουμπ Ελ Κααμπί. Ο Ολυμπιακός παίρνει γκολ κυρίως από τον Μαροκινό στράικερ και το μπλοκάρισμά του θα είναι κρίσιμο για την εκβάση του ντέρμπι.

Μία μεγάλη φετινή αδυναμία του Παναθηναϊκού, είναι η αξιοποίηση των ευκαιριών του. Στα μεγάλα παιχνίδια, οι παίκτες του Τριφυλλιού και ειδικά οι μεσοεπιθετικοί δεν έχουν την αναγκαία αποτελεσματικότητα.

Η ΕΡΤ έβαλε τον τελικό Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών πάνω στο ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο...
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:39 - 09.03.2024

Η ΕΡΤ έβαλε τον τελικό Κυπέλλου βόλεϊ γυναικών πάνω στο ντέρμπι «αιωνίων» στο Φάληρο...

Ανεξήγητη απόφαση της ΕΡΤ για την ώρα τελικού στο Κύπελλο βόλεϊ γυναικών μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ, καθώς η ώρα έναρξης πέφτει ουσιαστικά πάνω στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την 1η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Είναι απαραίτητο για την κατάκτηση των τριών βαθμών, οι «πράσινοι» να αξιοποιήσουν τις προϋποθέσεις που θα δημιουργήσουν και να μην τις σπαταλήσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τερίμ αφιέρωσε αρκετό χρόνο στα τελειώματα στη διάρκεια αυτής της εβδομάδας…

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, ο Φατίχ Τερίμ, αφιέρωσε για δεύτερη μέρα πολλή ώρα στην τακτική. Ο 71χρονος προπονητής δούλεψε στην ανάπτυξη και στη μετάβαση στο τρανζίσιον, φανερώνοντας παράλληλα τις σκέψεις του για τους έντεκα που θα παίξουν βασικοί στο σύστημα 4-3-.3

Με απουσίες στην άμυνα ο Παναθηναϊκός - Η αποστολή για την πρεμιέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης»
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

19:06 - 09.03.2024

Με απουσίες στην άμυνα ο Παναθηναϊκός - Η αποστολή για την πρεμιέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης»

Ο Φατίχ Τερίμ γνωστοποίησε τους παίκτες που συμπεριέλαβε στην αποστολή του Παναθηναϊκού για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Δεν τα κατάφεραν Σένκεφελντ και Χουάνκαρ, εκτός πλάνων για το ματς οι Αϊτόρ και Βέρμπιτς.

Ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία, οι Γουίλιαν Αράο και Βίτορ Ούγκο θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας, ο Γιάννης Κώτσιρας θα καλύψει το δεξιό άκρο και ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς το αριστερό άκρο.

Στη μεσαία γραμμή, ο Ρούμπεν Πέρεθ θα είναι ο αμυντικός χαφ και ο Άνταμ Τσέριν ο box-to-box μέσος. Ο Τάσος Μπακασέτας θα είναι το «δεκάρι», ο Σεμπάστιαν Παλάσιος θα αγωνιστεί δεξιός εξτρέμ, ο Μπερνάρ θα έχει τον αντίστοιχο ρόλο αριστερά και ο Φώτης Ιωαννίδης θα είναι ο «φουνταριστός».