Στη Θεσσαλονίκη ξανά, για ένα ακόμη πρωτάθλημα η ΑΕΚ!
i

© Intime

Στη Θεσσαλονίκη ξανά, για ένα ακόμη πρωτάθλημα η ΑΕΚ!

Βασίλης Πολυχρονόπουλος 15:33 - 28.04.2024 / Ανανεώθηκε: 17:47 - 13.05.2024

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος η ΑΕΚ έχει την ευκαιρία να «κλειδώσει» τον τίτλο του πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη, που της... πηγαίνει πολύ.

Η ΑΕΚ φιλοξενείται από τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής (28/04, 19:30) για το μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής των playoffs της Stoiximan Super League. Οι δύο Δικέφαλοι θα «κονταροχτυπηθούν» στη Θεσσαλονίκη, με τους «κιτρινόμαυρους» να έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Τη νίκη, που θα τους δώσει ουσιαστικά το 14ο πρωτάθλημα στην ιστορία τους.

Η ΑΕΚ πανηγύρισε μία μεγάλη νίκη (3-0) επί του Παναθηναϊκού στην «OPAP Arena» πριν τέσσερις μέρες και έγινε το ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Ωστόσο, δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα χρειάζεται πέντε βαθμούς στα επόμενα τρία ματς, έτσι ώστε να φτάσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και να μην την «απειλήσει», ούτε ένα ενδεχόμενο 3/3 των «πράσινων» ή μία ολική επιστροφή του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού.

«Ρυθμιστής» ο Πινέδα, ανοιχτά όλα για την επιθετική γραμμή της ΑΕΚ
STOIXIMAN SUPER LEAGUE

12:56 - 28.04.2024

«Ρυθμιστής» ο Πινέδα, ανοιχτά όλα για την επιθετική γραμμή της ΑΕΚ

Στο αποψινό ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για ένα ακόμα παιχνίδι, ο ρόλος του Πινέδα θα κρίνει τον σχηματισμό και την ενδεκάδα της ΑΕΚ, ενώ για τις επιλογές του Αλμέιδα στην επίθεση είναι όλα ανοιχτά

Σε περίπτωση λοιπόν που η ΑΕΚ επικρατήσει του ΠΑΟΚ απόψε θα έχει πάρει και το πρωτάθλημα, καθώς στα επόμενα δύο ματς με Ολυμπιακό (εκτός) και Λαμία (εντός) το ενδεχόμενο να συγκεντρώσει μόνο έναν βαθμό ή κανέναν μοιάζει περισσότερο με σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Για τους «κιτρινόμαυρους» λοιπόν αυτό το παχνίδι είναι ο... τελικός των τελικών.

Στην... αγαπημένη της πόλη

Αυτή την -τεράστιας σημασίας- αναμέτρηση η ΑΕΚ δεν θα τη δώσει στο σπίτι της, όπως θα ήθελε ιδανικά. Θα τη δώσει περίπου 500 χιλιόμετρα μακριά από αυτό. Από τη μία αυτό σίγουρα κάνει το έργο της ακόμα πιο δύσκολο, από την άλλη όμως η προϊστορία της Ένωσης -ειδικά η πρόσφατη- στη Θεσσαλονίκη είναι κάτι παραπάνω από καλή. Ειδικά όταν πρόκειται για... τελικούς.

Χαρακτηριστικό είναι πως και τα δύο τελευταία πρωταθλήματα που έχουν κατακτήσει οι «κιτρινόμαυροι» τα έχουν σφραγίσει στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά το περσινό, που νίκησαν τον Άρη (2-1) με ανατροπή στο «Κλ. Βικελίδης» στην προτελευταία αγωνιστική και σκαρφάλωσαν στην κορυφή, ενώ και αυτό του 2018 στο επεισοδιακό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Μάλιστα, η ΑΕΚ στη συμπρωτεύουσα και συγκεκριμένα στο γήπεδο της Τούμπας έχει κάνει μέχρι και φιέστα. Το 1992, όταν μετά το ισόπαλο ντέρμπι οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν τον γύρο του θριάμβου, πανηγυρίζοντας τον τίτλο που είχε κατακτηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα. Σε περίπτωση που καταφέρουν το «διπλό» το βράδυ της Κυριακής (28/04) θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν κάτι αντίστοιχο...