Ο Κουαλιάτα δανεικός στη Βραζιλία
i

Κουαλιάτα/©Intime

Ο Κουαλιάτα δανεικός στη Βραζιλία

Μάνος Τσαλγατίδης 12:34 - 23.02.2023 / Ανανεώθηκε: 12:51 - 23.02.2023

Ο Κουαλιάτα θα συνεχίσει την καριέρα του στη Βραζιλία, αφού ο ΠΑΟΚ συμφώνησε να τον παραχωρήσει δανεικό στην Κουιάμπα Εσπόρτε.

Στην Βραζιλία και συγκεκριμένα στην Κουιάμπα Εσπόρτες θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κουαλιάτα. Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε να τον παραχωρήσει δανεικό μέχρι το καλοκαίρι, ενώ στον δανεισμό θα μπει και οψιόν αγοράς. 

Ήταν δεδομένο πως ο Κουαλιάτα δεν συμπεριλαμβάνονταν στα πλάνα του Λουτσέσκου με τους τραυματισμούς του στο γόνατο να παίζουν ρόλο σε αυτό και οι μάνατζερ του είχαν αρχίσει να αναζητούν εδώ και λίγο καιρό τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. 

Οι Βόλος, Σάντος και Ζούλτε Βάρεγκεμ είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον για την απόκτηση του νεαρό, ενώ οι εκπρόσωποι του προσπάθησαν να του βρουν ομάδα στο MLS, αφού ήταν κάτι που ο ίδιος ο παίκτης φαίνονταν να προτιμάει.

Σοβαρό ήταν και το ενδιαφέρον της Σάντος για τον 23χρονο, ωστόσο τόσο ο Κουαλιάτα όσο και το μανατζερικό του γραφείο, δεν έδειχναν «ζεστοί» στο να επιστρέψουν τόσο νωρίς στη Λατινική Αμερική μετά την πρώτη απόπειρα του παίκτη στην Ευρώπη. Τελικά αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στη Βραζιλία, αλλά επέλεξε την Κουιάμπα όπου θα βρίσκεται τουλάχιστον μέχρι το τέλος της σεζόν.