«Αστακός» η Τούμπα για το ματς με την Μπριζ - Περισσότεροι από 500 αστυνομικοί βρίσκονται σε... επιφυλακή

Τούμπα

i

©Intime

«Αστακός» η Τούμπα για το ματς με την Μπριζ - Περισσότεροι από 500 αστυνομικοί βρίσκονται σε... επιφυλακή

Γιώργος Ραφαήλ Γκόγκος 12:00 - 18.04.2024 / Ανανεώθηκε: 12:01 - 18.04.2024

Σε ρυθμούς Μπριζ κινείται από νωρίς η Τούμπα, με τα μέτρα να είναι δρακόντεια...

Η ρεβάνς της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της Μπριζ για τα προημιτελικά του Conference League και με φόντο τους «4» της διοργάνωσης, βρίσκεται στο επίκεντρο της αθλητικής επικαιρότητας.

Στο πρώτο ματς του «Γιαν Μπρένιτελ», ο Δικέφαλος γνώρισε την ήττα (1-0) και πλέον καλείται να κάνει ακόμη μία μεγάλη ανατροπή, με μοναδικό στόχο να δώσει συνέχεια στην ευρωπαϊκή του πορεία.

Στο πλαίσιο του επαναληπτικού και με αφορμή την αστυνομική βία και τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν στην πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και την αστυνομία, ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στα μέτρα που έχουν τεθεί, τα οποία είναι δρακόντεια.

Τι θα κάνουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια; (poll)
CONFERENCE LEAGUE

21:24 - 17.04.2024

Τι θα κάνουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια; (poll)

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ καλούνται να πάρουν την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa Conference League, αντιμετωπίζοντας τις Φενέρμπαχτσε και Κλαμπ Μπριζ αντίστοιχα. Τι πιστεύετε ότι θα συμβεί στις δύο αναμετρήσεις;

Αξίζει να σημειωθεί πως πάνω από 1.000 οπαδοί της Μπριζ θα δώσουν το «παρών» στη Θύρα 8 της Τούμπας, με αποτέλεσμα οι αρχές να βρίσκονται σε... επιφυλακή.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη για τα μέτρα ασφαλείας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ευάγγελος Μουρτζίνος, ανέφερε πως περίπου 500 αστυνομικοί θα επιτηρούν πέριξ του γηπέδου και της ευρύτερης περιοχής, ενώ έντονη αστυνομική παρουσία υπάρχει και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με βασικά σημεία τα Λαδάδικα και την Αριστοτέλους.

ΠΑΟΚ: «Οι Βέλγοι οπαδοί δε φταίνε σε τίποτα, προστατεύστε την ομάδα και την Τούμπα για να ταξιδεύουμε παντού»

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με ανακοίνωσή της θέλησε να στείλει το δικό της μήνυμα σε όλους όσους θα βρεθούν στην Τούμπα, αλλά και σε αυτούς που γενικότερα θα συναντήσουν Βέλγους στην πόλη, χτυπώντας μάλιστα το… καμπανάκι.

«Η απαράδεκτη συμπεριφορά της Βελγικής Αστυνομίας σε βάρος των Ελλήνων εκδρομέων που καταγγέλθηκε και ερευνάται ήδη αρμοδίως, δεν βρήκε ποτέ και σε κανένα σημείο συμπαράσταση της τοπικής κοινότητας. Οι φίλαθλοι της Club Brugge δεν προκάλεσαν καθ´ οποιονδήποτε τρόπο, ούτε επιτέθηκαν σε εκδρομείς φιλάθλους του ΠΑΟΚ. Για το λόγο αυτό πρέπει να κάνουμε σαφές ότι οι φιλοξενούμενοι είναι ευπρόσδεκτοι τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στο γήπεδο της Τούμπας, η οποία έχει τα τελευταία χρόνια χτίσει μια μοναδική κουλτούρα φιλοξενίας.

Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα γιορτή του ποδοσφαίρου, έναν αγώνα που θα αποτελέσει κορυφαία στιγμή της ευρωπαϊκής ιστορίας του ΠΑΟΚ, έναν αγώνα που πρέπει να χαρούν τόσο οι φίλαθλοι των δύο ομάδων που θα έχουν την τύχη να είναι στο γήπεδο όσο και τα εκατομμύρια των φιλάθλων που θα τον παρακολουθήσουν τηλεοπτικά σε όλη την Ευρώπη.

Ας προστατεύσουμε λοιπόν το χαρακτήρα αυτό του αγώνα της Πέμπτης, χωρίς αντιπαραθέσεις με τους Βέλγους φιλάθλους, χωρίς ακρότητες που θα θέσουν σε κίνδυνο την παρουσία των φιλάθλων μας στους επόμενους ευρωπαϊκούς μας αγώνες. Ακριβώς γιατί θέλουμε και εμείς να ταξιδεύουμε παντού! Ας το διατηρήσουμε αυτό το δικαίωμα, γιατί τα καλύτερα είναι μπροστά μας!».