Ο... βιονικός Ντεσπόντοφ και ο «killer» Πόνσε: Τα «όπλα» του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ
i

©intime

Ο... βιονικός Ντεσπόντοφ και ο «killer» Πόνσε: Τα «όπλα» του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ

Δημήτρης Χούπης 13:40 - 11.02.2024 / Ανανεώθηκε: 13:53 - 11.02.2024

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έρχονται αντιμέτωποι στην Τούμπα, με τους δύο προπονητές να δίνουν βάση στην επιθετική γραμμή των αντιπάλων ομάδων, οι οποίες... πετάνε φωτιές τη φετινή σεζόν.

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τούμπα στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Στόχος και των δύο ομάδων είναι η νίκη, αφού πρόκειται για ντέρμπι κορυφής. Σε περίπτωση που η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικρατήσει τότε θα αυξήσει τη διαφορά από τη δεύτερη Ένωση στους πέντε βαθμούς. Από την άλλη αν η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα φύγει με το «διπλό», τότε εκείνη θα περάσει μπροστά για έναν πόντο. 

Το παιχνίδι αναμένεται να είναι αρκετά ενδιαφέρον γιατί πρόκειται για δυο ομάδες με αρκετό επιθετικό ταλέντο. Ενώ αμφότερες, στο κόντρα παιχνίδι... δεν πιάνονται. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου βλέπει φέτος ότι ο Τόμας Μουργκ έχει γίνει άλλος παίκτης, ο οποίος πλέον σκοράρει με μεγαλύτερη ευκολία απ' ότι τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ο Κίριλ Ντεσπόντοφ στα τελευταία παιχνίδια «πετάει» φωτιές. 

Ο Βούλγαρος μέσος τη φετινή σεζόν μετράει έντεκα γκολ και εννέα ασίστ, δείχνοντας την ποιότητά του τόσο στο σκοράρισμα όσο  και στη δημιουργία. Στους τελευταίους τρεις αγώνες μάλιστα έχει τέσσερα γκολ, τα δύο εκ των οποίων ήταν κόντρα στον Παναθηναϊκό. 

Εκτός του Ντεσπόντοφ, ο ΠΑΟΚ έχει μια πεντάδα παικτών οι οποίοι αποτελούν τα «όπλα» της ομάδας. Μουργκ, Κωνσταντέλιας, Οζντόεφ και Τόμας μετράνε 29 γκολ, ενώ επιθετικά βοηθάει και ο Τάισον, ο οποίος περνάει τη δεύτερη νιότη του στη Θεσσαλονίκη, έχοντας εννέα ασίστ στο πρωτάθλημα. 

Από την άλλη ο Εζεκίλ Πόνσε στους τελευταίος αγώνες έδειξε γιατί τον προτίμησε το καλοκαίρι ο Ματίας Αλμέιδα. Ο Αργεντινός φορ έχει εφτά γκολ, αφού σκόραρε τρία με τον Ατρόμητο και από δύο με ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης. Σημείο αναφοράς είναι προφανώς και ο Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος στα τελευταία έξι ματς στο πρωτάθλημα μετράει οχτώ γκολ.

Σίγουρα η αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ μπορεί έχει πολλά γκολ, αν αναλογιστεί κανείς την ευκολία των δύο ομάδων να σκοράρουν, αλλά εφόσον πρόκειται για ντέρμπι, οι άμυνες θα είναι πιο «σφιχτές».