Το πλάνο της ενδεκάδας για να συνεχίσει στην Ευρώπη

Βαγιαννίδης και Αράο

i

Intime

Το πλάνο της ενδεκάδας για να συνεχίσει στην Ευρώπη

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:48 - 14.12.2023 / Ανανεώθηκε: 13:58 - 14.12.2023

Ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει στην Ευρώπη μετά την Πρωτοχρονιά μετά από 14 χρόνια και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξορκίζει τα... δύο αποτέλεσματα. Οριστικοποιεί το πλάνο για την ενδεκάδα ο Σέρβος προπονητής.

Έχουν περάσει 14 χρόνια από την προηγούμενη φορά που ο Παναθηναϊκός έπαιξε σε μία ευρωπαϊκή αναμέτρηση, με σκοπό την συνέχιση της παρουσίας του στην Ευρώπη μετά την Πρωτοχρονιά. Το ημερολόγιο έγραφε 16 Δεκεμβρίου του 2009, όταν επικράτησε 3-0 της Ντιναμό Βουκουρεστίου στο ΟΑΚΑ και προκρίθηκε στους «16» του Europa League.

Η αποψινή αναμέτρηση (19:45) του Τριφυλλιού με τη Μακάμπι Χάιφα στο «Απόστολος Νικολαΐδης», έχει τον ίδιο χαρακτήρα. Ο Παναθηναϊκός με τη συμπαράσταση 16.000 οπαδών του, χρειάζεται να μην χάσει προκειμένου να εξασφαλίσει την τρίτη θέση και να μετατεθεί στο Conference League.

Πάντως, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς τόνισε εμφατικά στη συνέντευξη Τύπου πως ο στόχος είναι η επίτευξη της νίκης και όχι η ισοπαλία. Ο Σέρβος προπονητής εξήγησε πως ο Παναθηναϊκός υποχρεούται να παίξει για να νικήσει, γιατί αν βολευτεί με την ισοπαλία ελλοχεύει ο κίνδυνος του εφησυχασμού. Κάτι που θέλει να αποφύγει ο Γιοβάνοβιτς...

Ο Γιοβάνοβιτς έχει μιλήσει με τους παίκτες του και αναγνώρισε ότι το καλεντάρι του Τριφυλλιού έχει ανατραπεί, όμως ζήτησε απ’ όλους να μείνουν προσηλωμένοι. Για τον 61χρονο τεχνικό επιβάλλεται το κλίμα στο “Γεώργιος Καλαφάτης” να μην διαταραχθεί και να μην υπάρξει αποπροσανατολισμός. 

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, ο Γιοβάνοβιτς αναμένεται να δώσει μία συνέχεια στα προηγούμενα παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Αυτό σημαίνει πως δεν θα διαφοροποιήσει πολύ τις επιλογές του σε σύγκριση με τους έντεκα που άρχισαν από την τελευταία αγωνιστική δραστηριότητα του Τριφυλλιού, το 4-0 επί του ΟΦΗ.

Το δίλημμα Μπρινιόλι ή Λοντίγκιν στην εστία μοιάζει να έχει απαντηθεί και ο Ιταλός γκολκίπερ προβάλλει ως ο επικρατέστερος για να αρχίσει βασικός. Στα μετόπισθεν, Σένκεφελντ και Γεντβάι αναμένεται να συνθέσουν το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας.

Bαγιαννίδης: «Δεν πάμε για δύο αποτελέσματα, όπως πάντα πάμε για τη νίκη»
EUROPA LEAGUE

15:56 - 13.12.2023

Bαγιαννίδης: «Δεν πάμε για δύο αποτελέσματα, όπως πάντα πάμε για τη νίκη»

Τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού εκπροσώπησε ο Γιώργος Βαγιαννίδης. Ο νεαρός Έλληνας μπακ ενόψει της κρίσιμης αναμέτρησης με τη Μακάμπι Χάιφα στη Λεωφόρο ήταν ξεκάθαρος στη συνέντευξη τύπου πως η ομάδα θα παίξει μόνο για τη νίκη και για κανένα άλλο αποτέλεσμα.

Στα άκρα, ο Βαγιαννίδης και ο Χουάνκαρ έχουν το προβάδισμα για να καλύψουν το δεξιό και το αριστερό άκρο της άμυνας, αντίστοιχα. Στη μεσαία γραμμή, ο Αράο θα διατηρηθεί στο «6» και Τσέριν θα τον πλαισιώσει ως box-to-box. Ο Μπερνάρ θα είναι ο επιτελικός χαφ, αφού μετά τον τραυματισμό του Τζούρισιτς δεν έχει ανταγωνισμό.

Η επιθετική τριάδα πολύ δύσκολα θα «σπάσει». Ο Παλάσιος θα παίξει δεξιός εξτρέμ, ο Αϊτόρ αριστερός εξτρέμ και ο Ιωαννίδης θα είναι ο «φουνταριστός».