Η ανίκητη τριάδα των Κοτάρσκι, Ίνγκασον και Κουλιεράκη που μηδένισε τις επιθέσεις των «πέντε» στα playoffs

Ίνγκασον

i

© Intime

Η ανίκητη τριάδα των Κοτάρσκι, Ίνγκασον και Κουλιεράκη που μηδένισε τις επιθέσεις των «πέντε» στα playoffs

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 22:02 - 17.03.2023 / Ανανεώθηκε: 22:02 - 17.03.2023

Ο Κοτάρσκι, το αμυντικό δίδυμο Κουλιεράκη - Ίνγκασον, το αήττητο σερί στα ντέρμπι και το μηδέν παθητικό του ΠΑΟΚ στον δεύτερο γύρο απέναντι στους πέντε των playoffs…

Στον δεύτερο γύρο, ένα από τα μεγάλα όπλα του ΠΑΟΚ ήταν η αμυντική λειτουργία κυρίως στις μεγάλες αναμετρήσεις. Η σταθερότητα του Κοτάρσκι καθ΄ όλη τη διάρκεια της σεζόν και οι εμφανίσεις των Κουλιεράκη και Ίνγκασον, χάρισαν κάποιες νίκες στην ομάδα και την βοήθησαν να παραμείνει ζωντανή στο κυνήγι του τίτλου, έστω κι από την τέταρτη θέση.

Ένας από τους λόγους που ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει χτίσει το αήττητο σερί από τα τέλη Οκτώβρη, οφείλεται στη βελτίωση του αμυντικού κομματιού. Με όπλο τη συνοχή στο ανασταλτικό κομμάτι, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ολοκλήρωσε τον δεύτερο γύρο αήττητη και χωρίς να δεχτεί ούτε ένα γκολ στις αναμετρήσεις με τις ομάδες των φετινών play offs. Συγκεκριμένα, απέναντι σε Άρη, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Βόλο, οι «Θεσσαλονικείς» πέτυχαν τέσσερις νίκες και μία «λευκή» ισοπαλία.

Τα Clean Sheet κόντρα στις ομάδες των Play Offs:

ΠΑΟΚ – Άρης 1-0

Στις 4/1, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Άρη στην Τούμπα για την 16η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0 χάρη στο όμορφο γκολ του Ίνγκασον και έσπασαν το αρνητικό σερί απέναντι στον συμπολίτη.

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 0-3

Στις 22/1, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου ταξίδεψε στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό, σε μία τριλογία κόντρα στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για πρωτάθλημα και κύπελλο. Στην αναμέτρηση για τη Super League, ο ΠΑΟΚ «απέδρασε» από τη Λεωφόρο (0-3), παρέμεινε ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και κράτησε το μηδέν πίσω σε ακόμη ένα μεγάλο ματς.

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-0

Στις 5/2, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό για το μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League. Οι «ασπρόμαυροι» κυριάρχησαν στην αναμέτρηση και σπατάλησαν αρκετές ευκαιρίες, όμως βρήκαν απέναντί τους το «τείχος» του Πασχαλάκη. Η ομάδα του Μίτσελ απέσπασε τη «λευκή» ισοπαλία και πήρε έναν πολύτιμο βαθμό ενόψει της συνέχειας.

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-0

Στις 19/2, ο «Δικέφαλος του Βορρά» πήρε ακόμη μία νίκη σε ντέρμπι, καθώς επικράτησε της ΑΕΚ με 2-0 χάρη στο γκολ του Νάρεϊ (το οποίο έγινε viral λόγω της απίθανης ασίστ του Κωνσταντέλια) και του Κουλιεράκη. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο ΠΑΟΚ ήταν αποτελεσματικός και με όπλο τις εξαιρετικές εμφανίσεις των Κοτάρσκι, Κουλιεράκη και Ίνγκασον, πραγματοποίησε ακόμη ένα Clean Sheet.

Βόλος – ΠΑΟΚ 0-1

Στις 12/3, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στον Βόλο για να αντιμετωπίσει τους «Θεσσαλούς» στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. Οι φιλοξενούμενοι πήραν τη νίκη (0-1) με γκολ του Μπράντον Τόμας και είναι έτοιμοι να μπουν στο μίνι πρωτάθλημα των play offs με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία, καθώς ολοκλήρωσαν τον δεύτερο γύρο δίχως ήττα.

Τη φετινή σεζόν, η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου είναι η μοναδική η οποία έχει νικήσει έστω κι από μία φορά τους πέντε αντιπάλους, που θα συναντήσει στη διαδικασία των play offs. Το συγκεκριμένο αξιοσημείωτο στατιστικό υποδεικνύει την εξαιρετική εικόνα του «Δικεφάλου» στις μεγάλες αναμετρήσεις, με τον Ρουμάνο τεχνικό να περνάει τη σωστή νοοτροπία στους νεαρούς ποδοσφαιριστές για τη σημασία ενός ντέρμπι.

Οι επιδόσεις του Ίνγκι Ίνγκασον και του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ανασταλτική σταθερότητα και στα ματς που ολοκληρώθηκαν με μηδέν παθητικό. Ο Ισλανδός στόπερ έως τώρα μετράει 29 συμμετοχές κι έχει πετύχει δύο γκολ σε 2.610 αγωνιστικά λεπτά, ενώ ο 19χρονος αμυντικός έχει πραγματοποιήσει 24 εμφανίσεις με απολογισμό δύο γκολ και μία ασίστ σε 2.039 λεπτά.