Η εμφάνιση του Κωνσταντέλια κόντρα στην ΑΕΚ και η συμβολή του στα φετινά  ντέρμπι
i

Κωνσταντέλιας/©Intime

Η εμφάνιση του Κωνσταντέλια κόντρα στην ΑΕΚ και η συμβολή του στα φετινά ντέρμπι

Sportal newsroom 14:30 - 20.02.2023 / Ανανεώθηκε: 14:32 - 20.02.2023

Με την τρομερή ασίστ κόντρα στην ΑΕΚ, ο Κωνσταντέλιας πρόσθεσε ακόμη μία τέλεια εμφάνιση σε ντέρμπι στο βιογραφικό του.

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας είναι το όνομα που συζητιέται σε όλη την Ελλάδα από την Κυριακή το βράδυ, χάρη στην μαγική ασίστ που έδωσε στον Νάρεϊ στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου είναι από τους πιο κομβικούς τη φετινή σεζόν και η συμβολή του στα ντέρμπι είναι άμεσα συνδεδεμένη με τις καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου τους τελευταίους μήνες.

Το ντεμπούτο στην βασική εντεκάδα την φετινή χρονιά, ο Κωνσταντέλιας το πραγματοποίησε στις 30/10 και συγκεκριμένα στο εκτός έδρας ντέρμπι του ΠΑΟΚ κόντρα στην ΑΕΚ στο OPAP ARENA. Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο νεαρός μεσοεπιθετικός των ασπρόμαυρων αγωνίστηκε για 79΄ λεπτά, πραγματοποιώντας μία μεστή εμφάνιση παρά την ήττα με 2-0.

Το επόμενο ντέρμπι στο οποίο αγωνίστηκε ο 20χρονος Βολιώτης και πάλι βασικός, ήταν στις 4/1 στο παιχνίδι απέναντι στον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας. Σε εκείνο το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, ο Κωνσταντέλιας αγωνίστηκε για 82΄ λεπτά, βοηθώντας την ομάδα να πάρει τη νίκη με 1-0, πραγματοποιώντας μάλιστα κάποιες φανταστικές ατομικές ενέργειες.

Το επόμενο «σόου» του ταλαντούχου νεαρού, πραγματοποιήθηκε στην τριλογία των αγώνων κόντρα στον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα και την προημιτελική φάση του Κυπέλλου. Στο πρώτο ματς από τα τρία στην σειρά, στις 18/1 στο γήπεδο της Τούμπας για τον θεσμό του Κυπέλλου, ο Γιάννης Κωνσταντέλιας πήρε φανέλα βασικού και αγωνίστηκε για 84΄ λεπτά στη νίκη του Δικεφάλου με 2-0.

 Τέσσερις μέρες αργότερα, ο ΠΑΟΚ ταξίδεψε στην Λεωφόρο για να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε ένα ματς όπου ο Δικέφαλος πήρε την μεγάλη νίκη με 0-3, πραγματοποιώντας την τέλεια εμφάνιση. Σε αυτήν την αναμέτρηση, ο Κωνσταντέλιας πραγματοποίησε την καλύτερή του εμφάνιση μέχρι σήμερα, καθώς πέτυχε το πρώτο του γκολ με τα ασπρόμαυρα και μοίρασε και μία πολύ όμορφη ασίστ για το δεύτερο γκολ. Στη ρεβάνς της Λεωφόρου για το Κύπελλο, ο νεαρός μεσοεπιθετικός αγωνίστηκε για 88΄ λεπτά χωρίς να πετύχει κάποιο γκολ ή ασίστ.

Κόντρα στον Ολυμπιακό

Στις 5/2, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε τον Ολυμπιακό για την 21η αγωνιστική σε ένα ντέρμπι με πολύ έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον. Στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, ο Κωνσταντέλιας αγωνίστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι, όμως μπροστά του βρήκε το τείχος του Πασχαλάκη με αποτέλεσμα η ομάδα του να μείνει στην λευκή ισοπαλία.

Στο τελευταίο ντέρμπι και το πιο πρόσφατο, αυτό κόντρα στην ΑΕΚ, ο «Ντέλιας» πραγματοποίησε μία ονειρική ασίστ όντας πεσμένος στο έδαφος, θυμίζοντας μία μαγική ενέργεια του Ντιέγκο Μαραντόνα στο παρελθόν. Ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη κόντρα στην ΑΕΚ με 2-0, με τον μικρό ο οποίος αγωνίστηκε σε όλο το παιχνιδι να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς.