Βραζιλιάνικο δίδυμο στην άμυνα και φρέσκο «αίμα» στην επίθεση

Βίτορ Ούγκο

i

Intime

Βραζιλιάνικο δίδυμο στην άμυνα και φρέσκο «αίμα» στην επίθεση

Μπάμπης Τσιμπίδας 13:47 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 13:58 - 28.04.2024

Ο Φατίχ Τερίμ θα προβεί σε αναγκαστικές αλλαγές στην ενδεκάδα του Παναθηναϊκού για το παιχνίδι με τον Άρη, ενώ ο Τούρκος προπονητής αναμένεται να φρεσκάρει και την επίθεση.

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται απόψε (20:30) τον Άρη στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και η νίκη είναι το μόνο αποδεκτό αποτέλεσμα. Τον προφανή λόγο τον εξήγησαν ο Φατίχ Τερίμ και ο Φώτης Ιωαννίδης: πρέπει να εξαντληθούν οι λίγες πιθανότητες για την κατάκτηση του τίτλου.

Η αφανής αιτία σχετίζεται με τη διασφάλιση της ευρωπαϊκής συμμετοχής την επόμενη σεζόν. Επειδή οι διαφορές των ομάδων στην τετράδα είναι μικρές, το Τριφύλλι δεν πρέπει να κινδυνεύσει να βρεθεί στην τέταρτη θέση που η συμμετοχή στο Conference League δεν είναι σίγουρη.

Η προετοιμασία του Φατίχ Τερίμ για το αποψινό παιχνίδι ήταν σύντομη και δύσκολη. Κυρίως, επειδη η ήττα από την ΑΕΚ πλήγωσε σοβαρά την αυτοπεποίθηση των παικτών του Παναθηναϊκού. Με τον Τούρκο και τους συνεργάτες του να προσπαθούν να ανασυντάξουν το γκρουπ τους.

Επίσης, ο «αυτοκράτορας» διαχειρίζεται σημαντικά προβλήματα. Οι δύο βασικοί στόπερ, ο Τιν Γεντβάι και ο Σαμέτ Ακαϊντίν, είναι τιμωρημένοι και δεν θα παίξουν. Δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Μπερνάρ, τον οποίο ο Τερίμ προφύλαξε για να μην υποστεί μυϊκό τραυματισμό. Τέλος, ο Τερίμ έκρινε ανέτοιμο τον Σένκεφελντ, ενώ απέκλεισε και τον Αϊτόρ, τον οποίο κατέστησε σαφές ότι δεν υπολογίζεται. 

Σε ότι αφορά την ενδεκάδα, ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόβσκι αναμένεται να υπερασπιστεί την εστία του Τριφυλλιού, στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν οι Γουίλιαν Αράο και Βίτορ Ούγκο και στα άκρα, ο Γιώργος Βαγιαννίδης θα καλύψει το δεξιό και ο Φίλιπ Μλαντένοβιτς το αριστερό. 

Στη μεσαία γραμμή, ο Άνταμ Τσέριν πιθανότατα θα έχει παρτενέρ τον Ζέκα και όχι τον Ρούμπεν Πέρεθ, ενώ ο Τάσος Μπακασέτας θα είναι ο επιτελικός μέσος. Οι Ντάνιελ Μαντσίνι και Μπέντζαμιν Βέρμπιτς έχουν τον πρώτο λόγο για να αρχίσουν ως εξτρέμ και αμετακίνητος είναι ο Ιωαννίδης στην κορυφή της επίθεσης.

Πάντως, στη σκέψη του Τερίμ για βασικός είναι ο Φίλιπ Τζούρισιτς, αν και ο Σέρβος παραμένει παραγκωνισμένος. Οι Δημήτρης Λημνιός και Σεμπάστιαν Παλάσιος δεν είχαν καλή απόδοση εναντίον της ΑΕΚ και δύσκολα ο Τερίμ θα τους εμπιστευτεί ξανά στην ενδεκάδα τόσο σύντομα.