Για να «κλειδώσει» την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Γιάννης Κωνσταντέλιας

i

Γιάννης Κωνσταντέλιας/©Intime

Για να «κλειδώσει» την πρόκριση ο ΠΑΟΚ

Ελένη Ανδρικοπούλου 09:39 - 09.11.2023 / Ανανεώθηκε: 17:04 - 09.11.2023

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Αμπερντίν στην Τούμπα το βράδυ της Πέμπτης (9/11,19:45) στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa Conference League.

Ο ΠΑΟΚ αφήνει πίσω του την τεράστια νίκη που σημείωσε κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» την περασμένη Κυριακή και στρέφει την προσοχή του στο ματς με την Αμπερντίν (9/11,19:45, Cosmote Sport 3) στην Τούμπα στο πλαίσιο της τέταρτης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Europa Conference League.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» θέλει τη νίκη αφενός για να κλειδώσει την πρόκριση στην επόμενη φάση, αφετέρου για να διατηρήσει τις πιθανότητες του για την πρωτιά του ομίλου, η οποία δίνει την απευθείας πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ μετά την νίκη με μυθική ανατροπή στη Σκωτία πριν από δύο βδομάδες έφθασε τους εννέα πόντους και είναι στην κορυφή του ομίλου, ενώ η Άιντραχτ Φρανκφούρτης ακολουθεί στη δεύτερη θέση με έξι βαθμούς, με τις Αμπερντίν και Ελσίνκι να μετρούν ένα πόντο. Αυτό σημαίνει ότι οι «ασπρόμαυροι» με νίκη απόψε το βράδυ θα κλειδώσουν την πρόκριση στην επόμενη φάση, ενώ υπερτερούν στην ισοβαθμία με τους «αετούς» καθώς είχαν αναδειχθεί νικητές στο μεταξύ τους ματς. 

Από την άλλη, η Αμπερντίν, προέρχεται από δυο συνεχόμενες νίκες στις εγχώριες υποχρεώσεις της, αφού επικράτησε με 4-2 της Μάδεργουελ στο πρωτάθλημα, ενώ με 1-0 και «χρυσό» σκόρερ τον Μιόφσκι πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του League Cup Σκωτίας.

Πιθανές ενδεκάδες: 

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι - Βιεϊρίνια, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες - Τσιγγάρας, Σβαμπ - Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον - Τόμας

Αμπερντίν (Μπάρι Ρόμπσον): Ρος - Ντέβλιν, Γκάρτενμαν, Ρούμπεζιτς, Γένσεν, Μακένζι - Πολβάρα, Σάινι, Μπάρον, Μακγκράθ - Μιόφσκι 

Διαιτητής: Γιουτζίν Τζάγια (Αλβανία) 

Βοηθοί: Ντογιάντο Μιφτάρι (Αλβανία), Ρέντι Άβντο (Αλβανία) 

4ος: Ολσιόν Ιζειράι (Αλβανία) 

VAR: Ντανιέλε Κίφι (Ιταλία), Μάρκο Σέρα (Ιταλία)