Σοκ: O Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή, Πάπου Γκόμεζ, πιάστηκε «ντοπέ» πριν από το Μουντιάλ!

Πάπου Γκόμεζ

i

© photo by Soccrates Images / Getty Images / Ideal Images

Σοκ: O Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή, Πάπου Γκόμεζ, πιάστηκε «ντοπέ» πριν από το Μουντιάλ!

Κωνσταντίνος Ζήκος 15:32 - 20.10.2023 / Ανανεώθηκε: 15:35 - 20.10.2023

Με διετή αποκλεισμό από τους αγωνιστικούς χώρους τιμωρήθηκε ο Πάπου Γκόμες, καθώς βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο του 2022, πριν από το Μουντιάλ στο Κατάρ, όπου αργότερα «στέφθηκε» παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ακόμη μια σοκαριστική αποκάλυψη στον «ορίζοντα» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, αφού ο Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Αργεντινή στο Κατάρ το 2022, Πάπου Γκόμεζ, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, πριν από το Μουντιάλ του Κατάρ.

Όπως αναφέρει το «Relevo», ο 35χρονος ποδοσφαιριστής που πρόσφατα ανακοινώθηκε από την Μόντσα, βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ τον Νοέμβριο του 2022, λίγο πριν δηλαδή από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου που έλαβε χώρα στο Κατάρ. 

Ο Αργεντίνος εξτρέμ φαίνεται πως κατανάλωσε ένα σιρόπι χωρίς να ειδοποιήσει τους γιατρούς του για αυτό και αργότερα βγήκε θετικός στον έλεγχο. Εν τέλει κατάφερε να πάρει την απαραίτητη άδεια και να λάβει μέρος τόσο στο Παγκόσμιο Κύπελλο όσο και στη συνέχεια της χρονιάς με τη Σεβίλλη, με τον έλεγχο να συνεχίζεται καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς και τον κίνδυνο τιμωρίας να παραμονεύει. 

Τελικά, η ισπανική ομάδα υπό τον φόβο της τιμωρίας αποφάσισε να λύσει τη συνεργασία της με τον 35χρονο Αργεντίνο τη τελευταία μέρα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, απόφαση που όπως φαίνεται την δικαίωσε. Πλέον ο ποδοσφαιριστής έχει το δικαίωμα να ασκήσει έφεση για την μείωση της ποινής, αλλά το γεγονός ότι αυτό συνέβη χωρίς να πάρει την απαραίτητη άδεια, κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη για τον ίδιο.

Ο 35χρονος, έχει καταγράψει ήδη δύο συμμετοχές με την ιταλική Μόντσα, αλλά χωρίς να έχει αγωνιστεί ως βασικός. Αγωνίστηκε 15 μόλις λεπτά στην εκτός έδρας νίκη με 1-0 επί της Σασουόλο και 25 λεπτά στο εντός έδρας 3-0 επί της Σαλερνιτάνα.