Ο Γιοβάνοβιτς ψάχνει το φάρμακο για την αμυντική πληγή του Παναθηναϊκού

Ο Γιοβάνοβιτς ψάχνει το φάρμακο για την αμυντική πληγή του Παναθηναϊκού

Γιώργος Σακελλαρίου 09:23 - 16.12.2023 / Ανανεώθηκε: 09:25 - 16.12.2023

Ο Παναθηναϊκός σε 16 σημαντικά ματς κράτησε το μηδέν μόνο σε τρία.

Η απογοήτευση στον Παναθηναϊκό είναι διάχυτη μετά την ήττα από τη Μακάμπι Χάιφα.

Το «τριφύλλι» ήθελε δύο αποτελέσματα, αλλά ηττήθηκε από τους Ισραηλινούς με 2-1 κι έτσι δεν συνεχίζει στην Ευρώπη. Ασφαλώς η ήττα είναι αποτυχία, από τη στιγμή που οι «πράσινοι» εντός έδρας δεν κατάφεραν με μία ομάδα στα μέτρα τους και με πολλά προβλήματα απουσιών, μετά και τον πόλεμο ειδικά, να πάρουν έστω τον βαθμό.

Συνολικά, πάντως, ο Παναθηναϊκός έπειτα από απουσία ετών σε υψηλό επίπεδο στην Ευρώπη, στάθηκε ανταγωνιστικός σχεδόν σε όλα τα ματς. Μην ξεχνάμε ότι έφτασε μία ανάσα από το να μπει και μάλιστα από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών, στους ομίλους του Champions League.

Σε κάθε περίπτωση, οι παίκτες του του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κέρδισαν εμπειρίες, ειδικά οι πιο νέοι. Αλλά κι από τους πιο έμπειρους, πολλοί δεν είχαν γράψει στο κοντέρ αρκετά ευρωπαϊκά ματς. Το «τριφύλλι» παρουσίασε σε αρκετά παιχνίδια ένα επιθετικό πρόσωπο, επιχείρησε να παίξει ποδόσφαιρο κι όχι «κλεφτοπόλεμο», ωστόσο, είχε κι αρνητικό αντίκτυπο στο αμυντικό κομμάτι.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε φέτος 16 σημαντικά ματς σ’ Ελλάδα κι Ευρώπη και δέχθηκε γκολ στα 13 εξ αυτών. Μία δεδομένα αρνητική επίδοση. Ο Σέρβος τεχνικός, άλλωστε, μετά τον αγώνα με τη Χάιφα τόνισε ότι οι «πράσινοι» δέχθηκαν αρκετά γκολ για μία ομάδα που θέλει να διεκδικήσει πρόκριση.

Στα 16 παιχνίδια, ο Παναθηναϊκός κράτησε το μηδέν στα δύο πρώτα στους ομίλους του Europa League με Βιγιαρεάλ, Μακάμπι Χάιφα και στην εντός έδρας νίκη με τη Μαρσέιγ στη Λεωφόρο. Σε όλα τα υπόλοιπα δέχθηκε γκολ.

Είδε την εστία του να παραβιάζεται 25 φορές στα υπόλοιπα 13 ματς. Σχεδόν δύο γκολ μέσο όρο παθητικό, ανά αγώνα. Γι’ αυτή την πληγή ο Γιοβάνοβιτς ψάχνει φάρμακο. Στο πρώτο μισό του νέου έτους δεν θα υπάρχει Ευρώπη, αλλά η χρονιά θα ξεκινήσει με δύο ντέρμπι στο Κύπελλο κόντρα στον Ολυμπιακό κι αν περάσει και δεν υπάρξει έκπληξη στην πορεία για τον τελικό θα συναντήσει και τον ΠΑΟΚ.

Στο πρωτάθλημα έχει να δώσει ακόμα τέσσερα ματς στην κανονική διάρκεια, δύο εντός με τον Άρη και τους Πειραιώτες και δύο εκτός με τους «Δικεφάλους», πριν φυσικά τη μάχη των playoffs, όπου εκεί θα δώσει λογικά οκτώ ντέρμπι. 

Σημαντικό ρόλο στην αρνητική αμυντική επίδοση των «πρασίνων» σαφώς κι έχουν παίξει η απουσία του Μάγκνουσον, αλλά ο Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του έμαθαν νωρίς να ζουν μ' αυτή, ενώ ελάχιστα λόγω τραυματισμού έχει παίξει ο Πάλμερ-Μπράουν. Το πρόβλημα βέβαια είναι συνολικό κι όχι μόνο της αμυντικής γραμμής. Κάποια ατομικά λάθη επίσης έχουν πληγώσει την ομάδα, η οποία όμως ανασταλτικά δεν εμπνέει σιγουριά, όπως την περασμένη σεζόν. Γι' αυτό και ο Σέρβος αναζητεί λύσεις, που φυσικά θα πρέπει να βρεθούν άμεσα, διότι στο εξής εντός συνόρων κάθε λάθος θα στοιχίζει περισσότερο απ' ό,τι στον πρώτο γύρο.  

Αναλυτικά τα αποτελέσματα του «τριφυλλιού» στα πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια:

Όμιλοι Europa League

Παναθηναϊκός-Βιγιαρεάλ 2-0

Μακάμπι Χάιφα-Παναθηναϊκός 0-0

Παναθηναϊκός-Ρεν 1-2

Ρεν-Παναθηναϊκός 3-1

Βιγιαρεάλ-Παναθηναϊκός 3-2

Παναθηναϊκός-Μακάμπι Χάιφα 1-2

Προκριματικά Champions League

Ντνίπρο-Παναθηναϊκός 1-3

Παναθηναϊκός-Ντνίπρο 2-2

Παναθηναϊκός-Μαρσέιγ 1-0

Μαρσέιγ-Παναθηναϊκός 2-1

Μπράγκα-Παναθηναϊκός 2-1

Παναθηναϊκός-Μπράγκα 0-1

Πρωτάθλημα

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-2

Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 2-2

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-1*

Άρης-Παναθηναϊκός 2-0

*Στο ματς του Φαλήρου οι «πράσινοι» δέχθηκαν ένα γκολ, αλλά λόγω του τραυματισμού του Χουάνκαρ από ρίψη κροτίδας, πήραν το παιχνίδι στο δικαστήριο με 3-0.