Στη λίστα του ΠΑΟΚ ο Μπαγέ Ντιανέ

Μπαγέ Ντιανέ

i

Photo by Elif Ozturk Ozgoncu/Getty Images/ideal images

Στη λίστα του ΠΑΟΚ ο Μπαγέ Ντιανέ

Μάνος Τσαλγατίδης 15:07 - 14.06.2023 / Ανανεώθηκε: 15:40 - 14.06.2023

Ο ΠΑΟΚ εξετάζει την περίπτωση του Μπαγέ Ντιανέ για τη θέση του φορ, χωρίς ωστόσο να αποτελεί προτεραιότητα.

Στην αναζήτηση για τη θέση του επιθετικού βρίσκεται ο ΠΑΟΚ κι ένας από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στη λίστα είναι ο Μπαγέ Ντιανέ. Μπορεί για την ώρα ο Σενεγαλέζος επιθετικός να μην αποτελεί προτεραιότητα, ωστόσο η περίπτωσή του εξετάζεται. Με την αποχώρηση του Νέλσον Ολιβέιρα από την ομάδα, ο «Δικέφαλος» είναι αναγκασμένος να τον αντικαταστήσει με έναν ποιοτικό ποδοσφαιριστή, ο οποίος θα πάρει φανέλα βασικού από την πρώτη στιγμή.

Μετά την απόφαση για την παραμονή του Μπράντον Τόμας, ο οποίος θα αποτελέσει τη δεύτερη λύση, άπαντες στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο στρέφονται στην ενίσχυση της επίθεσης. Οι Θεσσαλονικείς έχουν καταρτίσει τη λίστα των υποψηφίων για την κάλυψη της συγκεκριμένης, ζωτικής θέσης, και ένα από τα ονόματα που βρίσκονται σε αυτή, είναι του Μπαγέ Ντιανέ.

Την περασμένη σεζόν, ο 31χρονος φορ μέτρησε 25 γκολ σε 35 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με τη φανέλα της Καραγκιουμριούκ. Τη δεδομένη χρονική στιγμή η συγκεκριμένη περίπτωση ποδοσφαιριστή δεν αποτελεί προτεραιότητα για τους ανθρώπους του «Δικεφάλου», ωστόσο βρίσκεται στη λίστα με τους υποψήφιους.

Σε ότι αφορά την ταυτότητα του Ντιανέ, ο υψηλόσωμος επιθετικός είναι έντεκα φορές διεθνής με την Εθνική Σενεγάλης και ξεκίνησε την καριέρα του από την ιταλική Μπρα τη σεζόν 2012-13. Τις επόμενες δύο χρονιές αγωνίστηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Γιουβέντους σε Αζαξιό, Λιρς, Αλ Σαμπάμπ και Βέστερλο.

Τη σεζόν 2015-16, ήρθε ο δανεισμός στην ουγγρική Ουίπεστ, ενώ την επόμενη χρονιά ακολούθησε η πρόκληση της Tianjin Jinmen Tiger FC στην Κίνα. Από το 2019 έως το 2022, ο Αφρικανός φορ άνηκε στην Γαλατάσαραϊ, ενώ παραχωρήθηκε ως δανεικός και στην Γουέστ Μπρομ. Το περσινό καλοκαίρι ήρθε η μεταγραφή στην Καραγκιουμριούκ, από την οποία έμεινε ελεύθερος.

Αξίζει να σημειωθεί πως το περασμένο καλοκαίρι είχαν κυκλοφορήσει φήμες πως ο Παναθηναϊκός εξετάζει την περίπτωσή του, όμως το θέμα δεν προχώρησε ποτέ.